Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Zvezda – Donji Srem, subota u 18h.

Autor: CZBG, Milan P

najava

 

Crvena zvezda, u okviru 10. kola JSL, dočekuje ekipu Donjeg Srema. Utakmica će se odigrati 25. oktobra sa početkom u 18 časova. Naš voljeni klub se trenutno nalazi na trećoj poziciji, sa jednim bodom manje od Vojvodine i četiri manje od Partizana, koji ima i utakmicu manje.

Zaostatak za večitim rivalom je nadoknadiv i naredni meč je prava prilika da se Crvena zvezda vrati na pobednički kolosek i stekne neophodno samopouzdanje. U nastavku prvenstva našu ekipu očekuje nešto lakši raspored u odnosu na večitog rivala i to bi definitivno morali iskoristiti. Time bi uspeli da spasimo jesenju polusezonu i da u prolećni deo šampionata uđemo sa mnogo izglednijim šansama za odbranu titule prvaka.

Predrag Rajković će gotovo sigurno zauzeti svoje mesto među stativama. Na poziciji štopera takođe ne bi trebalo da bude iznenađenja. Pavićević i Lazić bi trebali da budu sigurni starteri, uprkos nekim propustima i greškama u prethodnim utakmicama, gde se konstantno ponavljaju iste greške. Bekovske pozicije bi mogle istrpeti najveće izmene zbog povrede Marka Petkovića I parnih kartona kapitena Mijailovića. Nejc Pečnik je nastupio na večitom derbiju na poziciji desnog beka, te je za očekivati da tako bude I u subotu. Šansa za dokazivanje otvara se I mladom Nikoli Antiću, članu ‘’zlatne’’ omladinske reprezentacije. Poziciju defanzivnog veznog i ovoga puta pokrivaće Aleksandar Kovačević. Mladi Mihajlo Ristić je svojom sjajnom partijom protiv Partizana još jednom potvrdio da se radi o izuzetno talentovanom igraču. Svojim znanjem i zalaganjem zaslužio je da se nađe u prvih 11. Miloš Bosančić bi trebao da mu pravi društvo u veznom redu. Tek na momente je, protiv Partizana, pokazivao ono što zna I ono što se od njega očekuje. Od izuzetnog je značaja za Crvenu zvezdu da ovaj momak podigne svoju formu pred završnicu jesenjeg dela šampionata. Na poziciji desnog krila izvestan je Darko Lazović, dok za poziciju levog krila konkurišu Nenad Gavrić i Aleksandar Katai. U samom špicu napada trener Lalatović imaće na raspolaganju sve igrače I očekujemo da od prvog minuta zaigra Luka Jović, čime bi trener dokazao da mu njegova igra u derbiju nije bila samo alibi za eventualni neuspeh.

Crvena zvezda protiv kluba iz Pećinaca će tražiti ove jeseni dobru igru i potvrdu da još uvek momci u crveno-belim dresovima znaju igrati fudbal. Kvalitet je neosporan i zato protiv ekipe iz donjeg dela tabele, koja je do sada postigla samo 6, a primila 13 golova sve osim ubedljive pobede bilo bi veliko iznenađenje. Hajde da uživamo u ovom fudbalu kakav god on bio i hajde da još jednom pokažemo koliko volimo Crvenu zvezdu!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама