Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Crvena zvezda – Cibona 15. kolo, ABA liga

Autor: CZBG, Stefan N.

Poslednju utakmicu u 2014. godini crveno-beli će odigrati pred svojim navijačima, u Palati Pionir, protiv ekipe iz Zagreba, Cibone.

Cibona u poslednje vreme igra odličnu košarku, i uhvatili su ritam. Nanizali su 5 poebda i u odlično ritmu dolaze u Beograd. Nažalost po Vukove, dolaze bez njihovog kapitena Marina Rozića koji neće nastupiti večeras. Utakmica u Ljubljani, pokazala je karakter ekipe Cibone, vratili su se iz velikog minusa na poluvremenu i na kraju zasluženo slavili. Slaven Rimac je očigledno opet napravio odličnu atmosferu u ekipi. Damir Markota i Vlado Ilijevski na poziciji “četvorke” i “jedinice” ističu se svojim iskustvom pre svega.

Uz glavni tandem i kapitena ekipe, tu je još jedan iskusni igrač, centar Jure Lalić koji je prva opcija Cibone na niskom postu i koji iza sebe za sada ima dosta dobru sezonu. Zbog povrede Rozića, za očekivati je malo veću minutažu Ivana Siriščevića na poziciji niskog krila, dok će 20-godišnji Dominik Mavra i odličan šuter Filip Krušlin trošiti minute na poziciji beka šutera. Krušlin će verovatno pomoći malo i Siriščeviću na poziciji ‘trojke’.

Marko Jagodić Kuridža je treći visoki u zagrebačkoj ekipi. Može sa uspehom da odigra na obe centarske pozicije, i šutem raširi igru protivnika. Još jedan igrač u reketu popularnih “Cibosa” je supertaentovani uskoro punoletni Ante Žižić, koji u poslednjih nekoliko utakmica dobija sasvim solidnu minutažu.

Cibona ove sezone ima malo širi roster nego prošle sezone. Ipak, u Beogradu je verovatno da će rotirati 8 nabrojanih igrača. Kao i do sada, crveno-beli će pokušati da otupe kreativnu oštricu protivničke ekipe, odnosno plejmejkera.

Utakmica počinje u subotu 17 časova. Klub poziva navijače da u velikom broju ispune dvoranu, i tako na najlepiš način zatvore 2014. godinu. Prenos utakmice za ljude koji ne dođu na utakmicu, biće omogućen na kanalima Sportkluba.

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама