Кошарка Кошарка/Вести

ČOVIĆ: NE KUPUJTE KARTE OD TAPKAROŠA

Autor: CZBG, izvor: zvanični sajt KKCZ

Utakmica Crvena zvezda – Real Madrid se polako približava (2. januar u 19 časova), a ulaznice su već “planule”. Upravo tim povodom oglasio se i prvi čovek Crvene zvezde Telekom, gospodin Nebojša Čović. Kompletnu vest vam prenosimo sa zvaničnog sajta košarkaškog kluba.

Foto: Zvanični sajt KKCrvena zvezda Telekom
Foto: Zvanični sajt KKCrvena zvezda Telekom

Crvena zvezda Telekom u petak, 2. januara 2015. godine sa početkom u 19 časova dočekaće slavni Real Madrid u okviru prvog kola E grupe Top 16 faze Evrolige. S obzirom na veličinu i ime Zvezdinog protivnika, za očekivati je bilo da će se ulaznice prodati u kratkom vremenskom roku i da će puna Kombank arena dočekati Madriđane. To se i obistinilo. Međutim, uočeni su brojni pokušaji malverzacija sa ulaznicama, odnosno propredoje karata po znatno većim cenima. Upravo iz tog razloga na konferenciji za medije u Kombank areni novinarima se obratio i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović:

– Čuli ste da su za realtivno kratko vreme prodate sve ulaznice. Ono što imamo u izveštaju od agencije Eventim, koja sarađuje sa našim klubom, jeste to da je u njihovoj prodajnoj mreži vršena prodaja na ukupno 95 prodajnih mesta. To nije samo Beograd, već cela Srbija. Ono što dogovor KK Crvena zvezda i Eventima je da jednoj osobi ne može da se proda više od četiri ulaznicei. To jeste neka vrsta zaštite, ali apsolutna zaštita ne postoji. Sve ulaznice su, prema njihovom izveštaju, prodate u roku od 70 minuta. Međutim, ima dosta pritužbi i pojedinih faktora sa tapkarošima. Svi oni koji su primetili nešto čudno, treba to da prijave nadležnim organima. Jer, Crvena zvezda je svoj cenovnik karata postavila i uskladila prema finansijskoj moći građana – istakao je Čović, a potom nastavio:

– Mi, kao što znate, nismo povećavali cene karata za Top 16 fazu Evrolige. Naprotiv, napravili smo novogodišnju akciju vezanu za paket ulaznica koji pokriva ne samo Evroligu ligu, već i regionalno takmičenje i Superligu Srbije. Ali, moram da podsetim na član 10 Zakona o vršenju javnog reda i mira, u kome jasno stoji da preprodavanje ulaznica predstavlja prekršaj– jasno je rekao prvi čovek crveno-belih, a zatim upozorio:

– Toga moraju da budu svesni i oni koji preprodaju ulaznice na internet sajtovima, a i mi ćemo im ukazati na to. Eventimu smo jasno tražili izveštaj oko određenih prodajnih mesta. Dosta se sumnja u regularnost prodajnog mesta na Dušanovcu na kome se, prema prijavama kupaca, rade neke čudne stvari. Na primer, za meč sa Olimpijakosom, navodno, karte su se prodavale po 300 dinara većoj ceni, a juče za 100 dinara više. Cela naša ideja je da kompletna Srbija može da kupi kartu i postavili smo standarde onako kako se to svuda radi. Pojačaćemo kontrolu bezbednosti sa Eventimom, ali, još jednom ponavljam i apelujem na navijače, nemojte kupovati karte od tapkaroša. Videćemo kakvi su nam kapaciteti u pitanju u narednim danima i da li će biti još ovakvih slučajeva. Takođe, u izveštaju Eventima pominje se i prodajno mesto u Merkatoru, gde su navodno dva čoveka kupila po 300-400 karata. Na kraju, ispostavilo se da su na tom prodajnom mestu ukupno prodate svega 244 karte. Moramo imati pravu meru u proceni, a sve ono što je u moći nas i Crvene zvezde, potrudićemo se da sprečimo – zaključio je Čović.

Скочи на траку са алаткама