Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Izgubili derbi, dobili klince

Autor: CZBG, Dario K

Izgubila je Crvena zvezda ovaj 147. derbi. Pobegao nam je Partizan već 4 boda (plus imaju utakmicu manje). Ali Zvezda je na ovom derbiju dobila klince. Dobila je svoju budućnost, dobila je golobrade mladiće koji nisu ustuknuli pred mnogo iskusnijim igračima Partizana.

Imala je Zvezda u jednom većem delu utakmice i inicijativu, i šanse, ali ih nije iskoristila. Mali Jović je mogao da bude junak ovog 147. derbija, i verujemo da sada želi za propuštenim prilikama, ali dečače, glavu gore – biće dana za megdana.

Mali Rajković je branio fenomenalno. Skinuo je nekoliko čistih zicera, ali je poklekao u 73. minutu. Videlo se koliko ga je to zabolelo. Da, bolelo ga je, ali dečače, ti si zlato koje stoji na našem golu. Pokazao si da ćeš jednog dana izrasti u vanserijskog golmana. Zato ne očajavaj. Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat.

Ristić. Levonogi biser. Vidi se iz aviona da dečku treba utakmica. Treba mu da stekne rutinu. Ali vidi se i koliki talenat nosi u sebi i zato dragi naš Lalatoviću, istrpi ga. Istrpi ga zarad njega, zarad Zvezde, zarad nas. Istrpi i sve ostale mlade momke jer ima tu još onih koji u sebi nose vanserijske talente i koji Zvezdi mogu da donesu onu staru slavu.

O ostalima ne bih puno da pišemo. Neki su bili solidni, neki ni to.

Zvezda: Rajković – Mijailović, Lazić, Pavićević, Pečnik – Kovačević – Bosančić (od 80′ Avramovski), Ristić (od 80′ Katai), Gavrić, Lazović – Jović (od 64′ Rakić)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама