Ево, полусезона се завршила. Откако је Деки дошао, презимили смо у Европи, први смо у првенства, у Купу мислим 1/4 финала. Једино му замерам дерби и Омонију.
Добро знај да увек ту сам ја...
Декијева година у Звезди https://www.czbg.net/2020/12/21/godina-sa-dejanom-stankovicem/
https://www.youtube.com/watch?v=B5ycGyH42VU&feature=emb_title
Ono što pohvaljujem kod Stankovića jeste spremnost da igra sa dva napadača, mada koliko sam video, samo u prvenstvu. To Miloje nije radio. Ono što mi se ne dopada jeste kada smo realno za klasu bolji od protivnika, umesto da mu se nadajemo golova, to ne bude.
Sa nama se može sve što se poželi...
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je pred put u Milano da je Milan favorit u dvomeču nokaut runde Lige Evrope.
"Milan je, favorit, ali ne razmišljamo unapred o porazu. Da mi je neko rekao pre godinu dana da ćemo se boriti za prolaz u još jednu fazu Lige Evrope, da vodim ekipu u kojoj sam stasao sa klupe, ne bih mu verovao. Remi sa Milanom je mnogo značio mojim igračima, klubu i našim ljudima. Pogotovo, imajući u vidu da nismo odustali ni nakon što smo imali igrača manje", kazao je Stanković za italijanske medije.
Potom je prokomentarisao i stanje u Interu, svom bivšem klubu i velikom rivalu "rosonera".
"Poštujem Inter i veoma sam srećan zbog njegovog uspeha. Lepota života je u tome što sam ostavio dobra sećanja bivšim saigračima i ljudima tamo, uvek sam davao srce na terenu. To je bila grupica šampiona kojoj sam pristupio sa maksimalnim respektom. Svi zajedno smo, sa navijačima, napisali neke prelepe stranice istorije i osvojili sve što se moglo osvojiti."
"Neroazuri" su slavili protiv Milana u gradskom derbiju.
"Inter je je odigrao veoma dobro, što bi kod nas u Srbiji rekli, držali su sudbinu u svojim nogama. Možete videti da je to delo Antonija Kontea, tvrdom momku koji nikada ne odustaje. On je sjajan trener i sviđa mi se kako vodi tim, unapredio ga je. Inter je organizovan i uvek zna u kojem smeru ide. Naravno, to je snažna ekipa sama po sebi, ali glavnicu su stekli velikim radom.
U ovom momentu, sve zavisi od Intera jer drži čelo tabele. Pobede protiv Juventusa, lacija i Milana su dobre za samopouzdanje, a sve što pričam, pričam kao navijač i bivši igrač kluba. Ponoviću šta sam rekao i ranije - Nadam se svim srcem da će Inter osvojiti Skudeto", rekao je Stanković
Deki i Luis Figo. Dve velicine svetskog fudbala.

Sto se tiče struke imamo sistem od 2015. godine. Prvo je došao Grof Božović, napravio selekciju, 2017. je Miloje nastavio, izborio LE i u naredne dve godine LŠ, a Deki je podigao lestvicu jos više, jer igramo ravnopravno protiv svih i nikoga se ne plašimo. Bili smo bolji od Milana i to ćemo svi zauvek zapamtiti, da smo taj prolaz potpuno zaslužili.

Trener godine u našem SD - Dejan Stanković!
Stvarno mister.
Декијевих првих 50
38 победа, 8 ремија и 4 пораза.
Ефикастност - 76.00%
Гол разлика - 130-28 или 2,6-0,6.
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković dao je opširan intervju za slovenačke medije.
Dekijeva supruga Ana je iz Slovenije, kao i njen brat Milenko Aćimović, šurak legendarnog fudbalera na klupi srpskog šampiona, koji trenutno obavlja ulogu selektora mlade reprezentacije nekadašnje članice bivše Jugoslavije.
Osvrnuo se šef struke crveno-belih i na trenutni broj učesnika Superlige Srbije.
- Imamo ligu od 20 klubova. To je možda previše. Ja nisam pozvan da to komentarišem, ali to je moje mišljenje. Sa smanjenjem lige bi se povećao kvalitet, i to bi odgovaralo Crvenoj zvezdi, jer bi nam na svakoj utakmici bila potrebna maksimalna snaga.
- Driblao sam trenerski posao, međutim, shvatio sam da je to moj život. Pronašao sam se u tome. Svaki dan razmišljam o fudbalu i to non stop. Imao to svoje dobre i loše strane. Mnogo vremena sam odsutan od kuće, ali volim adrenalin koji nosi ovaj posao. Presrećan sam što sam u Beogradu i Srbiji i mojoj Crvenoj zvezdi. Ovde sam odradtao i naučio kako je boriti se za ovaj klub.
Ko vam je od bivših trenera najveća inspiracija?
- Od svih sam nešto naučio. Najviše mi je u životu pomogao Siniša Mihajlović. On mi je više od prijatelja, jer mi je mnogo pomogao kada sam imao 18 godina i došao u Lacio. Kada postaneš trener imaš jasan put. Od svih sa kojima si sarađivao uzmeš ono najbolje, nemoguće je nekog da koprišaš. Moraš da imaš jasnu viziju i ideju.
Dotakao se i Stanković i šuraka Milenka "Mileta" Aćimovića.
- Za mene je on najbolji i najodaniji prijatelj na svetu. On je za mene najbolji čovek na svetu. Kada je došao u Crvenu zvezdu počeli smo da se družimo. Kasnije je to preraslo u nešto više, Može da bude ponosan što ima ovakvog zeta.
Da možete, kog Slovenca biste doveli u Zvezdu?
- Iličića. Siguran sam da bi ovde pravio razliku - istakao je Dejan Stanković u razgovoru za slovenačke medije.
Divna prolecna slika. Deki vratio liniju.