Кошарка Кошарка/Вести

I EVROLIGA MINUTOM ĆUTANJA ODAJE POČAST MARKU

Izvor: Zvanični sajt KKCZ

U sedištu Evrolige u Barseloni u ponedeljak je održan zajednički sastanak kome su prisustvovali Đordi Bertomeu, predsednik i generalni menadžer Evrolige, Davor Ristović, direktor Crvene zvezde Telekom i Murat Ozier, predstavnik Galatasaraja, nakon koga je izdato zajedničko saopštenje koje prenosimo u celini:

Izražavamo našu najoštriju osudu zbog incidenata koji su se dogodili prošlog petka, 21. novembra u Istanbulu pred utakmicu Galatasaraja i Crvene zvezde, i iskazujemo naš najdublji prezir prema onima koji su počinili nasilni akt kojim nažalost okončan život Marka Ivkovića.

Prenosimo naše naljdublje saučešće i podršku Markovoj porodici i prijateljima. Kompletna Evroligina familija je sa njima. Direktor takmičenja Evrolige gospodin Dijego Gijen u ponedeljak je prisustvovao sahrani kao predstavnik Lige i svih njenih klubova.

Šaljemo poruku mira našim navijačima i tražimo njihovu pomoć u nameri da se ovakvi incidenti više nikad ne ponove. Oba kluba su posvećena preduzimanju svih neophodnih mera koje će doprineti razvoju mirne i sportske atmosfere u i ispred obe arene dva kluba u budućnosti.

Osnovni interes Evrolige i klubova je da icidenti koji su se dogodili budu potpuno istraženi i da budu preduzete sve neopohodne mere kako se nikad više ne bi ponovili. Oba kluba i Liga sarađuju sa policijom kako bi se to postiglo.

Evroliga će odati počast Marku Ivkoviću minutom ćutanja u znak sećanja na njega pred početak svih utakmica u Turkish Airlines Evroligi i Evrokupa ove nedelje.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама