Фудбал Фудбал/Вести

Robi selektor Azerbejdžana

Autor: CZBG

Kao što je i najavljivano proteklih dana u medijima, Zvezdina fudbalska legenda Robert Prosinečki imenovan je za novog selektora reprezentacije Azerbejdžana. Veliki Žuti potpisao je trogodišnji ugovor uz , a na toj poziciji nasledio Nemca Bertija Fogtsa koji je smenjen nakon tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Euro 2016, a otkaz mu je uručen nakon poraza od reprezentacije Hrvatske od 0:6.

– “Na toj sam utakmici vidio da igrači nisu bili dobro fizički pripremljeni. Na tome ćemo prvo trebati dosta poraditi”, rekao je Prosinečki i najavio taktički zaokret azerbejdžanske reprezentacije.

– “Uvideo sam da se igra reprezentacije dosad bazirala na obrani. Želim da Azerbejdžan igra napadački fudbal i verujem da ima dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu igrati na taj način.”  Prosinečki je najavio da će u njegovom stručnom štabu biti četvero pomoćnika, od kojih će dvojica biti iz Azerbejdžana.

U prvoj kvalifikacijonoj utakmici za Euro 2016. pod vodstvom Roberta Prosinečkog Azerbejdžan će biti domaćin Malti (28. marta 2015.), potom će gostovati u Norveškoj (12. juna), a 3. septembra će ugostiti Hrvatsku.

– “Optimista sam i verujem da tim ima potencijal. Moramo da vratimo stvari na svoje mesto, moramo da pobedimo Maltu u martu”, rekao je bivši as Crvene zvezde koja je 1991. osvojila Kup evropskih šampiona.

Ovo je Robiju drugi trenerski angažman u reprezentaciji, od 2006. do 2010. bio je pomoćnik Slavena Bilića u stručnom štabu hrvatske reprezentacije. Potom je od decembra 2010. do avgusta 2012. vodio Crvenu zvezdu, a poslednji trenerski posao imao je na klupi turskog prvoligaša Kayserispora (od oktobra 2012. do decembra 2013.).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама