Форум

Ситуација у Србији,...

Notifications
Clear all

Ситуација у Србији, региону и свету

755 Уписи
29 Корисници
1278 Likes
35.8 K Прегледи
(@splinter)
Уписи: 858
Звезда ми је све

Радим у петак па не могу на улицу. Али ћу у суботу свакако бити на улици. А ваља и данас прошетати, Спасовдан је

Написано : 25. маја 2023. 09:01
bari1991
(@bari1991)
Уписи: 5704
Стара школа

Упис од: @fuentess

Надолазећи митинг је чисто показивање мишића, али више међународној заједници него бедној опозицији. Амери су близу да га пусте низ воду. Дерек Шоле је у Сенату рекао да су Вучић и његова клика одговорни за корупцију. Вучић је одмах о писању Њујорк Тајмса почео да кмечи како Амери желе да га дисциплинују по питању Косова.

Он зна да не сме да изгуби власт, јер неће моћи да живи као слободан човек у овој држави. Зато је почео и да испипава пулс око Косова. Данас је била Ипсосова анкета коју је он наручио, са неким шкакљивим питањима. Да ли бисте гласали за нови покрет за државу, да ли бисте пристали на независност Косова ако Србија добије власништво над манастирима, које три функције су најважније за ЗСО, шта би у ЗСО било прихватљиво да контролише косовска власт, да ли Косово и Србија треба да разговарају о територијалним питањима, у случају војног сукоба да ли бисте пристали на независност Косова...

На крају ћемо доћи до тачке узми или остави. Да раскрчми и оно што је остало, како би подмирио амерички национални интерес о безбедности региона. И све само да остане још мало на власти, а да потом добије гаранције Американаца да кад оде са власти неће бити процесуиран од стране наредног режима.

Fehmiju mu biološki otac. Proradili šiptarski geni. Vreme mu je da u Zabeli piše memoare. 

Bar će mu biti lepo u zatvoru. Biće mu tamo drugari, kumovi i familija a i neće morati više da krije da je bi. 

Написано : 25. маја 2023. 11:14
Fuentess and Splinter reacted
bari1991
(@bari1991)
Стара школа

Упис од: @splinter

Радим у петак па не могу на улицу. Али ћу у суботу свакако бити на улици. А ваља и данас прошетати, Спасовдан је

Danas cela porodica a u subotu žena i ja za svoju dušu. Ne smem decu da vodim dok živimo u ovakvoj zemlji. 

Написано : 25. маја 2023. 11:15
Fuentess and Splinter reacted
мики
(@miki)
Уписи: 1423
Звезда ми је све

Не волим пуно да се петљам у политику, али морам мало поводом ових протеста. Вучића дефинитивно треба сменити, али велико питање је шта ће да се изроди из ових протеста које воде људи који по мени нису достојни да воде Србију. Највећи проблем Србије је тај што немамо квалитетну опозицију и опет ће све бити исто као пре док не дође неки нови Вучић, па онда опет у протесте.

Написано : 27. маја 2023. 20:27
Splinter, LETECA_GUGUTKA, ЦЗБГ and 2 people reacted
(@abraham)
Уписи: 555
Циганштура

Упис од: @miki

Не волим пуно да се петљам у политику, али морам мало поводом ових протеста. Вучића дефинитивно треба сменити, али велико питање је шта ће да се изроди из ових протеста које воде људи који по мени нису достојни да воде Србију. Највећи проблем Србије је тај што немамо квалитетну опозицију и опет ће све бити исто као пре док не дође неки нови Вучић, па онда опет у протесте.

Nedostojni su oni koji vode drzavu, nedostojni oni koji bi da ih smene, srpska politika danas je skladiste nedostojnih. Nista zato, neka je vode i nedostojni ali neka makar budu posteni, smenjivi, mentalno cisti, sami u glavi, neka ne ubijaju politicke protivnike, neka ne koriste tabloide i televizije sa nacionalnom frekvencijom da upropastuju ljude, neka ne lazu pet puta do podne a popodne jos dva puta toliko, neka ne falsifikuju diplome, neka ne koriste kriminalce da im obavljaju drzavne poslove, neka ne idu u ambasade po misljenje o tome kako treba da vode drzavu (zapravo, najbolje je da ne idu u ambasade uopste jer drzavnim sluzbenicima nije tamo mesto) i najvaznije, neka ne izdaju srpske interese na Kosovu jer je to najvaznije drzavno pitanje. Dakle, samo neka se ponasaju onako kako se ponasaju normalni ljudi na polozaju pa makar ne znali pertle da vezu bez pomoci dadilje.

Kad je bavljenje politikom samo prostor za zaradu i obezbedjivanje praunuka onda i ne mozes da imas ozbiljne politicare i ozbiljne ljude ni u vlasti ni u opoziciji, kao sto ne mozes da imas fudbalera bez nogu i kosarkasa bez ruku. Kontekst odredjuje vrednosti, vrednosti odredjuju pravila igre, pravila igre odredjuju kakve igrace ces da imas. To je tako kako je. Ali ovi moraju da odu, kakvi god da dodju umesto njih, jer je rezultat njihove vladavine srozavanje drustva na nivo za koje ce biti potrebne generacije da ga podignu na iole pristojan nivo. Tek iz tog novog nivoa ce doci dostojni, niti se dostojni spustaju na nivo na kojem je srpsko drustvo trenutno, niti sve i da se spuste na taj nivo sa njega ne mogu da dobace i urade ono sto nam je svima potrebno. Danas ima samo voljnih, vreme za dostojne ce biti sutra.

Написано : 27. маја 2023. 23:46
ganac
(@ganac)
Уписи: 2092
Звезда ми је све

Упис од: @abraham

Упис од: @miki

Nedostojni su oni koji vode drzavu, nedostojni oni koji bi da ih smene, srpska politika danas je skladiste nedostojnih. Nista zato, neka je vode i nedostojni ali neka makar budu posteni, smenjivi, mentalno cisti, sami u glavi, neka ne ubijaju politicke protivnike, neka ne koriste tabloide i televizije sa nacionalnom frekvencijom da upropastuju ljude, neka ne lazu pet puta do podne a popodne jos dva puta toliko, neka ne falsifikuju diplome, neka ne koriste kriminalce da im obavljaju drzavne poslove, neka ne idu u ambasade po misljenje o tome kako treba da vode drzavu (zapravo, najbolje je da ne idu u ambasade uopste jer drzavnim sluzbenicima nije tamo mesto) i najvaznije, neka ne izdaju srpske interese na Kosovu jer je to najvaznije drzavno pitanje. Dakle, samo neka se ponasaju onako kako se ponasaju normalni ljudi na polozaju pa makar ne znali pertle da vezu bez pomoci dadilje.

Kad je bavljenje politikom samo prostor za zaradu i obezbedjivanje praunuka onda i ne mozes da imas ozbiljne politicare i ozbiljne ljude ni u vlasti ni u opoziciji, kao sto ne mozes da imas fudbalera bez nogu i kosarkasa bez ruku. Kontekst odredjuje vrednosti, vrednosti odredjuju pravila igre, pravila igre odredjuju kakve igrace ces da imas. To je tako kako je. Ali ovi moraju da odu, kakvi god da dodju umesto njih, jer je rezultat njihove vladavine srozavanje drustva na nivo za koje ce biti potrebne generacije da ga podignu na iole pristojan nivo. Tek iz tog novog nivoa ce doci dostojni, niti se dostojni spustaju na nivo na kojem je srpsko drustvo trenutno, niti sve i da se spuste na taj nivo sa njega ne mogu da dobace i urade ono sto nam je svima potrebno. Danas ima samo voljnih, vreme za dostojne ce biti sutra.

Trebaju i moraju da odu sa vlasti. Policija i tužilaštvo da istraži da li ima uslova za sud, međutim ne slažem se sa

"kakvi god da dodju umesto njih, jer je rezultat njihove vladavine srozavanje drustva na nivo za koje ce biti potrebne generacije da ga podignu na iole pristojan nivo"

Jer i Botu su menjali pod tim geslom a osim toga, prvi pasus tvog posta je u suprotnosti sa ovom rečenicom. Ja ne pristajem i ne mogu da glasam za one koji hoće da uvedu sankcije Rusiji ne što sam rusofil već je stvar principa, nepravedne sankcije smo bar mi dobro okusili devedesetih. Ja ne pristajem i neću da glasam za one koji KiM hoće da predaju i predaju šiptarima.

Situaciju na našoj političkoj sceni je opisao najbolje Svilanović u nekom intervjuu gde kaže da su pre svrgavanja Slobe u Budimpešti u američkoj ambasadi svi opozicioni političari morali da obećaju da će CG biti samostalna.

To je smeo da kaže, sigurno nije smeo da pomene KiM ali tu agendu su svi političari na vlasti gurali.

Podupreš to izjavom budalastog Velje o koferima para ili "Lutre" izjavom na nekoj planini "pobedićemo", dobiješ sliku današnje političke Srbije.

Naravno, ima i pristojnih političara koji nisu prodali obraz  (po meni) ali oni su "francuzi" i ne odgovaraju ni poziciji ni opoziciji.

Написано : 28. маја 2023. 08:08
(@fuentess)
Уписи: 487
Циганштура

Тужна истина је да је Шизоје наш далеко најспособнији политичар. И највећи проблем је што нема достојне наследнике да воде државу. 
Вучић упркос томе што нема никакву харизму, успео је да буде омиљен међу народом. Све то јер контролише све медије које већинска Србија прати. И у том амбијенту успео је да иза завесе организује мафију, криминал и склониште за корумпирану клику која води државу. Људи немају појма о мафијашким аферама, плагијаторима, преплаћивању инфраструктурних пројеката,...
Упркос томе, он је успео да направи неку домаћу инфраструктуру, да значајно смањи незапосленост. Мисли унапред, па је са тим својим мафијашима отварао фиктивне фирме по Казахстану, Азербејџану у случају санкција Русији, да бисмо могли да прошверцујемо неке значајне инпуте...

Ко се намеће као насдник на власти?

1) Најљигавија говна попут Павла Грбовића, Зеленовића и Биљане Стојковић. Посебно ова прва двојица који се пре неки дан сликаше са Хилом. Грбовић који је у политику ускочио у раним двадесетим, нигде није радио. Какве он компетанције и искуство има да води државу? Стално сере по твитеру. Спиновао како држава док се врши насиље над женама, прави промоцију наоружања Војске Србије у Батајници. За упаде Албанаца у петак написао да Косово не сме да скрене пажњу људи са протеста и да је то масло владајућих, па нек се они тиме занимају. У утиску недеље објашњавао како да признамо Косово да живимо боље. Зеленовић тражио да имамо НАТО морнарицу,..

2) Подмукли Ђилас&Мариника тандем који је пре избора причао како не треба никако уводити санкције Русима. Одмах потом обрнули на причу да морамо да се ускладимо са ЕУ да бисмо напредовали. Макар само санкције које се односе на руководство те државе. Уз то, Мариника Тепић је све време одбијала за време кампање да прича о Косову. Само прежвакане приче да не би преговарали о статусу. А онда у Бечу на неком самиту ставила свој потпис на резолуцију европских Социјалдемократа да се даје подршка Косову кандидатури за чланство у ЕУ. После се правдала како је то накнадно убачено. Па ниси умела да читаш? А смејала се Шизоју кад су му слично потурили у Вашингтону о пребацивању амбасаде у Јерусалим. Скоро па да нема разлике међу њима.

3) Смешни десничари Бошко&Заветница&Јовановић који немају појма да воде државу. Њихов једини смисао бављења политиком је дивљење неокомунистичким државама, чисто јер су антитеза Западу који нас је бомбардовао. Па нисмо ми Русија да можемо да се откачимо од Запада и сами интервенишемо на Косову. Ти људи живе у свом свету да је могуће да се српска војска врати на Космет по резолуцији 1244, а сећамо се негативног одговора КФОР-а из јануара после оних инцидената. Ту резолуцију нико не ферма од међународне заједнице, а они би да вуку све поступке по њој и да се правдају њоме. Немамо ми луксуз да прекинемо ЕУ интеграције јер 69% инвестиција долазе одатле и плус из приступних фондова. Ионако је животни стандард на ниским гранама, без тих средстава бисмо се вратили уназад. Ту су били и смешни предлози да се врати преговарање у УН, а за то је потребно сагласје свих чланица ЕУ. То не бисмо добили и Шиптари би опет добили аргумент. Слично и да се иде на савет безбедности УН-а о повратку Војска на Косово. Амери, Британци и Французи би ставили вето и опет би ови из Приштине могли да кажу ето ми смо држава, резолуција 1244 је небитна.

Политичка сцена у Србији је скуп будала, кримиланаца, профитера и неспособњаковића.

По мени најбоље кадрове има Народна странка, али их оптерећује Вук Јеремић и његова негативна репутација.

This post was modified пре 4 месеца by Fuentess

Написано : 28. маја 2023. 09:32
bari1991, nick79, ЦЗБГ and 2 people reacted
ganac
(@ganac)
Уписи: 2092
Звезда ми је све

Državu vode činovnici a političari daju samo ograde spoljnje i unutrašnje politike te ekonomske pravce razvoja. tako da država ne bi propala sve da sutra ujutru razjurimo govnjivim motkama i poziciju i opoziciju. Ono gde ne bi država funkcionisala u tom slučaju jesu novi dogovori, ugovori, međudržavni sporazumi jer ne bi bilo ovlašćenih lica da to potpišu. Ti političari su nužno zlo i zato trebamo birati manje zlo, tj mi kao narod i glasači moramo se voditi minimumom nacionalnih interesa uz striktno poštovanje ustava.

Trenutna vlast pokušava da EPS otuđi od naroda koji je generacijama ulagao u razvoj EPSa i to preimenovanjem u AD i pokušajem ulaska mađarskih energetskih kompanija kupovinom deonica. Zbog takvih ali i predaje KiM Vučić i ova interesna klika znana kao SNS mora da ode.

To ne znači da na vlast trebada dođu oni koji bi rado uveli sankcije Rusiji (ili bilo kome drugom) i nastavili sramno predaju KiM.

Написано : 28. маја 2023. 09:55
(@_rygel-xvi_)
Уписи: 1886
Звезда ми је све

Све је ово Вучићево масло на Косову.Навукао је тај народ тамо на танак лед.Свака тактика је толико погрешна на 100 начина да заиста не знам шта више да кажем...Колико ради за интерес странаца и албанаца (случајно или намерно) најбоље говори чињеница да је СНС чланство масовно позвало и организовало превоз за Србе из тих општина на Северу на митинг у Београду ,док су ови то наравно  искористили за преузимање општинских објеката.

Као да нам политику око Косова воде сељаци испред сеоске кафане а не држава.Ма и они се неби толико пресипали из шупљег у празно као ови...

Већ сам писао да НАТО из сваког сукоба смањује маневарски простор Србима тамо.Свака чарка има не само за циљ да потчини Србе Приштини већ и да види које су тактике Срба када је отпор у питању па да се прилагоде истим.Једино решење које видим а на које НАТО не може имати решење су блокаде путева ван Косова.Конкретно, сваки пут који води из Косова ка Србији морају грађани самоиницијативно блокирати и не пропуштати нити једно приватно возило са косовским таблицама док се не формирају ЗСО.Онда се тај саобраћај мора преусмерити на ЦГ.Излаз ка БиХ ће блокирати Срби из Републике Српске а ка Хрватској је уско грло,тј српски Херцег Нови.Мислите да ће тамошња полиција да бије своје суграђане због Косова?Остаје им након тога само заобилазни пут преко Бугарске и Румуније али то је толики пакао (временски и дистанционо) да би брзо одустали од тога и наполон сели за сто...

Изгледа да Пољаци нису хтели да учествују у овоме већ су морали да их замене Италијанима (мада је ту вероватно било макар пола албанских прерушених полицајаца)

This post was modified пре 4 месеца 2 times by _Rygel XVI_

Написано : 29. маја 2023. 18:30
LETECA_GUGUTKA, bari1991, ganac and 2 people reacted
(@mazibuko)
Уписи: 209
Делија

@_rygel-xvi_ Idiot radi sve da narod dovede u situaciju da mora da se sukobi sa šiptarima i natovcima, ja sam o tome već pisao pre par meseci. Sve mi je delovalo da vodi politiku u tom smeru da nas dovede u situaciju da nas goloruke preko noći proteraju u centralnu Srbiju. Za sada mu na našu žalost ide odlično.

Ukoliko ne učinimo ništa i desi se nešto tragično, pre šiptara treba se obračunati sa ovim krezavcima koji podržavaju ovog veleizdajnika. Ja prosto ne mogu da verujem da smo toliko glup narod da nam se na svakih 10ak godina ponavlja istorija i da mi ne možemo da uskratimo podršku debilima koji nas gotovo svesno vode u propast. 

Написано : 29. маја 2023. 20:05
Splinter, LETECA_GUGUTKA, bari1991 and 2 people reacted
(@_rygel-xvi_)
Звезда ми је све

Војници КФОР-а су интервенисали да растерају протест против избора албанскиһ градоначелника у појединим местима на северу земље, са српском већином. Демонстранти су одговорили бацањем камења и флаша. Укључен је ИКС Алпини пук. Солидарност и осуда Мелонија: „Избегавајте даље једностране акције косовскиһ власти“ 29. МАЈА 2023 АЖУРИРАНА У 20:27 3 МИНУТА ЧИТАЊА Припадници КФОР-а, снага НАТО-а на Косову, интервенисали су данас у Звечану како би растерали српске демонстранте који су јутрос демонстрирали испред градске куће у знак протеста против инаугурације новог градоначелника албанске националности. Звечан је једна од општина на северу Косова са српском већином на челу са новим градоначелницима албанске националности изабрани су 23. априла због изборног бојкота Срба: гласало је само око 1500

Пољаци се паметно измакли,нажалост најебали Италијани и Мађари са којима у глобалу имамо одличне односе.И поред свега барем крајње професионалан и истинит чланак у Ла Републици.Онако како јесте било.Не знам како је извештавала жута штампа али много је меродавније,са дипломатскиг становишта, шта пише Ла Република.То вам је нешто као Политика у Србији.Сигуран сам да ће нам ово (зло)памтити али исто тако кривиће и Куртија због овога.

Иако ми нешто не миришемо Пољаке због њихове мржње према Русима,у суштини су нам они пријатељски наклоњени.Пољаци готиве све словенске народе изузев Русије и колико до јуче украјинце.Верујем да су одбили да крену на наш народ па су из НАТО послали Италијане и Мађаре да обаве прљав посао.Касније су се пољаци вратили на исто то место што иде у прилог да није била у питању обична смена.

Не знам шта је у плану Вучићу али све ово се могло избећи да Срби нису напустили институције.Не таласаш оволико и ствараш непријатеље када време за то није (рат у Украјини).Да је то било годину две након Бриселског споразума све би имало смисла,сада је то или лудост или сервилност Пентагону...

Написано : 29. маја 2023. 20:54
Slobodan, Splinter, ganac and 2 people reacted
(@fuentess)
Уписи: 487
Циганштура

Срећа у несрећи је да што је Курти кратковиди конзервативац, нека албанска верзија Слобе. Ето Амери му уведоше неки вид санкција, избацили их из војне вежбе и сагледавају се даљи кораци.
За време Трампове администрације сећамо се како су га скинули са власти после десетину дана на челу владе у његовом првом мандату. Дефинитивно није амерички играч. Са оваквим понашањем ће их још више окренути од себе, али јасно да никад неће то довести до радикалне промене става према Косову. 

Кажу да је немачки човек, али пошто се мало-мало па оглашава у Гардијану после тензија, рекао бих да му Британци чувају леђа. И сад је тамо критиковао америчког државног секретара Блинкена.

Док је тај човек тамо на власти, ништа неће бити потписано и сроведено. И то је оно што је добро за нас, јер од статуса кво не можемо да имамо боље у овом моменту. Да навијамо да победи и на наредним изборима. 

Написано : 31. маја 2023. 09:51
bari1991
(@bari1991)
Стара школа

Курти има подршку Британаца. Не би он ово смео да уради без тога. 

Написано : 31. маја 2023. 11:38
(@splinter)
Уписи: 858
Звезда ми је све

Појавиле су се вести о погибији 22 британска обавештајца у Одеси. Министарство одбране је објавило вест о нападу на циљеве ОСУ у ноћи 30-ог маја у луци Одеса и четири ешалона. Као резултат тога, уништен је последњи брод украјинске морнарице и складишта са оружијем и муницијом. Осим тога, уништен је Центар специјалних морнаричких операција, а 98 официра из различитих земаља је убијено или рањено. Уништени су  BAGM 88 Harm, системи Harpoon UGM-84, два HIMARS-a, 14 камиона и 34 пикапа. Укупна штете се процењује на милијарду долара. Центар Специјалних морнаричких операција је потпуно уништен, убијено је 36 високих специјалиста. Од тога 22- официри британске обавештајне службе, 8 из BND  (немачка тајна служба), четворо американаца и два француза. Извор - InfoDefence Serbia (пројекат Јурија Подољаке), јуче у 11:38, Телеграм канал

Написано : 3. јуна 2023. 10:07
(@_rygel-xvi_)
Звезда ми је све

Ако је ово тачно онда је БАШ болно за противничку страну.Чак је и оно уништење Патриота ништа спрам овога...

Написано : 3. јуна 2023. 10:35
Page 47 / 51
Скочи на траку са алаткама