Уторак, 19. септембар, од 21 час.
Добро знај да увек ту сам ја...
Kolika je pomama za kartama mi govori da su me sad zvali iz kluba da vide da li ću kao član da uzimam karte. Ludilo kako rezultati mogu da te ukopaju.
Најава меча: https://www.czbg.net/2023/09/18/evropremijera-u-kojoj-zvezda-ne-sme-da-bude-nemi-posmatra-sitijevog-soua/
Из ових речи Гвардиоле може се наслутити да неће баш најјачи изаћи на терен и да ће одморити неке. Имају проблеме са повредама, али опет довољно квалитетних играча да се носе и са далеко јачим тимовима.
To što Gvardiola priča nema neku težinu kad je de Brujne povređen koji je stvarno najbolji bez premca. Ovo ostali svi su podjednakih kvaliteta tako da ništa to ne igra ulogu ako igra 5-6 njih sa klupe, ništa nisu slabiji od ovih iz prvih 11
Ja iz njegove priče naslućujem da on želi da protiv nas odmori nosioce jer nas smatra totalnim autsajderima. Naravno, to neće nigde izjaviti već će "umotati u celofan" priču o povredama, zgusnutom rasporedu, velikom broju utakmica itt.
Ja očekujem dobro izdanje naših igrača jer će biti motivisani. To ne znači da nećemo fasovati i izgubiti, ali ja se kao zvezdaš nadam i vjerujem u povoljan rezultat. Više me brine šta će biti sljedeće srijede u derbiju.
To i jeste deo problema što mnogi naši fudbaleri, a čini mi se i stručni štab imaju taj stav: Mi igramo ligu šampiona , a ovo kod nas je boranija
Takav isti stav i prvi čovek kluba ima kad priča sa medijama
Zato smo tako i prošli na poslednja dva gostovanja, pa se nadam da će se dozvati pameti i odigrati derbi kako treba , a sutra kolliko mogu jer za razliku od naše lige gde se mi pitamo, ovde se više pita protivnik
Očekujem poraz od 5, 6 ili više razlike u zavisnosti od postave i želje Sitija. Mi se ništa ne pitamo sutra.
I iskreno, ma koliko sramotan bio rezultat (mada i veći timovi su primali po 6,7 komada od njih) možda će nam dobro doći da se malo spustimo na zemlju i postanemo malo "ponizniji" što bi bilo dobro za našu ligu i nadolazeći derbi.
- Све што смо гледали од Звезде до сада треба заборавити.Биће то у потпуности другачије од онога што смо навикли.Поставка,тактика,приступ играча,психолошки моменат.Буквално други свет.
- Да,чињеница је да многе наше фудбалере боли ћоше за српску лигу.Али сам сигуран да ће сви од реда дати и задњи атом снаге да се покажу у што бољем светлу против Ситија у ЛШ.Ипак се ради о њиховим каријерама а реално многи су у Звезди само из тог разлога тренутно...
- Очекујем тркачки и физички нешто што до сада није гледано од било ког српског фудбалског тима.Да,чак и оног из Барија,па генерација и генерација пре, јер тај је фудбал по трчању и интезитету осетно слабији него данашњи модерни фудбал, где чак кванититвно прате физичке параметре неби ли играче гурали до крајњих граница.
- Од приступа Ситија зависиће и наше издање.Ако нас иоле потцене може бити неугодно за Грађане.Имамо ми итекако оружја да им припретимо.Без обзира на њихову снагу мислим да је макар један гол у њиховој мрежи реална прича.Но свакако ће поента приче бити колико ће их бити у НАШОЈ мрежи...
- Високи пресинг против Ситија био би самоубиство.Један Арсенал је пролетос покушао слично и провео се као бос по трњу...Додуше нема сада Де Брујнеа али нисмо ни ми Арсенал. За нас је довољан Фоден или кога већ Гвардиола стави на то место... Довољно су јаки да казне сваку нашу грешку и празан простор.Пресинг свакако,али само на нашој половини терена.Да играчи трче што мање у празно а и да што буде мање простора за њихове маневре...
- Питање је ко од наших играча има искуства и квалитета за овакве мечеве?Из прве : Иванић,Букари,Драговић и Хванг.Наравно нема гаранције да ће било ко од њих показати класу...Има ту квалитезних играча као што су Красо,Олајинка,Стаменић и Глазер али тек треба да видимо шта могу против оваквих аждаја.
- Неко ће помислити да је могло доћи то гостовање Ситију нешто касније.Не бих се сложио.Сетите се само Бајерна.Први меч тамо смо одиграли сасвим пристојно,били у егалу до самог краја.Када су они ушли у форму десило се оних 0:6.Да не заборавимо да је тек почетак сезоне.Не блиста Сити толико ,пре бих рекао да рутински одрађују посао.На све то додајте репрезентативну паузу (умор од путовања и повреде).Нисмо имали среће на жребу али што се распореда тиче рекао бих да смо прошли најбоље могуће...
- Продаја Ераковића је била грешка која се није смела догодити.Ко год из последње линије сутра изађе на терен а није Драговић ће бити потенцијална ходајућа мина.Па чак не бих ту искључио ни Драговића...
- Осовина Стаменић-Хванг би сутра моглла да буде највећи дефанзивни ослонац и наш контратег њиховом офанзивном квалитету.
- Лично,да сам ја тренер,ишао бих на фул пресинг на нашој половини.Што више тих ситних фаулова на 40+ м.Од старта би их пребио али без оних оштрих фаулова за жути (само ако мора).Нешто слично као што смо играли против Фенербахчеа.Наравно отаљавати и успоравати игру и њихов ритам што је могуће више.
- И чекати прилику...А доћи ће.И имаће их првенствено Букари.Човек је био професионални спринтер...Уз сав квалитет њихових бекова,сумњам да ће га задржати у свим његовим налетима.Од њега ће офанзивно ( реализација прилика или могућа асистирања) а и дефанзивно (враћање и одговорност у дефанзиви) зависити доста тога у том дуелу.Рекао бих и превише ...
- До сада се Халанд из неког разлога није превише истицао против српских штопера.Било репрезентативно,било тимски.Очигледно су му та наша стаменост и висина сметали да се пре свега истакне у игри главом.Надам се да ће се традиција наставити (ма колико то био занемарљив узорак) али брине то што је ова наша задња линија висински и скакачки далеко од неке репрезентативне...
- Нек нам је са срећом у сваком случају.Требаће нам ...Шта би било задовољавајуће за све нас?Верујем да би сви потписали пораз до 3 гола разлике.Некако би прогутали срамоту до 5.Све преко реално блам...Али и бламови имају своју категоризацију али ајде да не црним превише.
Хвата ме језа од последње најаве Моцарта: Глазер - Ђига, Драговић, Родић - Мијаиловић, Стаменић, Хван, Митровић - Букари, Иванић - Ендиаје
- Не знам шта се може очекивати од Ђиге и да ли је ова такмица на којој треба да добије прве минуте.
- Родић у штоперској улози. Хорор у најави.
- Мијаиловић на позицији где није био никад.
- Крила која немају навику или снагу да све време помажу дефанзиви.
Замисао са брзим Букаријем и Митровићем из офанзивног угла јесте добра, али ћемо сигурно изгубити ту њихову убојитост јер ће стално морати да буду позади, али је питање колико ће допринети то њихово спуштање јер је често деловало бескорисно.