Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Bez Lazića i na Metalac

Izvor: Zvanični sajt Crvena zvezda Telekom

Posle blistave igre i velike pobede nad Makabijem košarkaši Crvene zvezde Telekom u nedelju od 19 sati u Pioniru će dočekati Metalac. Meč 24. kola ABA lige za crveno-bele neće imati takmičarski značaj, jer je Zvezda već obezbedila prvo mesto pred plej-of regionalnog takmičenja, ali izabranici trenera Dejana Radonjića bez obzira na sve to žele novi trijumf. Obaveza više za košarkaše Crvene zvezde je i činjenica da igraju na svom terenu pred svojim navijačima koje žele da obraduju još jednom pobedom.

54faf620d2f84met-cz_-3_news_detail

Ulaznice za meč sa ekipom iz Valjeva od petka se prodaju na svim poslovnicama Eventima, a na dan utakmice karte će moći da se kupe i na biletarnici Pionira od 14 sati pa sve do početka meča.

– Metalac je izvanredan projekat, rađen sa posebno emocijom prvog čoveka kluba Boška Đukanovića. Ulaskom u ABA ligu su ostvarili velike želje, ali i ne samo to. Izvanrednom igrom su napravili sjajn rezultat. Ja im na tome čestitam i želim im da nastave u tom pravcu – počeo je priču trener crveno-belih Dejan Radonjić i potom dodao:

– Upravo zahvaljujući tim igrama došli su u poziciju da se bore za plasma u Evrokup što je malo ko pomislio da mogu na startu sezone. Ali, očegledno je da mogu, a u međuvremenu su se i pojačali. Imaju kvalitet i iskustvo u igačima koji su duži period u ekipi. Pokazali su da igaju dobro protiv najjačih. I potiv nas su odigrali odlično u Valjevu. Svesni smo da je to ekipa koja može dosta toga da pokaže i u Pioniru i zato ovom meču prilzaimo maksimalno ozbiljno. Naša pozicija je takva da smo još ranije obezbedili prvo mesto. Svesni smo obaveze koju imamo jer igramo pred našim navijačima, ali želimo da iskoristimo ovaj meč da uradimo još nešto zbog svega onoga što nas očekuje u nastavku sezone.

Radonjić je potom kratko analizirao i zdravstveni bilten ekipe:

– Po zadnjem izveštaju doktora, Lazić je još sedam do 10 dana van tima, pa će propustiti i duel sa Metalcem, dok su ostali spremni.
Na pitanje kako motivisati ekipu za duel sa Metalcem posle pobede na Makabijem, al ii činjenice da je Zvezda odvno obezbedila prvo mesto, Radonjić je rekao:

– Naša motivacija je što igramo pred našim navijačima. Za sve nas to je ogorman motiv. Pokazali smo do sada da uvek ozbiljno reagujemo, tako treba da bude i ovaj put. Potrebno je održati kontinuitet. Verujem da ćemo pokazati zadovoljavajući nivo. Svesni smo da Metalac dolazi ekstremno motivisan, ali to je očikivano.

Upitan da prokmonetariše rasplet u finišu ABA lige Radonjić je rekao:

– Ranije sam o tome govorio, a izgleda da sam i pogodio. Odlučivaće poslednje kolo – zaključio je Radonjić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама