Кошарка Кошарка/Вести

Rakićević je košarkaš bez granica

Autor: CZBG, izvor: kkcrvenazvezda.rs

Talentovani junior Crvene zvezde Telekom Nikola Rakićević biće učesnik prestižnog internacionalnog kampa pod nazivom „Košarka bez granica“ (Basketball wthout Borders) koji se od 13. do 15. februara održava u Njujorku.

Globalni razvojni projekat koji se zajednički organizuje pod patronatom NBA i FIBA za igrače od 16 do 18 godina okupiće 39 mladih košarkaša iz čak 23 zemlje, a treba istaći da će Nikola Rakićević biti jedini košarkaš iz Srbije.

Tokom boravka u Njujorku eminentni NBA i FIBA treneri će raditi na poboljšanju individualnih i timskih kvaliteta igrača, biće organizovano takmičenje u šutu i proglašen MVP kampa. Sa mladim igračima iz celog sveta radiće i NBA košarkaši Danilo Galinari (Denver), Gorgui Dieng (Minesota), Stiven Adams (Oklahoma) i Tiago Spliter (San Antonio) koji će im direktno na terenu prenositi svoja iskustva. Zanimljivo je da će svi učesnici ovog kampa prisustvovati Ol-star vikendu koji se u to vreme održava u Medison Skver Gardenu, a to će biti praksa i ubuduće.

Treba istaći da se kamp pod nazivom Košarka bez granica održava još 2001. godine i do sada je okupio 2200 košarkaša iz čak 120 zemalja od koji je 33 draftovano u NBA.

Nikola Rakićević rođen je 14. januara 1998. godine, visok je 198 centmetara i igra na poziciji beka. Sa juniorima Crvene zvezde Telekom je prošle sezone trijumfovao na Evroliginom turniru u Milanu, a 2014. godine sa reprezentacijom Srbije je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Takođe, na tom šampionatu koji je održan u Dubaiju izabran je u idealnu petorku. Kao član kadetske selekcije Srbije 2013. godine Rakićević je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Ukrajini, a iste godine je na Olimpijadi mladih osvojio najsjanije odličje.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

На форуму

Скочи на траку са алаткама