Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ZVEZDA SILNA U ISTANBULU: Pobeda nad Galatasarajem 68:91

Autor: CZBG, Katanić S.

U okviru 10. kola Evrolige grupe E, ekipa Galatasaraja je u dvorani Abdi Ipekči dočekala ekipu Crvene zvezde koja je triumfovala u sred Istanbula rezultatom 68:91 (16:21, 19:31, 16:15, 17:24).

Foto: www.euroleague.net
Foto: www.euroleague.net

Petorka Crvene zvezde koja je otvorila meč: Markus Vilijams, Jaka Blažič, Nikola Kalinić, Luka Mitrović i Boban Marjanović.

Crvena zvezda je od samog početka meča nametnula jak tempo, a već četvrtom minutu meča Jaka Blažič pogađa prvu trojku i ostvaruje dvocifrenu prednost za crveno bele. Dva minuta kasnije Erceg pogađa trojku i smanjuje prednost crveno belih na 13:19.

U poslednjim minutima prve četvrtine, Crvena zvezda je ispunila bonus i iz igre je izašao Nikola Kalinić, a na parketu je bio Nemanja Dangubić.

Zvezda se trudila da ne popušta tempo, pa je tako prvu četvrtinu završila u svoju korist rezultatom, 16:21.

Petorka Crvene zvezde koja je otvorila drugu četvrtinu: Čarls Dženkins, Nemanja Dangubić, Marko Tejić, Maik Cirbes i Stefan Jović.

Džastin Karter je na samom početku druge četvrtine pogodio trojku, ali sjajni Dženkins uzvraća udarac domaćinu  i pogađa trojku na drugoj strani terena. Zvezda nastavlja sa odličnim tempom igre i Jović pravi sjajan pas za Cirbesa koji zakucava za rezultat 21:27.

Foto: www.euroleague.net
Foto: www.euroleague.net

Nakon toga Dženkins, vidno raspoložen za šuteve van linije 6,75, pogađa još jednu trojku, a Jović izvodi još jedan pas za Cirbesa, nakon čega je rezultat bio 23:32.

Fenomenalni Đenka nije posustajao, pa je u šestom minutu druge četvrtine pogodio još jednu trojku, i povećao prednost crveno belih 25:37, a Stefan Jović je nastavio da deli asistencije, pa je Nikola Kalinić pogodio šut za dva poena i novu prednost Crvene zvezde, 25:39.

Na samo minuti i po do kraja prvog poluvremena, fantastična kombinacija Vilijamsa i Mitrovića, koji zakucava za +20, 29:49, nakon čega je usledio i mali pad koncentracije Crvene zvezde i serija 6:0 za Galatasaraj.  Dejan Radonjić je zatražio kratki tajm-aut koji je itekako poslužio gostima, jer je odmah zatim  Nikola Kalinić pogadio šut za tri poena, a trener Galatasaraja na trideset sekundi pred kraj prvog poluvremena traži tajm-aut.

Kraj prvog poluvremena, 35:52 za Crvenu zvezdu.

Drugo poluvreme u sastavu Zvezde otvaraju: Jaka Blažič, Markus Vilijams, Nikola Kalinić, Boban Marjanović i kapiten Luka Mitrović.

Vladimir Micov  pogađa trojku za Glatasaraj i postiže prve poene u drugom poluvremenu, ali Mitrović odmah zatim na drugoj strani pogađa šut za dva poena.

U sedmom minutu treće četvrtine, pas Vilijamsa za Mitrovića, čiji šut sprečava Jang,  ali fenomenalni Jaka hvata loptu i postiže pogodak, a zatim u četvrtom minutu treće četvtine, Zoran Erceg pogađa trojku za Galatasaraj, nakon čega trener crveno belih, Dejan Radonjić, ponovo traži tajm-aut.

Dvocifrena prednost na kratko je bila smanjena, zakucavanjem Janga, (49:58), ali Jaka Blažič je zatim postigao svoju drugu trojku u poslednjoj sekundi treće četvtine, a zatim isto tako i otvorio poslednju četvrtinu i nakon toga i zakucao protivnika.

Foto: www.euroleague.net
Foto: www.euroleague.net

Nemilosrdni Čarls Dženkins ponovo je pogađa trojku, na četiri minuta pred kraj meča, a odlično raspoloženi Jaka Blažič zatim krade protivniku loptu i postiže svoj 19 poen na meču.

Zvezdinu prednost od +24, 62:86, smanjuje Nikolov koji je pogodio trojku, ali sjajni Dangubić na drugoj strani uzvraća udarac. Pred sam kraj meča, Dejan Radonić u igru uvodi i mladog Nikolu Rebića kome je ovo bila treća utakmica u okviru Evrolige.

Meč je završen rezultatom 68:91 u korist gostujućeg tima, po četvrtinama (16:21, 19:31, 16:15, 17:24), a najefikasniji igrač meča bio je Jaka Blažič.

Crvena zvezda: Vilijams (5 as), Rebić, Dangubić 8, Mitrović 12, Blažič 19, Kalinić 11, Marjanović 14 (9 sk), Kaplanović, Tejić, Dženkins 14, Jović 1 (8 as), Cirbes 12.

Скочи на траку са алаткама