Кошарка Кошарка/Најава утакмица

ŽIVIŠ !

Autor: CZBG, Stefan N.

Još jedan susret protiv Galatasaraja je pred igračima Crvene zvezde, ovaj put u okviru TOP16 faze. Na noge Crvenoj zvezdi, u Beograd, dolazi turska ekipa koja nakon dva kola ima skor 1-1, dok Crvena zvezda ima 0-2.

crvena_zvezda__galatasaraj_by_remadelija-d8dm81b

Nakon dve odigrane utakmice, o protivniku se manje više sve zna. Kao i o načinu na koji igra. U Areni, na otvaranju, Zvezda je pobedila, dok je u Turskoj, nesrećno, nakon produžetka izgubila. U odnosu na te dve utakmice, Galatasaraj u rosteru ima 3 nova igrača. Reč je o: Džastinu Karteru, Patrik Jangu i Aleksu Mariću.

Galatasaraj je i uprkos promenama, ostao roster sa 10 igrača i sa pozicijom koja je duplirana. Arojo i Erceg su i dalje nosioci ekipe, dok ostatak igrača pokušava da ih prati. Zoran Erceg ima verovatno sezonu karijere, i on je u ovom trenutku prva napadačka igla ekipa, čak i ispred iskusnog Portorikanskog plejmejkera. Ostatak ekipe od 8 igrača ima ravnomerno raspoređene minute i izgleda da Ataman, napokon dolazi do nečega što je želeo da vidi još na početku sezone.

Patrik Jang je doneo veliku čvrstinu u reketu, kao i Aleks Marić. Gubitak Vujukasa, Aldemira i Džavaia je samim tim nadoknađen. Boban Marjanović u matchup-u protiv Janga pogotovo može imati velike probleme. Jang, iako je visok samo 205cm, ima preko 110kg i izuzetno je snažan. Takođe, odličan je defanzivac u pikenrol igri, i lako koriguje, bez obzira na gabarite koje ima. Sa druge strane, Aleks Marić svojom čvrstinom donosi ekipi dosta toga u odbrani protivničkih centara na niskom postu. Ipak, dugo nije igrao, i možda ne treba očekivati neku preveliku minutažu od njega. Na poziciji 5 može da pomogne i Kerem Gonlum.

Vladimir Micov je još jedan od bitnijih igrača u rotaciji kod Atamana. U poslednje vreme dešava se da ga spusti i na poziciju krilnog centra i tako da pokuša da ubrza igru, i dobije ddatnu kreaciju. U toj situaciji lako može da se desi igra u pikenrolu sa krilnim centrom i centrom, što je dosta nezgodno za čuvanje. Ipak, to nije u tolikoj meri izraženo, jer Zoran Erceg troši i po 30 minuta na četvorci, a minutažu na toj poziciji ima i Gonlum.

Nakon povratka Martinasa Pocijusa i dolaska Džastina Kartera, spoljna linija je dobila na dubini, tako da Arslan, Guler i Arojo ne moraju da imaju veliku minutažu. Oba igrača donela su fizikalije u ekipu Galatasaraja, pa ekipa u tom segmentu izgleda daleko potentnije, nego što je to bilo u slučaju sa Arojom i Arslanom npr, kada su bili zajedno na terenu. Pocijus, kao i Karter, pokrivaju pozicije ‘beka šutera’ i ‘niskog krila’.

Ključ utakmice, za Galatasaraj, nalazi se u rukama Karlosa Aroja. Od njegove igre u pikenrolu sve počinje. Njegova utakmica u Beogradu protiv Crvene zvezde u prvom kolu, uz utakmicu u Klaipedi bila je njegova naslabija u Evroligi ove sezone. Čarls Dženkins je svojom fantastičnom odbranom otupeo oštricu Galate. Arojo je u toj utakmici postigao 7 poena, a od tih 7, 5 poena je dao u poslednjoj četvrtini. Dva poena sa linije slobodnih bacanja, a trojku je postigao u poslednjim trenutcima utakmice. Treba napomenuti da je i u poslednje dve utakmice u slabijoj formi.

Crvena zvezda je već dva puta igrala sa istim protivnikom, principi igre se znaju. Galatasaraj je malo izmenio ekipu, možda sa Jangom dobio malo bolju odbranu pikenrola, nego što je imao, ali je praktično sve ostalo isto.

Utakmica se igra u petak, sa početkom u 21 čas. Prenos će biti omogućen na kanalima Sportkluba.

Ovim putem pozivamo i sve navijače koji će doći na utakmicu, da dođu obučeni u majicu, koja je posvećena Marku Ivkoviću. Više o tome, možete pročitati ovde.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама