Фудбал Фудбал/Вести

Zoro: ISTINA

Autor: CZBG, izvor: mondo.rs

Neimenovani igrač Crvene zvezde, kojeg mi od milja zovemo “Zoro”, uputio je redakciji Monda novo pismo, ali akronim je sada drugačiji – ISTINA.

Ovo e treće pismo koje je upućeno medijima da ga objave, a u kojima naš Zoro napada v.d. generalnog sekretara Zvezde, Zvezdana Terzića.

Foto: MN press
Foto: MN press

Iako su u našem klubu najavili da će raskinuti ugovor sa dotičnim fudbalerom (nakon njegovog prvog pisma), to se nije desilo, a pretpostavljamo da je razlog taj što još uvek nisu sigurni da li je Zoro Džoni ili ipak neko sasvim drugi, ili možda više njih koji na ovaj načinžele da se čuje “istina” (ovu reč smo stavili pod navodnike, jer zaista u našem voljenom klubu se ne zna ni ko pije, ni ko plaća, pa samim time ni prava istina).

Ovo pismo je stiglo samo dva dana pred održavanje Skupštine kluba, i mi vam ga zahvaljujući redakciji Monda prenosimo u celosti.

“Poštovani navijači, hrabri novinari i urednici,

Ista meta, isto odstojanje… Postavljam pitanja, ali odgovora nema. Da li je teško  da ‘gazda’ odgovori na moja pitanja i da vidimo ko je ko i šta je šta?  Zvezdan  se u medijima ‘vadi’ da je Zvezda veliki klub i da nije lepo da se ‘iznosi prljav veš’, a u isto vreme igračku legendu kluba Dragana Džajića naziva ‘svojim kišobranom’ i postavlja ga na mesto počasnog predsednika našeg kluba. Neka objasni Zvezdan koliko je bilo para ‘u ponudi’, kada je Džajiću predlagao ‘počasno mesto’?

Samo moji najbliži prijatelji znaju koliko sam problema imao da medijima dostavim ‘PISMO 2’… Jednostavno, Zvezdanovi hakeri bili su spremni za moju novu dozu istine, tako da sa mog ‘gmail’ naloga mejl nije išao tamo gde je trebalo, već samo je nekoliko redakcija dobili ‘pismo’, a ostalim dugujem veliko izvinjenje. Shvatio sam da među ‘sedmom silom’ ima još hrabrih i čestitih ljudi, kojima je stalo do srpskog fudbala. Nekim drugima je samo stalo do Zvezdana i svog novčanika…

Tužno mi je bilo da čitam pravdanje Svetozara Mijailovića (Zvekijeva marioneta) u kojem kao papagaj ponavlja Zvezdanove reči i negira da mu je Zvezda oprostila dug od 300.000 dinara. Ko nije evidentirao uplatu? Gde su otišle te pare? Možda na Zvezdanovo voće, kartu u biznis klasi ili londonski hotel ‘Ric’, gde je dan 350 evra?  U prvom pismu sam Tozu nagradio sa par komplimenata kao velikog Zvezdaša, ali posle njegovog odgovora, vidim da se voli crveno beli grb do poslednjeg dinara… Voleo bih da ga na Skupštini neko upita za trenutni igrački kadar kluba. Kladim se da nema pojma imena svih igrača, pozicije u timu…

Istina je velika da Zvezdan brzo menja stavove i da ne priča ono što misli, već ono što neko drugi želi da čuje. Kako Zvezdan od Karaburme objašnjava da  je sa pozicije ‘gazde’ OFK Beograda nazivao Zvezdu ‘razbijenom bandom’ , a sada taj isti klub vodi i sa velikim ambicijama, ali prema svom bankovnom računu, dok radnici na stadionu gladuju, sa dobijenih 200 evra u kešu, na crno, posle štrajka.

Nadmenost, bezobzirnost i šerifsko ponašanje nije bilo strano za Zvezdana i u igračkim danima. Mnogima je izbledelo u sećanju da je mlađi Terzić išamarao tadašnjeg trenera Krivokuću, a da ga je u klub vratio stariji Terzić i tada se na Karaburmi stvorila ‘dinastija’ koja je ugušila klub, reprezentaciju, srpski fudbal… Sada isti taj ‘bokser Terzić’ obmanjuje veterane sa pričom oko promene imena stadiona. Da li će tabla ‘Rajko Mitić’ na stadionu vratiti dugove, smanjiti kamate… Tužno je što se ime prve Zvezdine zvezde prlja radi prividnog mira u kući i ličnog paravana.

Anđus? Don Kihot srpskog fudbala? Čovek promena? Sada je dokazano da Dejan nije od ‘pravog materijala’. U danima kada je srpska medijska scena gorela zbog pisama i istine ‘dvadesetogodišnji prijatelj srpskih političara’ je odložio emisiju i najavio da mu je naredni gost Zvezdan Terzić. Možda, da ‘gazda’ spremi odbranu ili da padnu neki dogovori… Jedina nada mi je da me BARD brani…

P.S. Znam da će me ‘ometlati’ iz tima, ali to neće promeniti moje stavove, niti će uticati na moj život. Zvezdane, mnogo je lepo kad ujutru ustaneš čistog obraza…

P.S.2  Nisam isticao ljubav prema Zvezdi, pošto se ona u mom slučaju podrazumeva, a neko se samo zove Zvezdan.

Nastaviće se…

Igrač Zvezde

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама