Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Krka za nastavak niza

Autor: CZBG, Stefan N.

Novi izazov je pred Crvenom zvezdom. U Beograd dolazi ekipa iz Novog Mesta, Krka. Sedmo kolo Jadranske lige i prilika da crveno-beli nastave niz nepobedivosti. Slovenačka ekipa u Beograd dolazi rasterećeno, bez ikakvog imperativa pobede. Prvi strateg Krke je naš stručnjak Aleksandar Džikić, reč je o treneru koji je već neko vreme u Sloveniji i sa velikim ospehom vodi ovu ekipu.

Prva violina slovenačke ekipe je Malkom Armsted. Igrač od kojeg sve počinje i koji sve završava praktično. U poslednje vreme igra u malo slabijoj formi u odnosu na početak sezone, ali to ne treba da zavara izabranike Dejana Radonjića. Sa 18,5 poena prvi je strelac lige u ovom trenutku, i to dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Džikić je ovog levorukog plejmejkera doveo pravo sa koledža i pokazao da ima odličan „njuh“ da prepozna pravog stranca. Praktično šutira iz svake slobodne pozicije, i ima sva ovlašćenja u ekipi.
džile armsted
Njegov bekovski partner je iskusni Nebojša Joksimović. Nakon propuštenih početnih utakmica, vratio se na teren i dao jednu dozu smirenosti u ekipi Krke. Izuzetno dobro diktria tempo igre i pravi je sekundarni plejmejker u timu. Često puni sve statističke kolone i veoma je zahvalan igrač.

Kris Buker, Jasmin Hukić i Aleksis Vangmene čine unutrašnji trio koji se rotira na poziciji ‘četvorke’ i ‘petice’. Hukić je jedan izuzetno snažan igrač na poziciji četvorke, koji može i da odigra ponekad licem košu. Poseduje sasvim zadovoljavajući šut za tri poena kojim može da raširi protivničke odbrane. Kris Buker je donekle atipična petica, koja može da širi protivničke odbrane šutem za tri poena, a Vangmene je fizikalac u tim, odnosno korektor, dok dosta toga u napadu rešava ispod samog koša.

Na pozicijama dva i tri Džikić najviše rotira Mirka Mulalića i Erjona Kastratija, pri čemu se Mulalić odlikuje dobrim šutem za 3 poena, dok je treći bek u rotaciji mladi Matej Rojc, u kog ove sezone trener Džikić ima dosta poverenja.

Utakmica je na programu u nedelju, 16.11. u 19 časova, a tv prenos ide na kanalima Sport klub televizije.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама