Форум

Ситуација у Србији,...

Notifications
Clear all

Ситуација у Србији, региону и свету

879 Уписи
30 Корисници
1417 Likes
42.6 K Прегледи
(@splinter)
Уписи: 1066
Звезда ми је све

У Лублину је радијација знатно појачана у односу на нормалну ситуацију. Дошао је облак до тамо из Хмељницког. Тамо су Руси прексиноћ погодили препуно складиште тенковских граната са осиромашеним уранијумом које су енглези послали. А мене прозивали неки да сам детињаство прокоментарисао да овај рат завршава једна права граната не тмурно острво. Нисмо ни свесни колико смо близу колапса света као таквог.

Написано : 17. маја 2023. 14:26
ganac reacted
(@_rygel-xvi_)
Уписи: 1945
Звезда ми је све

@splinter Ваљда је повећано присуство бизмута у ваздуху а не радијација због осиромашеног уранијума.Бизмут није чак ни отрован тако да су пољаци имали среће овај пут.Нека се добро замисле шта би ветар могао да им нанесе следећи пут....Тај неки, бизмут оксид или шта већ, се користи у технологији израде ракетних горива.И то нарочито за ракете дугог домета.Претпоставка је да су Руси дигли у ваздух складиште ракета за Химарс и још неке врсте пројектила.Обзиром да је у Хмељинском забележен и благи пораст радијације врло могуће да је експлодирао и одређен број тенковских граната пуњењих осиромашеним уранијумом.Нема евакуације тамошњег становништва па претпостављам да их није било превише у том складишту...

Битно помена је прексиноћње уништење америчког ПВО система Патриот.Јесте да су жртвовали  збирно неких 30 ракета и беспилотних летелица али на крају су га истрошили и докрајичили Кинџалом или чиме већ...

Написано : 17. маја 2023. 20:06
Splinter and nick79 reacted
(@nick79)
Уписи: 515
Циганштура

Sto se tiče patriota - 2 lansera i to izgleda da je u pitanju PAC3 verzija, i radar je stradao. 5 članova posade su nastradala, od čega su izgleda 2 američki instruktori.

Написано : 17. маја 2023. 21:15
(@_rygel-xvi_)
Звезда ми је све

@nick79 Баш иде на живце када медији те страдале америчке војнике представе као " инструкторе". Неће да може...Знамо сви да су страдали амерички/НАТО радарски оператери/официри.Ту су украјински војници обичне водоноше...Понешто науче али нема ту времена за озбиљнију обуку.Али су пре свега идеални да окриве украјинске снаге које " нису на време помериле системе и сакриле се на другу позицију.".И Амери знају да се успавају и греше као сви војници...Успеси су резервисани само за  НАТО ,неуспеси се увек приписују Украјини.То је образац овог рата.

Иначе примећено је 15-18 пројектила на небу те ноћи.Патриот је испалио 30-ак.Или су били у питању руски мамци или лажна очитавања...Обзиром да су уснимљени пали Патриот пројектили на земљи без претераних оштећења,тј. у комаду,очигледно је да су многи од њих или промашили циљ или их је систем послао на непостојећу мету..Добар систем али далеко од савршеног каквим га представљају западни стручњаци и медији.

Написано : 17. маја 2023. 21:56
LETECA_GUGUTKA, ganac, Splinter and 1 people reacted
(@nick79)
Циганштура

Gledao sam snimak kada su ta 2 kinžala pogodila svoj cilj. Neposredno pre toga patriot je ispalio čitavu salvu projektila. PAC-3 verzija ima po 16 cevi, sad dali su oni videli na radaru dolazak kinžala pa pokušali da se zaštite, nisam siguran. U svakom slučaju, imali su svega 2-3 sekunde, kinžal je ipak hipersonična raketa. Nema tu spasa, samo ukrajinska propaganda, Kličko koji se slika pored neke rakete itd. Mislim da su im Rusi jasno pokazali ovime da lazu, ne da nisu oborili kinžal prošle nedelje, nego su im napipali patriot i pogodili ga.

Sto se tiče američkih instruktora, jasno je to meni, nema potrebe za objašnjavanjem. Ali ruku na srce, nije ovo prvi put da se dešava. Za vreme rata u Vijetnamu leteli su ruski piloti u doniranim migovima, isto kao sto će uskoro da lete NATO piloti u doniranim f16.

Написано : 18. маја 2023. 05:26
ganac, _Rygel XVI_, Splinter and 1 people reacted
(@splinter)
Звезда ми је све

Већ неколико ноћи иду озбиљни ноћни удари Руса. Систематски им уништавају складишта наоружања, касарне са војском. Ради се све да се онемогући та фамозна контраофанзива укра. И мислим да је неће ни бити, да су Руси успели да је онемогуће већ сад. Исто, интересантно питање, где је Залужни и да ли је жив ?

Написано : 18. маја 2023. 08:18
ganac reacted
(@_rygel-xvi_)
Звезда ми је све

@nick79 "Кличков" Кинџал прављен од 3-4  цм дебелог челика.Нису чак ни димензије погодили...Довољно је 30 секунди детаљнијег упоређивања да би се видело да је лажњак.Такав Кинџал због  тежине не би добацио ни 2 км.

Гледао сам на једном видеу долазеће руске пројектиле те ноћи.Већина њих нису били Кинџали то је сигурно.Брзина тих пројектила је била на нивоу војних ловаца.Дакле неких 1000-2000 км/х по слободној процени.Кинџал иде и до 10 махова ( 1 мах = 1225 км/х) .Рекао бих да су намерно послали што више обичних ракета како би заситили и истрошили Патриот а онда га на крају докрајичили Кинџалима.Било је ту вероватно и беспилотних летелица/дронова.Доста тога је жртвовано али опет,све је то опет значајно јефтиније од цене једног Патриот система (наводно пола милијарде кошта један)

This post was modified пре 7 месеци by _Rygel XVI_

Написано : 18. маја 2023. 08:30
Splinter, ganac and nick79 reacted
(@nick79)
Циганштура

@_rygel-xvi_

Da, morali su da zasite odbranu. Tako da su isli i gerani sigurno i ko zna sta jos (krialte fabovke nisu sigurno jer ne mogu da pridju avionima da dovljno blizu) verovatno neke vazduh-zemlja, jer navodono je pored tog patriota bio i jedan nemacki gepard, za njega se ne zna u kakvom je stanju.

Sto se tice cene Patriota, preskupa igracka. Zvanicno su u ukrajinu doprelmljena 2 patriota - jedan americki i jedan nemacki. Pa samo jedna raketa je 5 miliona dolara, a ispalili su izgleda iz oba lansera sve - sto je 32 rakete. Tako da je racunica jasna 🙂

Написано : 18. маја 2023. 08:37
(@_rygel-xvi_)
Звезда ми је све

Све што Вучић ради у вези Косова иде на руку шиптарима и Вашингтону.

Дакле или је идиот или је тројански коњ.Не делује ми да је глуп,нарочито када треба задржати власт,па се одговор намеће сам по себи...Јадан онај народ доље што полаже наде у њега.Сви у ствари виде шта се дешава али нико не сме да пусне.Јер ако писне оде фотеља.А фотеља се у Србији и животом брани...Све исто се дешавало и у време Тита.

This post was modified пре 6 месеци by _Rygel XVI_

Написано : 19. маја 2023. 20:19
bari1991 and nick79 reacted
(@nick79)
Циганштура

I ovi protesti, ukoliko ne iznedre neko novo lice, će na kraju biti najobičnije sviranje kurcu. Potrosice se energija naroda. Opozicija kupljena i na platnom spisku. A da mi dodju neke biljane, save, dobrice ili ćute - isto ne valja. Imamo primere te zelene agende u Nemačkoj i hrvatskoj. I ovi ovde su iz iste kuhinje. A ta kuhinje npr u nemačkoj radi direktno protiv nemačkog naroda - videti na primer pod energetika. 

imam utisak da svi imaju neku svoju ulogu i igraju kako Hill kaže, a da je sve ovo samo performans za narod.

Написано : 20. маја 2023. 07:33
bari1991, Splinter, Beli vuk and 2 people reacted
bari1991
(@bari1991)
Уписи: 5704
Стара школа

21. maj 2023.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage "oslobodile" Bahmut, dok je predsednik Vladimir Putin čestitao ruskoj vojsci i Vagneru.

Zelenski rekao da je Bahmut “samo još u našim srcima” i da su ga Rusi skroz uništili.

Slava Rusiji

Написано : 22. маја 2023. 08:01
bari1991
(@bari1991)
Уписи: 5704
Стара школа

Kad politika potpuno uništi jednu zemlju. Jedan od užasa rata. Ovi se ne vraćaju nazad. 

BBC

Написано : 24. маја 2023. 11:52
Splinter reacted
(@mazibuko)
Уписи: 225
Делија

Kako su se povampirili ovi sns koordinatori, zovu, posećuju, nude lovu, ucenjuju, mole... Sve bi uradili samo da svako napuni svoj bus i ispuni kvotu. 

Ne pitajte kako🙂, ali imao samo neposredan kontakt sa jednim od tih likova, nekada je bio normalan, sve dok ga sekta nije uzela pod svoje. Čovek mora da dovede 100ak ljudi iz svog okruženja za koje je odgovoran,a nema ih ni 50.Čovek je bukvalno u nervnom rastrojstvu, ne spava danima, obilazi ljude, udruženja, sportske klubove...Bukvalno je u fazonu kako ne sme u "štab" na oči bez tog broja ljudi. A zaposlen je u nekom JPu, za 50ak hiljada maksimum.

Kuka kako ne zna šta da radi, pa sam mu dao jedan lagan savet. Da ode u taj jebeni štab, pocepa člansku kartu, napusti firmu i zaposli se u lokalnu kladžu gde za 60ak hiljada može da kuca tikete, ima aktivan oglas. Par minuta je zanemeo, i taman sam pomislio da je bar blizu da razmisli o svemu, ali je izustio kako ja nisam normalan. Još uvek sam u šoku. 

Написано : 24. маја 2023. 13:16
(@splinter)
Звезда ми је све

@bari1991 Интересантно да је скоро половина избеглица побегла у тзв "земљу нападача". Најсликовитије говори о томе колико је та земља подељена заправо и потпуно вештачка творевина.

Написано : 24. маја 2023. 13:17
bari1991, LETECA_GUGUTKA, nick79 and 1 people reacted
(@fuentess)
Уписи: 538
Циганштура

Надолазећи митинг је чисто показивање мишића, али више међународној заједници него бедној опозицији. Амери су близу да га пусте низ воду. Дерек Шоле је у Сенату рекао да су Вучић и његова клика одговорни за корупцију. Вучић је одмах о писању Њујорк Тајмса почео да кмечи како Амери желе да га дисциплинују по питању Косова.

Он зна да не сме да изгуби власт, јер неће моћи да живи као слободан човек у овој држави. Зато је почео и да испипава пулс око Косова. Данас је била Ипсосова анкета коју је он наручио, са неким шкакљивим питањима. Да ли бисте гласали за нови покрет за државу, да ли бисте пристали на независност Косова ако Србија добије власништво над манастирима, које три функције су најважније за ЗСО, шта би у ЗСО било прихватљиво да контролише косовска власт, да ли Косово и Србија треба да разговарају о територијалним питањима, у случају војног сукоба да ли бисте пристали на независност Косова...

На крају ћемо доћи до тачке узми или остави. Да раскрчми и оно што је остало, како би подмирио амерички национални интерес о безбедности региона. И све само да остане још мало на власти, а да потом добије гаранције Американаца да кад оде са власти неће бити процесуиран од стране наредног режима.

Написано : 24. маја 2023. 21:20
_Rygel XVI_ and bari1991 reacted
Page 46 / 59
Скочи на траку са алаткама