Кошарка Кошарка/Вести

OTVORENO PISMO SOS KANALU

Izvor: www.kkcrvenazvezda.rs

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom je u ponedeljak 2. marta na adresu SOS kanala upitio zvanično saopštenje povodom nesitina koji su izrečene u emisiji ZONA PRESS, emitovanoj 26. februara 2015. godine. Međutim, uredništvo ove televizije je odbilo da objavi demant neistinitih informacija, što je protivno Zakonu o informisanju (član 83).

Doduše u emisiji SOS koš autora i voditelja Vladana Tegeltije, koja je emitovana 02. marta 2015. godine, samo je spomenuto da je u redakciju SOS kanala stiglo saopštenje, ali nijedan odeljak tog saopštenja nije objavljen niti pročitan. Iz tog razloga, primorani smo da se u otvorenom pismu još jednom obratimo SOS kanalu, ali i celokupnoj javnosti, kako bismo demantovali neistine i zaštitili klub od manipulacija koje su na ovoj televiziji, kada je u pitanju KK Crven zvezda Telekom, postale redovna pojava.

Saopštenje upućeno SOS kanalu prenosimo u celini:

SAOPŠTENJE KK CRVENA ZVEZDA TELEKOM

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom želi ovim putem da demantuje neistine koje su izrečene u emisiji Zona Press, emitovanoj u četvrtak 26. februara. Naime, u pomenutoj emisiji stalni gost i stručni konsultant Goran Grbović naveo je da je plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams plaćen 940.000 dolara, i to kao informaciju, doduše neproverenu, ali iz „dobro obaveštenih izvora“.

Kao klub ne bismo reagovali na ovakvo neodgovorno ponašanje u medijima i pokušaj obmanjivanja javnosti, jer se neistine redovno iznose na SOS Kanalu u emisijama autora i voditelja Vladana Tegeltije. Ali, s obzirom da je reč o širem kontekstu i sada već slobodno možemo reći o organizovanoj kampanji usmerenoj protiv Crvene zvezde Telekom, primorani smo da obavestimo javnost da je Goran Grbović tom prilikom izrekao laž.

Markus Vilijams plaćen je neuporedivo manje od pomenute cifre i to je podatak koji se lako može dokazati. Crvena zvezda Telekom, za razliku od nekih drugih javno prikazuje svoje finansije, obznanila je svoje ekonomsko poslovanje od 2000. godine na ovamo, a svoj finansijski izveštaj prezentovaće javnosti i na kraju ove sezone. Po tome smo jedinstven sportski kolektiv u zemlji i to niko ne može da nam ospori.

Voleli bismo da je KK Crvena zvezda Telekom u mogućnosti da pravi tako visoke ugovore kao što je pomenuo Goran Grbović, ali na žalost to nije slučaj. Ne želimo da verujemo da je Goran Grbović, kao svojevremeno vrhunski sportista, svojom neodmerenom izjavom želeo da pokuša da ponovo uzburka strasti i podigne tenzije među večitim rivalima. Matrica koju je koristio je prepoznatljiva, već viđena i svoje duboko uporište već godinama ima na SOS kanalu u emisijama autora i voditelja Vladana Tegeltije. Razumljivo bi bilo da je Grbović napravio grešku u par desetina hiljada dolara, ali s obzirom da se radi o cifri koja je preuveličana za nekoliko stotina hiljada dolara navodi nas na zaključak da to nije bila slučajnost.

Takođe, pomoćni trener reprezentacije Srbije Miroslav Muta Nikolić naveo je da je Nikola Kalinić imao ugovor sa Radničkim, ali da je ipak registrovan za Crvenu zvezdu. To je takođe neistina, jer to nije moguće uraditi prema važećim propisima naše košarkaške organizacije. Zarad istine i objektivnog obaveštavanja javnosti moramo da navedemo činjenice i istaknemo da je drugostepena komisija Košarkaškog saveza Srbije krajem maja prošle godine presudila u korist Nikole Kalinića na njegov zahtev za raskid ugovora. Tačnije, potvrdila je da je Nikola Kalinić slobodan igrač i to se lako može proveriti uvidom u dokumentaciju KSS. Kalinić je odlučio da kao slobodan igrač sezonu završi u Radničkom pa je kompletnu Super ligu Srbije odigrao u redovima kragujevačkog kluba. Po okončanju sezone Kalinić je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom Telekom.

Na neobjektivno i krajnje pristrasno izveštavanje SOS Kanala i voditelja Vladana Tegeltije smo se već navikli, ali ono što očekujemo od Gorana Grbovića i Miroslava Mute Nikolića je u najmanju ruku – izvinjenje.

Beograd, 02.03.2015.

KK Crvena zvezda Telekom

Davor Ristović

direktor

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама