Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Pobeda za Top 16 i Marka

Autor: CZBG, Stefan N

U neobičnoj atmosferi za naše igrače (nije bilo organizovanog navijanja zbog pogibije Marka Ivkovića), u Areni pred 12.547 gledalaca, Zvezda je uspela da savlada košarkaše Neptunasa rezultatom 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15) i tako dođe pred ostvarenje prvog cilja ove sezone, a to je ulazak u Top 16. Treća četvrtina, opet je bila kobna za protivnike Crvene zvezde.

Zvezdu nakon ove utakmice, posle koje imaju skor 4-3, očekuju dva vezana gostovanja. Jedno u Valensiji već sledeće nedelje, a drugo u Grčkoj, tačnije Pireju. Poslednja, deseta utakmica, biće odigrana u Beogradu protiv španske ekipe Laboral Kuće.

Crveno beli su odlično otvorili utakmicu. Manjim serijama, već na početku druge četvrtine došli su do dvocifrene prednosti (24:14). Kako je prvo poluvreme odmicalo, tim koji predvodi Dejan Radonjić izgledao je ubedljivo i dominantno na terenu. Ipak, desio se neshvatljiv pad sredinom druge četvrtine. Zvezda praktično nije mogla da da koš. Seriju od 19:0, jedini je prekinuo Boban Marjanović svojim poenima sa vrha kapice. Neptunas je iznenađujuće otišao na odmor sa prednošču od dva poena (35:37)

Drugo poluvreme, počelo je kao u snovima za Zvezdaše. Jaka Blažič se rastrčao po terenu, Boban Marjanović je dominirao ispod obruča, a Čarls Dženkins se napokon probudio i odigrao kako zna. Na sve su se to kasnije nadovezali Nikola Kalinić i Luka Mitrović sa nekoliko atraktivnih poteza, koji su izmamili aplauze navijača Zvezde. Zvezda je do kraja utakmice, održavala razliku, i tako mirno utakmicu privela kraju slavivši rezultatom 79:62. Minut pred kraj, šansu je dobio i Marko Tejić.

Sledeća utakmica koja očekuje Crvenu zvezdu odigraće se u sklopu Jadranske lige. Novi protivnik izabranika Dejana Radonjića, biće, Partizan.

Crvena zvezda je tako zabeležila bitnu pobedu u borbi za TOP16. Ipak ostaje gorak utisak u ustima, što Arena nije bila popunjena do poslednjeg mesta, odnosno da jedna stolica bar ostane prazna, za našeg Deliju, našeg brata, Marka Ivkovića – Jagodu, koji nikada neće biti zaboravljen. Zauvek sa nama!

Crvena zvezda – Neptunas 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15)
Vilijams 2 (7as), Rebić, Čvorović, Dangubić, Mitrović 12, Lazić 2, Blažič 19 (8sk), Kalinić 8 (5sk), Marjanović 24 (12sk), Tejić, Dženkins 10, Cirbes 2.
Trener: Dejan Radonjić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама