Strahinja Eraković i miniranje Baraka.
Ko? Zna se.
Zbog čega? Videće se.— Equalizer (@Equalizer966) September 16, 2023
Добро знај да увек ту сам ја...
Strahinja Eraković i miniranje Baraka.
Ko? Zna se.
Zbog čega? Videće se.— Equalizer (@Equalizer966) September 16, 2023
Zanimljivo ce biti saznati zasto, vrlo zanimljivo.
Ја се јако добро сећам Земана и Просинечког и проблеме које су имали са играчима (Земан са више њих, Роби са Вилотићем). Ако је ово што је лик поставио тачно и ако неки играчи више тренера, истерао би их с ноге на ногу из клуба.
Добро знај да увек ту сам ја...
Na koga se aludira??? Sigurno nije uprava u pitanju jer su ga oni i doveli posle višemesečnog mučenja. Ako su igrači, koji tačno? Nama je samo odbrana ostala od prošle sezone. Čak i tu ne znam ko bi mogao biti, jer je Dragović profesionalac, a ostali nebitni. Takođe, imamo toliko stranaca koji su tek došli i boli ih uvo da buše trenera, niti ih neko može na to sada naterati. Onda se opet vraćamo na upravu. Zašto bi bušili trenera kojeg su doveli posle toliko muke?
Mi imamo celo leto bez kvalifikacija , igramo samo naše prvenstvo i šta se dešava na 3 dana pred LŠ mi igramo skandalozno. Ne možemo celo drugo poluvreme u šansu da uđemo. Igra sa 3 pozadi od početka priprema , pa se juče doseti da eksperimentiše i kreće sa bekovima Nedeljkovićem i Rodićem. Pa onda drugo poluvrem kreće opet sa 3 pozadi gde mu je Stamenić štoper, pa onda vadi centarfora i ubacuje Mijailovića da igra pozadi, a Stamenića vraća u vezni red. Kada primimo gol prvi , čovek se pogubi ne zna šta radi
Pa prvi taj Kanga koji je ušao na 1:2 u Lučanima , asistira za treći gol i rešava utakmicu. Daje gol iz penala i Voždovcu i Novom pazaru za 2:0, a juče ga ne stavlja ni na klupu
Protiv Voždovca uvodi Kabića da nas "čupa" juče mu Kabić ni na klupi.
I sad treba da se "pecamo" na neke tvitove i Instagram stranice jer je lakše nego suočiti se sa istinom da je trener veliki promašaj
Da se ovo desilo predhodnim trenerima Stankoviću, a pogotovo Milošu Milojeviću, već koliko sinoć bi leteli sa klupe, nego je sad problem dali su mu ugovor na 3 godine , 3 miliona, pa sad ako mu daš "pedalu" treba to sve isplatiti
Videcmo gde smo,sta smo uskoro. Takodje cemo videti da li se Jesha skroz pogubio ili je shvatio balkanska pravila. Kapiras bajo, razumes liche?
Ako ništa, po meni je bar jedno jasno, Barak Bahar je obična prevara od trenera.
Isprva uopšte nisam bio oduševljen njegovim dovodjenjem, jer po meni čovek ništa nije pokazao da bi ga mi doveli kao stranog trenera, to što nas je izbacio u onom dvomeču nije velika stvar, jeste da je Makabi tad bio jeftiniji tim od nas ali čovek ništa spektakularno nije uradio, više je bilo do nas i naše tj. Stankovićeve loše pripreme.
Šta su naši diletanti u klubu videli u njemu meni nije bilo jasno od samog početka. Još kad su počeli oni silni naručeni tekstovi i članci, pa i botovi po društvenim mrežama koji kao da su pratili Bahara godinama pa su ga svi redom veličali do besvesti kao da je Gvardiola, tu mi je još sumnjivija postala sva ta priča i hajka oko njega.
Jeste on dobio Oly u kvalifikacijama u Grčkoj 4-0, jeste dobio i Juventus 2-0, i jeste se donekle solidno pokazao sa Makbijem u Lš, ali to je jedna jedina sezona u njegovoj karijeri sa takvim rezultatima, pritom, taj Makabi je bio posložen možda i bolje nego fkcz sad. I jbg baš ako je jedna sezona dovoljna da preuzmeš klub kao što je fkcz koja je postala stalni učesnik u evropskim takmičenjima, ali dobro, nas su pre njega vodila 2 bukvalno početnika trenera, takodje u evropi, tako da je dovodjenje Bahara stvarno na papiru bilo kao da smo Gvardiolu doveli u odnosu na Dekija i Miloša Milojevića.
U suštini, ne može se ni previše zameriti upravi na njegovom dovodjenju, tražili su neki iskorak i videli su ga kao savršenog trenera za tako nešto, imalo je nekog rezona a i 80% navijača je realno bilo za to, tako da ne vidim ovde da je uprava zajebala nešto preterano ali da mi nije jasna referenca za dovodjenje trenera fkcz još od Vladana, nije.
Nakon mojih slutnji u startu da je Bahar previše dignut u nebesa, ruku na srce poprilično pozitivno me je iznenadio kako je skockao tim na pripremama, ono nije bilo vidjeno od fkcz na pripremama od kad ja znam za sebe. Pomislio sam kako sam pogrešio i kako ipak konačno imamo ozbiljnog trenera koji zna svoj posao, ali..
Ono kako je on bacio u vodu mesec i po-dva priprema,je za priču.
Prvi problemi su vidjeni na Marakani protiv Spartaka,pa nas je tresnuo Voždovac, ajde kiks ko kiks svima može da se desi, ali onda jedva dobismo kući Novi Pazar pa nas tresnu i Čukarički. Dakle njegovi famozni pomoćnici poprilično loše spremaju utakmice, već tad je bilo jasno, i od tad čovek ja mislim nijednom nije izveo isti tim na teren, ubio je u pojam Olajinku i Krasoa sa menjanjem pozicija, tumbanjem i izmišljanjem novih pozicija pojedinim igračima.
Od tih prvih problema je prošlo 2 i po meseca, a čovek i dalje ne zna gde bije i šta radi. Ove zajebancije sa Mijailovićem na desnom beku, i to ne jednom, ne bi palo na pamet normalnomm čoveku ja garantujem, a on zapeo sa njim pa zapeo. Da ne pominjemo očite kombinacije sa Mitrovićem i Lučićem..
5 meseci od njegovog dolaska, čovek nema igru, nema jasnu ideju niti filozofiju, nema kristalisanih 11 igrača, zaostaje u našoj bednoj ligi 6pts za fkp, a u evropi skoro pa ništa pokazali nismo.
Šta bi sa njegovom čuvenom igrom posle prekida? A generalno, da se ogradim, ne pratim baš pomno i pune koncentracije utakmice fkcz, ali meni se čini da mi nemamo igru nikakvu, sve se svodi na kontre i polu-kontre, i u evropi u u našoj ligi.
Lično je tražio i insistirao da se dovedu samo 3 igrača, Degenek, Šerif i Glazer, s obzirom da Degeneka nema od ko zna kad možemo reći da je omašio sa njim, Šerifa ne bih komentarisao jer bukvalno 95% ljudi je reklo da je prevara pre nego što je potpisao, a ni za Glazera se nije proslavio.
Jeste Glazer odbranio svašta, ne zaboravite samo da mu je to i posao, i uopšte neću rado pomenuti Borjana, ali on čovek toliko evrogolova kroz uši nije primio od kad je došao koliko je Glazer do sad, takav utisak imam. Borjana mi je drago što ne gledam više u fkcz, smučio mi se, ali ispašće za sad da ni dovodjenje Glazera nije baš dobar posao na kraju.
Dakle sva 3 trenerova igrača su bila nepotrebna a skupi su itekako bili.
Fan fekt za kraj, priča se da Bahar skoro uopšte ni ne vodi treninge, već mu to rade pomoćnici.
Ukrakto, nemamo tim, koncepciju, igru.
@sensee Нисам ни ја био одушевљен Бахаром мада нисам очекивао да будемо овако лоши.
Не сумњам у његове квалитете, јесте бољи тренер од Станковића и Милоша Милојевића, то потписујем.
Оно што ми код њега није јасно је форсирање ове 3-5-2 формације. То колико знам није играо у Макабију. А управо сам очекивао да са њим играмо исто као Макаби и надао се да уз средства која смо уложили можемо приуштити много јачи играчки кадар него Макаби, што и јесмо урадили.
По ономе што је он форсирао у Макабију и ономе што имамо на располагању овде, очекивао сам да ћу гледати овако нешто:
1. 4-3-3 као Макаби: Глазер - Дегенек, Драговић, Ђига, Родић - Хванг, Стаменић, Адо - Олајинка, Красо, Букари
Хванг и Адо могу покрити доста простора, Стаменић има добар пас и преглед игре, велики потенцијал за пресинг
2. 4-5-1: Глазер - Недељковић, Драговић, Ђига, Родић - Хванг, Стаменић - Олајинка, Иванић, Букари - Красо
Како бисмо били још офанзивнији и користили Иванића или Катаија на месту офанзивног везног у мечу где смо фаворити (за ултра офанзивну варијанту Канга уместо Стаменића и Митровић уместо Родића)
Адо из неког разлога није у саставу иако смо га дуго јурили, али чак и са Мијаиловићем као задњим везним сигурно не бисмо били лошији него кад нам је исти тај Мијаиловић десни бек. Родић може ОК одиграти левог бека, штопера не може никако јер се слабо поставља и лоша му је концентрација.
Оно што је јасно је да нам онакве две формације дају две ствари: бољу дубину и бољу покривеност. Ниједан играч (осим евентуално изнуђене измене за левог бека, где би ушао Николић нпр. који је десни бек) не би био ван своје природне позиције.
На све ово, ако доведемо левог бека који би био стартер уместо Родића и задњег везног који би био стартер уместо Мијаиловића ми бисмо буквално били машина. Имали бисмо 2 јаке поставе и 2 формације и могли бисмо играти и пресинг и на контре, практично бисмо били Манчестер Сити у нашем првенству.
Како ми дођосмо до 3-5-2 (тј. 3-4-1-2) појма немам. То је јако захтевна формација са којом се доста ризикује и везњаци морају доста да покривају, требају им ”два пара плућа”, како то воле да кажу наши коментатори. Уз то је и доста стартера и доста измена ван својих природних позиција, а не заборавимо да немамо Ситијев тим на располагању па да сви све могу да сконтају (типа Бернардо играо левог бека). ОК, кад све ради са овом формацијом може се дати сад већ чувених 5 комада Фиорентини, али то је више изузетак него правило. Добио је и Пикси Португал играјући исту ту формацију, али је добио и 3 комада од Камеруна.
Без обзира на све, дубоко сам убеђен да ако Бахар батали 3-4-1-2 можемо да извучемо остатак сезоне и да мељемо како је од почетка требало да мељемо. Тренер је солидан, играчки кадар је за наше услове врхунски, остаје само да се ствари ставе тамо где природно треба да буду.
Treneru su dali podrsku, tako da je to zasad to.
https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1851894/Barak-Bahar-ostaje-u-Crvenoj-zvezdi-do-derbija.html
Navodno je bio i sastanak sa upravom kluba posle poraza od Lajpciga. "U analizi meča je priznao da je izabrao loša kadrovska rešenja i da snosi odgovornost za očajno izdanje u prvom poluvremenu i priznao je da je morao da izađe sa drugačijom postavom. Konkretno, da na desnom beku bude Kosta Nedeljković, a ne Srđan Mijailović, da u špicu bude Šerif Endiaj umesto Žana Filipa Krasoa i da na terenu od prvog minuta bude Marko Stamenić. Sva trojica su uigravana na treninzima, pa se onda odlučio za drugačiju postavu", navodi se u tekstu.
Ovo Ratko Dostanić ne bi radio. Koga dovedoše za trenera , to je strašno
Bahar je top trener ali nece izdrzati ovoliki pritisak srpskog mafijasko-fudbalskog smeca koje se nece smiriti dok ne otera zlog stranca i dovede nekog poput Vladana Milojevica na klupu. Baharu jedino zameram sto s tom stokom pokusava da napravi kompromis ne shvatajuci da ga upravo ti kompromisi kostaju boljih rezultata.
Ovo Ratko Dostanić ne bi radio. Koga dovedoše za trenera , to je strašno
Nažalost ja ne znam zašto se to dešava sa trenerima i to ne samo sa Baharom nego i sa drugim pa čak i Gvardiolom da pored najprostijih rešenja traže neka koja su glupa i složena. Lajpcig je igrao kao i kod kuće. I glup bi primetio da im je levi bek uz Simonsa najbitniji igrač i da sa te strane najviše preti opasnost. Da je stavio Mijailovića na zadnjeg veznog,neko ko će da krlja i uklizava pa i nekako. Nedeljković da bude taj desni bek, ako mu nije verovao što je klinac mogao je i Degeneka na desnog beka. Svi volimo Kangu ali on je najbolji kao desetka, od njega nema puno u defanzivi, Ivanić isto ako ne i gori i tu je na kraju Hvang koji nije zadnji vezni. Nažalost nije to ni Stamenić. Lučić levo pa i Mitrović 99% neće doneti ništa.
Znači gomila grešaka su njegove ali postavlja se pitanje gde je ona igra sa pripremama. Mi ne igramo takav presing, igrači ne trče toliko. Čini mi se da je onaj mrk pogled kad je došao u svlačionici provaljen i da je izgubio autoritet. Da ga niko ne zarezuje ni za suvu šljivu.