Фудбал Фудбал/Вести

Luković i Anđelković potpisali

Izvor: Zvanični sajt FKCZ
U ponedeljak, 29. decembra, ugovore sa Crvenom zvezdom potpisali su nekadašnji igrači našeg kluba, Dušan Anđelković i Aleksandar Luković.

Foto: Zvanični sajt FKCZ
Foto: Zvanični sajt FKCZ

Fudbaleri koji su rođeni u Kraljevu, trenirali su poslednjih meseci zajedno sa Zvezdinim prvotimcima, i upoznati su sa sistemom rada Nenada Lalatovića, kao i sa novim klupskim drugovima.

Dušan Anđelković, koji je zadužio dres sa brojem 33, potpisao je ugovor do leta 2016. godine.

– Srećan sam što sam se vratio u Crvenu zvezdu i nadam se da ćemo imati uspeha kao i ranijih godina dok sam bio član ovog kluba. Pokušaćemo da uzmemo titulu ove sezone, a naravno i sledeće. Motivi za povratak su uvek veliki. Zvezda je za mene najveći klub na ovim prostorima, i osvajati trofeje sa njom je veliki motiv. Nakon šest godina provedenih u inostranstvu, velika mi je želja da sa Zvezdom pružim dobre partije i naravno da osvajam trofeje, jer mnogo je lepo sa Crvenom zvezdom ih osvjati – rekao je Anđelković, koji smatra da mu je vreme provedeno u inostranstvu mngoo značilo.

– Vreme i teren su jedino merilo kvaliteta, mislim da sam svakako mnogo iskusniji jer sam dosta godina proveo igrajući u jakoj ligi, igrao sam ozbiljne utakmice u kontinuitetu, i to mi je mnogo značilo. Ali, ponavljam, teren je merilo i ja se nadam da ću se pokazati u dobrom svetlu. Što se tiče fizičke spreme, tu nema problema, trenirali smo i spremni smo, ali potrebne su nam dobre pripreme kako bismo se uigrali.

O Zvezdinim šansama u nastavku prvenstva, Dušan Anđelković govorio je sa optimizmom.

– Svaka ekipa treba da ima spoj mladosti i iskustva. Crvena zvezda to trenutno ima. Prisutno je dosta talentovanih igrača koji će predstavljati Crvenu zvezdu u budućnosti. Imaju iza sebe šest meseci igranja koji će im mnogo značiti, i uz par pojačanja mislim da Zvezda može ostvariti zapažene rezultate. Šest bodova jeste velika prednost, ali nemoguće je odigrati 15 utakmica bez kiksa, i zato moramo gledati samo sebe. Bitno je da dobro uđemo u sezonu, a posle toga je sve moguće. Stizale su se i mnogo veće prednosti od šest bodova, i verujem da niko ne bi bio ovde da ne veruje da to može da se stigne – poručio je Anđelković.

Ime Aleksandra Lukovića se u medijima provlačilo tokom prethodnih prelaznih rokova. Ipak, bivši igrač našeg kluba i reprezentacije Srbije, od danas je član kluba u kojem se afirmisao.

– Jako sam srećan što se vraćam u klub u kojem sam proveo svoje najlepše i najbolje godine. Daću sve od sebe da pomognem ovom timu koji ima dosta mladih igrača, nekim svojim iskustvom, i pokušaćemo da napravimo dobar rezultat. Odrastao sam u ovom klubu, mnogo mi je pomogao, napravio od mene igrača i čoveka, tako da je moja obaveza da pomognem sada kada je teško. Bio sam osam, devet godina u inostranstvu, i ovo je logičan korak u mojoj karijeri, i voleo bih, ako je moguće, da je i završim u Crvenoj zvezdi. Iz ove perspektive gledano, izgubio sam šest meseci jer nisam igrao utakmice i bilo bi bolje da sam se vratio još i letos. Posle, kada smo se dogovorili, a to je praktično bilo već u oktobru, postojali su administrativni problemi da se registrujem. Smatram da je najbitnije da sam sada ovde, motivisan, i spreman da pomognem ovim mladim momcima – rekao je Luković, koji kao i Anđelković, odlično poznaje ovaj mlad tim Crvene zvezde.

– Ja sam već dobro upoznao Zvezdine igrače pošto treniram tri, četiri meseca ovde. Jako su talentovani, sigurno da im treba vremena da se priviknu na zahteve, jer jedno je igrati za omladince, a drugo za prvi tim Zvezde. A oni nisu imali neko iskustvo kada su prekomandovani u prvi tim, nisu se kalili kao što smo mi nekada. Sa jedne strane je to i dobro, ali sa druge, nisu imali dovoljno utakmica gde su mogli da steknu iskustvo. Ja ću im pomoći nekim savetima i radom na treninzima koliko mogu, bio sam u situaciji kao što su oni, s tim što sam bio jedno vreme na Ubu i u tom periodu sam mnogo naučio. Oni su pametni i talentovani momci, i znaće da iskoriste šansu – zaključio je Luković.

Aleksandar Luković je takođe potpisao ugovor do leta 2016. godine.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама