Фудбал Фудбал/Најава утакмица

MAGIJOM PROTIV ROMANTIKE

Autor: CZBG, Vladimir J

U 14. kolu Jelen superlige Crvena zvezda dočekuje ekipu OFK Beograda. Domaći neće imati nimalo lak zadatak imajući u vidu da tredicionalno teško izlaze na kraj sa „romantičarima”, ali i zbog izuzetno loše forme već duže vreme.

Da je situacija u Ljutice Bogdana alarmantna najbolje pokazuje da su se u prethodnom kolu vratili sa samo jednim bodom iz Kragujevca, u duelu sa ubedljivo najslabijim timom JSL. Kada se na to nadoveže remi na Marakani protiv Čukaričkog koji je prethodio,pri čemu su imali igrača više najveći deo utakmice, jasno je da nešto ne štima u igri crvno-belih. Razlog je navodno slaba realizacija(samo 15 postignutih golova na 13 odigranih utakmica), a najiskusniji napadač Đorđe Rakić nema racionalno objašnjenje za svoje i promašaje svojih saigrača, pa ih pravda natprirodnim pojavama. Ostaje nada da će do utakmice sa OFK Beogradom Rakić i družina pronaći dobru vračaru koja će im razbiti bačene čini i konačno izrešetati nečiju mrežu.

Loša forma uticala je da se poremete međuljudski odnosi u ekipi, pa je doskorašnji kapiten Mijailović posle sukoba sa saigračima ostao bez trake koja je prešla na ruku Darka Lazovića. Bivši kapiten zbog kartona neće moći da nastupi i njega će zameniti mladi Antić. Imajuči u vidu da Mijailović više nije u milosti Zvezdinih čelnika, vrlo verovatno je utakmica u Kragujevcu bila (pret)poslednja u crveno-belom dresu za ovog iskusnog defanzivca. Na ostalim pozicijama ne bi trebalo da bude promene, osim ako se Lalatović ne odluči da OFK napadne sa dva napadača, pa bi svoju priliku od prvog minuta dobili Jović ili Despotović.

Očekuje se da Crvena zvezda nastupi u sledećem sastavu:

Rajković – Pavićević, Planić, Lazić, Antić – Kovačević, Bosančić, Ristić, Lazović, Pečnik – Rakić

OFK Beograd se nalazi na 5. mestu na tabeli, sa učinkom od pet pobeda, šest remija i samo dva poraza, uz gol razliku 17:15. U poslednjem kolu slavili su na svom stadionu protiv Mladosti iz Lučana rezultatom 2:1, a pre toga su tri puta remizirali protiv Radničkog iz Niša i Kragujevca, oba puta bez golova i Partizana(1:1).

Kao i prethodnih godina, OFK se uglavnom oslanja na mlade igrače. Dva najveća bisera su vezista Aleksandar Paločević i napadač Dejan Dražić, u čije kvalitete se uverila Zvezdina publika prošle sezone kada su zamalo pokvarili planiranu proslavu titule. Dobra vest je da je Aleksandar Čavrić, momak koji je takođe stavljao na muke svoje čuvare u toj utakmici u međuvremenu napustio redove romantičara. Najbolji strelac ekipe je Ivica Jovanović, koji deli to mesto sa Dražićem sa po tri pogotka. Predvodi ih Dejan Švaba Đurđević.

Ulaz na utakmicu Crvena zvezda – OFK Beograd će, za sve đake i studente, biti slobodan (uz pokazan indeks ili đačku knjižicu).

Takođe, i za ovu utakmicu važi akcija “Tri Zvezdaša za tri boda“, u kojoj svaki vlasnik godišnje karte za sezonu 2014/15 može sa sobom uvesti još dvoje ljudi.

Blagajne Marakane biće otvorene u petak, 28. novembra od 11 do 16 časova, kao i u subotu, 29. novembra, od 11 časova pa do početka utakmice. Cene karata su nepromenjene:

Sever – 200 dinara;
Istok – 300 dinara;
Zapad – 400 dinara;
Vip1 i Vip2 – 1000 dinara;
Vip Galerija – 1500 dinara;

Početak utakmice Crvena zvezda – OFK Beograd zakazan je za 18 časova.

Direktan prenos je na TV Prva.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама