Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Prvi poraz Zvezde u ABA ligi

Autor: CZBG

Trajao je niz nepobedivosti Zvezdinih košrkaša u ABA ligi sve do večeras. Nakon dvadeset uzastopnih pobeda, naši košarkaši su poklekli u Novom Mestu, izgubivši od domaće Krke rezultatom 77:67 (25:13, 16:19, 16:20, 20:15).

Photo: KK Krka/Drago Perko/kosarka.si
Photo: KK Krka/Drago Perko/kosarka.si

Nije Zvezda večeras ličila na onu ekipu koja je redom pobeđivala sve dosadašnje protivnike u regionalnoj ligi i koja je ostvarila odlične rezultate u grupnoj fazi Evrolige. Nekako kao da je došlo do premora. Da li je u pitanju namjerno obaranje forme ili je pak u pitanju kriza, ostaje nam da vidimo. Ono što je malo čudno jeste način na koji je vođena ova utakmica. Naime, u jednom susretu koji nam rezultatski nije ništa značio (osim podizanja lestvice nepobedivosti), igrali smo u najjačem sastavu (izuzimajući izostanak Jovića i Dangubića), a na kraju nismo dobili ništa. Tačnije, dobili smo iscrpljene igrače i poraz.

Znajući da nas u polufinalnoj seriji ABA lige najvjerovatnije čekaju utakmice sa  Partizanom, ostaje otvoreno pitanje zašto rezervisti nisu dobili priliku i tako malo odmorili nosioce igre, a oni koliko-toliko stekli neko iskustvo u slučaju da (ne daj Bože nekih povreda) moraju da odmene neke od tih igrača.

Ali to je pitanje za našeg stratega Dejana Radonjića koji ima svoju viziju i verujemo da zna šta u kom trenutku želi i može da postigne sa ovim momcima.

Činjenica jeste da su i sudije večeras imale malo čudan kriterijum kod dosuđivanja ličnih i tehničkih grešaka, ali to je nešto na što se naš trener i igrači moraju dobro pripremiti jer svi dobro znamo šta nas sve može čekati u polufinalnoj seriji plej-ofa sa Partizanom i kakav će pritisak biti se druge strane na sudije, jer pobeda u polufinalnoj seriji znači i igranje Evrolige sledeće sezone.

U našoj ekipi najefikasniji su bili amerikanci Dženkins (13) i Vilijams (12), a pratili su ih Kalinić i Blažič (po 10 poena). Kod domaćina najefikasniji su bili Hukić sa 20, te Buker i Armsted sa 18 poena.

ZVEZDA: Vilijams 12 (2/8 za tri, 7 as), Rebić, Aranitović, Mitrović 7 (6 sk), Lazić 2, Blažič 10, Kalinić 10 (2/3 za tri, 9 sk), Marjanović 9 (11 sk), Kaplanović, Tejić, Dženkins 13, Cirbes 4.

Sledeću utakmicu u ABA ligi košarkaši Zvezde igraju protiv Cedevite u Beogradu.

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама