Кошарка Кошарка/Вести

Zagrevanje za Olimpijakos

Izvor: Zvanični sajt KKCZ

Utakmica između Crvene zvezde Telekom i Olimpijakosa koja se igra u petak od 19 sati u Kombank areni izaziva ogromnu intereseovanje navijača i privlači veliku pažnju medija. Nimalo slučajno jer se u najvećoj dvorani na Balkanu očekuje još jedna vrhunska košarkaška predstava i pravi spektakl jer su svima dobro poznati bratski odnosi među navijačima dva kluba.

Ovaj meč četvrtog kola D grupe Evrolige ujedno će biti prvi zvanični međusobni duel beogradskih i atinskih crveno-belih. Međutim, malo je poznato da su Crvena zvezda i Olimpijakos do sada odigrali nekoliko prijateljskih utakmica.

Zvezda i Olimpijakos su prvi put odmerili snage u prijateljskom dvomeču 9. i 10. maja 1972. godine u Atini. U premijernom meču beogradski crveno-beli su slavili rezultatom 82:81, a u revanšu Atinjani su bili bolji 77:73. Na naredne mečeve čekalo se punih 19 godina, a dvomeč je ponovo organizovan u glavnom gradu Grčke 15. i 16. septembra 1991. godine. Prvi duel je bio zatvorenog tipa, praktično trening utakmica sa koje nema tragova o rezultat. Drugi meč odigran je u sklopu  turnira U Atini na kome je Olimpijakos pobedio rezultatom 89:81. Kuriozitet ove utakmice je podatak da je Žarko Paspalj u trijumfu Atinjana posigao čak 41 poen.

Naredni meč odigran je na turniru u Beogradu 1995. godine, sezonu pre nego što će Olimpijakos po prvi put postati šampion Evrope. Zvezda je tada slavila rezultatom 64:60. U poslednja dva prijateljska meča koja su se igrala 1996. i 1997. godine, oba puta slavio je Olimpijakos 71:57, odnosno 77:70.

U petak od 19 sati u Kombank areni se ispisuje nova stranica u istoriji dva kluba koje, osim istih boja na dresovima, vezuje još mnogo toga. Ne propustite priliku i budite deo istorijske utakmice i vrhunskog spektakla. Karte od srede 5. novembra možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (Kombank arena, TC Ušće, Dom omladine, Bilet centar i još 150 prodajnih mesta širom Srbije) po ceni već od 600 dinara.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама