Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Radonjić: Očekuje nas spektakl u Morači (video)

Autor CZBG, izvor: zvanični sajt KKCZ

Naši košarkaši ne znaju za poraz u ABA ligi. Međutim, u 19. kolu regionalne lige idu u goste podgoričkoj Budućnosti koja je uvek bila nezgodan domaćin i koja će sigurno pokušati da prekine ovaj sjajan niz naših košarkaša. Sigurno je da će i atmosfera na utakmici biti uzavrela, te da nas očekuje odlična košarka i verujemo, još jedna Zvezdina pobeda.

Evo šta je pred ovaj meč rekao za zvanični sajt košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom trener Dejan Radonjić:

– I nas i Budućnost čeka dobar meč. Ovo će biti dobra prilika da vidimo lepršavu igru i da uživamo u lepoj predstavi. Budućnost za sada igra izvanrednu sezonu i ima samo tri poraza. Sa druge strane, mi smo takođe u dobroj situaciji što se tiče Jadranske lige – počeo je priču trener crveno-belih Dejan Radonjić i potom dodao:

– Posle Barselone igramo jedan meč koji shvatamo jako ozbiljno. Morača je težak gostujući teren i niko lako ne može da pobedi u Podgorici. Postoji duga tradicija vezana za to koliko nismo slavili ovde, ali mislim da nije adekvatna situacija da se priča o tome. Jednostavno, možemo reći da nas očekuje dobar meč i da svi treba da uživamo u pravom spektaklu.

Za narednog protivniku strateg crveno-belih je imao samo reči hvale:

– Budućnost je u dobroj formi. Mislim da ključ pobede nije zaustaviti samo Kuka i Rejnoldsa, jer i Šehović igra izvanredno. Unutrašnja linija im je dobra i imaju dug roster. Želimo da igramo dobro, ali razmišljamo i o Albi.

O dosadašnjim igrama u Top 16 fazi Evrolige Radonjić je rekao:

– Mi smo ušli u Top 16 i to je za nas vrhunski rezultat. Da li smo mogli da imamo neku pobedu ili nismo, da li ćemo imati neki trijumf do kraja drugog kruga ili ne, to ne treba da nas opterećuje iako ja smatram da hoćemo. Imamo mnogo razloga da razmišljamo o nekim stvarima koje su nam prioritet, a to su pre svega polufinale i finale ABA lige. Nadamo se osvajanju regionalnog takmičenja, kao i prvenstva Srbije, a sve ostalo je u drugom planu.

Duel protiv Budućnosti nosi poseban naboj kada je u pitanju Dejan Radonjić s obzirom da je u redovima Podgoričana kao igrač i trener ostavio dubok trag:

– Normalno da ima emocija. Ja sam takav, ali generalno mislim da bi se bilo ko, da je trenutno na mojoj poziciji, ponašao isto ovako. Dovoljno je da budem emotivan kad vidim svoju porodicu, majku i sestru – završio je Radonjić i dodao da je zdravstvena situacija u ekipi dobra, kao i da su svi spremni za duel sa Podgoričanima.

[youtube id=”ej7_6AQ3Qz0&x-yt-ts=1421914688″] [youtube id=”sj8J5OmBP4E&x-yt-ts=1421914688&x-yt-cl=84503534″]
Скочи на траку са алаткама