@miki ako sam ja dobro razumeo, uefu kao i evroligu recimo, zanima samo da se u datom trenutku ne vodi neki spor u kojem neki igrač ili klub uputi žalbu tražeći svoj novac.
Ako mi dugujemo nekim igračima i klubovima a za to postoji obostrani dogovor da će se otplaćivati u narednom periodu to je ok, kao recimo da uzmeš kredit, takve dugove ima svaki klub na svetu verovatno, samo je bitno da ne prekršiš taj plan isplate i da te oštećena strana ne tuži.
брате, ја верујем да је ово тачно, али да ли можеш да нам појасниш како ми онда пролазимо мониторинг УЕФА-е и како са оваквим стањем можемо да играмо Европу?
УЕФА највише пажње обраћа на то да:
1) нема доспелих обавеза према фудбалским клубовима
2) нема доспелих обавеза према запосленима
3) нема доспелих обавеза према пореским органима
4) нема доспелих обавеза према УЕФА и даваоцу лиценце (ФСС)
Ако клуб има доспеле обавезе 28. фебруара у години која претходи сезони издавања лиценце, да би испунио критеријуме ове критеријуме "без доспелих обавеза", мора бити у стању да докаже до следећег 31. марта:
- да је у потпуности платио доспеле обавезе, осим ако је другачије појединачно договорено са повериоцем или да је закључио писмени споразум са повериоцем о продужењу рока за ове обавезе
- да је у случају спорних потраживања покренут поступак у вези са овим доспелим обавезама код надлежног националног или међународног суда
- само за пореске обавезе, да постоји важећа одлука надлежног органа (Пореска управа) о продужењу рока за плаћање (репрограм) - такве обавезе се не сматрају доспелим
- само за компензације и доприносе солидарности, да је предузео све разумне мере да идентификује и исплати повериоце (такве обавезе се такође не сматрају доспелим)
У принципу, лиценца се не издаје:
- ако подаци о обавезама (дуговима) нису достављени даваоцу лиценце у року и у облику који одреди давалац лиценце
- ако клуб има обавезе доспеле до 31. марта године која претходи сезони за добијање лиценце.
Ми сваке године склапамо уговоре о репрограмима са пореском управом. Верујем да су плате играчима углавном редовне, можда касне рата или две и да играчи не правре проблем да потпишу репрограм на њих пре ове финансијске контроле. УЕФА-и нисмо дужни за никакве казне, ни ФСС-у.
Уз то, прате се последње три извештајне године. Ми смо до 2020. године имали позитиван финансијски резултат, па и није било много проблема у ранијим годинама. Али како ће се надаље обухватати биланси од 2020. године када су кренули губици, биће проблематичније.
УЕФА дефинише и политику изузетака за неке показатеље
Текст са сајта већ копиран на ппп форуму...на твитеру га има и то не само на твитер налогу Цзбг већ и друге твитерџије...
Текст са сајта већ копиран на ппп форуму...на твитеру га има и то не само на твитер налогу Цзбг већ и друге твитерџије...
Koji je to forum?
Koji je to forum?
Parapsihopatologija forum napravljen od prvog egzila forumaša sa tadašnjeg B(U)92 foruma, kasnije je došlo do još jednog egzila sa B92 (na SK forum). Tako da PPP se puno ne razlikuje od b92, iskreno, malo su mekši ali suštinski politički su im stavovi isti. Na tom forumu je aktivan i forumaš koji povremeno piše i kod nas (Abraham).
Језиви финансијски показатељи клуба на дан 31.12.2022. Терза мађија пресипа из шупљег у празно. У уређеном систему катанац нам би се смешио
11 024 прегледа.Свака част.
https://www.maxbetsport.rs/den-tana-crvena-zvezda-partizan-443322/
Добривоје Танасијевић.Сјајан визионар али бескористан у српском систему ма колико се трудио да помогне...
Има она сцена из филма са Џон Траволтом када у задњој сцени размишљају где ће на паузу за ручак и Траволта предложи ресторан Ден Тана.
Jedino po čemu pamtim ovog ugostitelja jeste to što je najbolje zezanje na tribini bilo baš u periodu dok smo ga terali iz kluba.
Kakav je bio vizionar dovoljno govori detalj sa izborne Skupštine, kada je podelio neke pamflete i delegatima se obratio u par rečenica, a suština je bila u tome da sve piše u tim pamfletima, nema tu šta da se priča. Bukvalno se tako obratio, nakon toga je izglasan za predsednika.
Код нас је већ дошао матор...И то вероавтно са идејама које пролазе на Западу не и у овом брлогу звани Балкан.Вероватно су га гледали ко идиота због свега тога али не значи да је био.Али за многе ствари из интервјуа је у потпуности у праву.Сећам се већине ствари које је поменуо.Тог отпора навијача према било каквом устројству клуба у коме они немају право гласа.Жалио се стално и на те казне због навијача.
Nije on došao, on je doveden. I nije imao nikakvu viziju, već je nastavio sve ono što su pre njega radili Piksi i Toplica Spasojević, privatno i kreditno zaduživanje do iznemoglosti pa šta bude. I nije imao problem samo sa navijačima, već i sa veteranima.
Doveden je od strane onih koji jedini nisu napuštali klub za vreme predsednikovanja ova tri gospodina, a to su Mišković Marko i Dragi Mićović, sve sa ciljem da se klub razori i tako razoren što jeftinije kupi. Vizija koju su primenili u mnogim sektorima privrede, prilično uspešno,pre svega u oblasti trgovine i putarske industrije.
Mislim da je čak imao i neku ideju o transformaciji kluba u akcionarsko društvo. Kako bi se to sprovelo u delo, možda je bolje ni ne zamišljati.
https://www.maxbetsport.rs/den-tana-crvena-zvezda-partizan-443322/
Добривоје Танасијевић.Сјајан визионар али бескористан у српском систему ма колико се трудио да помогне...
Има она сцена из филма са Џон Траволтом када у задњој сцени размишљају где ће на паузу за ручак и Траволта предложи ресторан Ден Тана.
To mislis kad Vinsent Vega i Dzuls Vinfild pricaju u restoranu?
@zvezdanko Филм је "Get Shorty" из 1995-те.Давно га нисам гледао па можда сам помешао сцене...Кроз сећање ми се чини да се "Ден Тана" ресторан помиње у задњој сцени филма када напуштају филмски студио и седају у аутомобил.Могуће да су претходно у филму,у некој од сцена,седели управо у том ресторану...
@zvezdanko Филм је "Get Shorty" из 1995-те.Давно га нисам гледао па можда сам помешао сцене...Кроз сећање ми се чини да се "Ден Тана" ресторан помиње у задњој сцени филма када напуштају филмски студио и седају у аутомобил.Могуће да су претходно у филму,у некој од сцена,седели управо у том ресторану...
Ok onda je Get Shorty to jer Vinsent Vega i Dzuls Vinfild su Petparacke price.
Наводно (турски медији су извор информације) Газпром жели да потпише сплитски Хајдук за 11 милиона годишње спонзорског уговора.
Да подсетим да ми имамо само 5 милиона.Плус ми учествујемо у ЛШ а они ако уђу у ЛК да су срећни...
Ако се ово обистини,реално срамота за Русе.У кога ми полажемо наде за спас...Они просто никада неће бити у стању да разликују пријатеље од непријатеља.Болесна нација на издисају.Што се види и у овом рату.Сав тај непотизам,јавашлук и хедонизам стигли на наплату...