Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Razigrani Dženkins za sedmu pobedu Zvezde

Autor: CZBG, Stefan N.

Crveno-beli su došli do nove pobede. Pobeda na gostovanju u Mađarskoj protiv Solnoka, bila je sedma vezana  Jadranskoj ligi ove sezone.

Zvezda je utakmicu otvorila na sjajan način, serijom 10:2, gde su po 5 poena postigli Dangubić i Dženkins. Od tog trenutka igra se koš za koš praktično, do momenta kada Markus Vilijams postiže trojku za tada maksimalnih +9 (21:12). Jak tempo igre, već u prvom kvartalu donosi dosta poena. Serijom 9:0 Solnok završava prvu četvrtin. Rezervna postava Zvezde, nije se proslavila i u velikoj meri je prosula prednost koja je bila napravljena, na prvu pauzu otišlo se sa prednošću crveno belih od pola koša – 27:26.

Drugi kvartal, Zvezda je otvorila daleko angažovanije, trojkama Markusa Vilijamsa napravljena je pristojna razlika, odnosno dvocifrena prednost – 44:34. Do kraja četvrtine, Zvezda je održavala stečenu prednost, i na veliku pauzu je otišla sa prednošću od 7 poena, odnosno – 49:42. Tokom ovog perioda viđena su dva atraktivna zakucavanja Nemanje Dangubića, a kasnije i Stefana Jovića.

Početak drugog poluvremena protiče u znaku Čarlsa Dženkinsa, sa 4 vezana poena i serijom 6:0 (55:42), trener Solnoka prinuđen je već na početku druge polovine utakmice da traži tajmaut. Zvezda i posle tajmauta nastavlja sa serijom. Fantstični Čarls Dženkins je u ovoj četvrtini postigao 12 poena! Crvena zvezda je ovaj period dobio rezultatom 28:5! Na odmor pred poslednjih 10 minuta otišla je sa prednošću od 30 poena – 77:47.

Poslednja četvrtina, bila je stvar rutine za Crvenu zvezdu i razigravanje pojedinih igrača. Utakmica je završena rezultatom 89:65. Igrači sa klupe nisu nastavili sa efikasnom igrom, kao u prvih 30 minuta. Dejan Radonjić je u drugom poluvremenu praktično igrao bez Luke Mitrovića, Markusa Vilijamsa i Bobana Marjanovića i tako sačuvao bitne igrače pred gostovanje u Evroligi. Veoma bitno napomenuti je da je nakon dugo vremena američki bek Čarls Dženkins odigrao na svom prepoznatljivom nivou. Svi igrači Crvene zvezde su se na ovoj utakmici upisali u listu strelaca.

Solnok – Crvena zvezda 65:89 (26:27, 16:22, 5:28, 18:12)
Vilijams 12, Rebić 1, Dangubić 14 (5/6 iz igre, 5sk, 3as), Mitrović 8 (4sk, 6as), Lazić 3, Blažič 8, Kalinić 7, Marjanović 6, Tejić 2, Džekins 17 (6/8 iz igre), Jović 7 (4as), Cirbes 4 (5sk).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама