Форум

Репрезентације Срби...
 
Notifications
Clear all

Репрезентације Србије (фудбал, кошарка, ватерполо...)

378 Уписи
32 Корисници
482 Likes
10.7 K Прегледи
Stole92
(@stole92)
Уписи: 732
Циганштура
 

Vidim da su ovde neki imali problema sa pojmom rasizam. Dobro... 😅

Što se tiče stranca (znači ne crnca, žutaća itd.), može. Ako je išao u neku srednju školu, proveo 7,8 godina, zna da nabode rečenice na srpskom, igrao je isto toliko godina u Srbiji, znači povukao je nekakav košarkaški ili ljudski mentalitet u Srba, da može da se kaže da će tamo negde reprezentovati Srbiju, može u reprezentaciju. Znači ne mora ni državljanstvo da ima, može da bude stranac sto posto, ne mora da se preziva na ić ili kako god neko naše prezime, ni ime, ni deda da mu bude Srbin, ono su meni neki kriterijumi da kažem e ovaj može da reprezentuje moju zemlju. I to nije nikakav rasizam. Ni nacionalizam, mada to je već neko drugo pitanje...

Što se tiče Tea. Možda on nije ono što je bio, mada igra i dalje u relevantnim ligama i ostvaruje relevantne rezultate, igraće ponovo i u EL. Možda je došao nespreman. Možda je nedisciplinovan (samo nek mi neko kaže a kad je on to bio, jel kad se tukao sa Krstićem ili Raduljicom? Danas mu je taj isti Krstić kum, Raduljica tu negde, a saigrači mu pevaju pesmu), možda Pešić ima pravo da to uradi, može mu se i ima ime i ima rezultate. Možda.

Nijedan čovek se ne bi usudio da Navara onakvog nikakvog otera iz reprezentacije jer nije spreman, kad se zna da mu je to poslednje prvenstvo. Da je pokušao, stopirali bi ga iz saveza, lige, klubova, ma došao bi mu neko lično da mu pripreti. Jer Navaro nije bilo ko. Navaro nije igrao odbranu, nije bio najbrži, nije uspeo u NBA, nije bio najviši. Ali je bio klasa za sebe. Klinci su trenirali i imitirali njega, ne nekog Rubija ili ne znam koga. Isto tako i Kalderon. Isto tako i naš Miloš Teodosić.

Taj naš Teo je bio osporavan još dok je bio u zenitu. Zbog svega i svačega, pa i zbog toga što je isticao da je navijač Zvezde, a grobari su tad bili pod najvećim dejstvom Duletovih droga o instituciji i kako su protiv sistema. Posle smo mu mi osporavali što neće kod nas. Pa ne znam, spor je, ne igra odbranu, pa na jajetu ima dlaku...

Da me neko dete pita šta je košarka, rekao bih mu idi na YouTube, kucaj Miloš Teodosić highlights, odgledaj sve to i razumećeš. Nisam počeo da treniram zbog njega, ali zbog njega sam nastavio. Na treninzima kad neko doda iza leđa, bez gledanja, nisu vikali Stiv Neš, Džejson Kid, Džon Stokton (dobro, neki jesu...), vikali su "nisi TEO".

Ovih dana se prepirem mnogo na društvenim mrežama, pokušavajući na silu da objasnim ljudima da ovo nije bilo ko. Ja to inače ne radim, neko ili shvata ili ne, ali ni ovo nije bilo ko pa da se ponašam kao inače...

Forma je pala. Stomak možda formiran. Ima boljih. NE ZOVEŠ GA NA PRIPREME ONDA! Ima ono na početku priprema kad se rade testovi, vidiš jel spreman ili nije. ZNAČI ČIM SI GA ZADRŽAO TAJ TEST JE ON PROŠAO! Nisam sisao vesla pa da progutam priču da je došao i da mu se drkalo za spremu. Pogotovu što svi znamo da je on reprezentativna okupljanja jedva čekao svake godine! Otkazivali su razni, on nije! Dolazio je povređen, mogao je da sedi kući, ali možda se taj članak nekako dovede u red za prvenstvo. Jednom jeste. Drugi put nije. Ali on je pokušavao uvek do kraja.

Zato me boli sve ovo. Zato znam da su ovo mutna posla. Zato znam da je u ovo umešan još neko sa strane. Zato pizdim. Zato mogu i zlato da uzmu, boleće me kurac, ali gospođa Karma će sve to da naplati. Kao i onda kada je na dodelu medalja umesto Radmanovića izašao Smiljanić. Pa smo prošli kako smo prošli, pitajte najvećeg Srbina kako smo prošli, pitajte Miličića za one tri...

Dok nije došao majstor Teo.

Sad ćemo morati da čekamo nekog novog majstora. Da li je to Nikola Jokić, ne znam. Sumnjam, ali ne znam. Mi zemlja košarke? Mi? Možda smo bili. Danas ne znamo ni legendu da ispratimo u zasluženu reprezentativnu penziju... 

 
Написано : 11. августа 2022. 17:24
bari1991, rk2r7 and ЦЗБГ reacted
Mazibuko
(@mazibuko)
Уписи: 58
Делија
 

Nakveći problem u ovoj Teo - Kari sapunici jeste to što smo se od jednog od najboljih igrača u prethodnoj deceniji oprostili gomilom tekstova po portalima i novinama. Šta god da je uradio, takav tretman nije zaslužio.

Ako je prekršio disciplinu ili ti se ne uklapa u koncepciju, sazoveš lepo KZŠ i saopštiš koji sj razlozi što je čovek odstranjen iz tima. Pogotovo ako se ima u vidu da mu je ovo verovatno poslednje veliko takmičenje u reprezentativnoj karijeri i to da je u prethodnom periodu bio jedan od retkih koji nije bez opravdanih razloga izbegavao reprezentativne obaveze.

Ovako mi deluje da se stvara "zla krv" između Tea i reprezentacije, krajnje nepotrebno, i da zbog toga čovek neće doživeti da se od iste oprosti onako kako dolikuje.

 

 
Написано : 12. августа 2022. 10:40
Splinter, ganac and ЦЗБГ reacted
ganac
(@ganac)
Уписи: 1425
Звезда ми је све
 

Uvek može da se organizuje prijateljska utakmica na kojoj bi se Teo oprostio od reprezentacije, to može i nakon EP.

 ubeđen sam da piroćanac nije bezveze uradio to što je uradio.

 
Написано : 12. августа 2022. 15:12
Splinter and ЦЗБГ reacted
Stole92
(@stole92)
Уписи: 732
Циганштура
 

@ganac pa da.

Ne zoveš ga u reprezentaciju, organizuješ u ovo vreme nešto sa Slovenijom, puna Arena, slavlje, svečanost, pišu mediji, stvara se ta neka atmosferica lepa i kraj.

A ne ovako. 

Ja da sam sad Teo, da mi kažu e dobro izvini za ovo, jbg tako je ispalo, jel može neka prijateljska, oterao bi ih u majčinu. 

 
Написано : 12. августа 2022. 22:09
ЦЗБГ reacted
Kenjaj Red Star
(@kenjaj-red-star)
Уписи: 79
Делија
 
Posted by: @splinter

@bari1991 Није Тео ни први ни последњи боем у репрезентацији. И свакако разлог за одстрањивање не може да буде пљуга ли или не. Али је дисциплина нешто друго. А нагађам да се тако нешто десило. То је већ питање ауторитета селектора.

Ma tako je, a i sam kvalitet više nije bas kako treba i u liniji sa trazenim

 
Написано : 13. августа 2022. 02:13
_Rygel XVI_
(@_rygel-xvi_)
Уписи: 410
Циганштура
 

Светислав Пешић би требао ако се не варам почетком наредне седмице дати изјаву везану за ову тему?Ајде да чујемо и шта друга страна има да каже о свему овоме...

Свака част Теодосићу за све што је дао репрезентацији и овом народу али далеко је он од неке цвећке.Прилично својеглав и набусит играч...

 
Написано : 13. августа 2022. 13:26
ganac, ЦЗБГ and rk2r7 reacted
Splinter
(@splinter)
Уписи: 437
Циганштура
 

Данас у 13:30 ћемо чути разјашњење ситуације са капитеном. Селектор је сазвао конференцију за штампу па ћемо видети шта ће ко имати да каже

 
Написано : 15. августа 2022. 09:37
ЦЗБГ and ganac reacted
bari1991
(@bari1991)
Уписи: 5232
Стара школа
 

Nadam se da nećemo. Svako razjašnjenje mi deluje kao sipanje benzina na vatru. 

Realno je nebitno. 

 
Написано : 15. августа 2022. 09:57
ЦЗБГ reacted
Stole92
(@stole92)
Уписи: 732
Циганштура
 

Kao što sam i mislio. 

Nije on bio nedisciplinovan (kao što su mnogi hteli tako da ispadne), selektor mu je rekao da ima u ovom trenutku boljih opcija. Bio je iznenađen, ali se zahvalio.

Nije on bio iznenađen, to da se razumemo... Drugo je nešto bio Teo. Kad vas neko pljune u facu, ona grimasa koju napravite, e to.

Pitao bih selektora jel bilo boljih igrača i pre priprema ili su uznapredovali tokom tih 6,7 dana pa nije mogao taj razgovor da obavi s njim pre priprema... Ali naravno, ja sam niko i ništa, on je selektor i može mu se, naravno. 

Kako poseješ, tako ćeš i da žanješ. Kažu mudri ljudi. A posejali smo ga baš... Pokazaće nam Slovenci gde smo. Prvo, metnem onoga ko je mislio da je baš dobra ideja organizovati prijateljsku sa prenapaljenim timom koji ima igračine na potrebnim pozicijama, Dragića koji će da gine jer mu je ovo oproštaj od dresa (analogija sa Teom?), plus u Sloveniji. Drugo, posle svega toga, treba da dobijemo 2 kvalifikacione, Crna Gora nije reper a dobili smo ih samo 8 razlike. Treće, Evropsko prvenstvo, tu će neki Česi da nas ponize do kraja.

Nadam se da bar oko jedne stvari grešim, bilo bi lepo, a i nije mi strano kad nabrajam više stvari da nisam za sve u pravu... 

 
Написано : 15. августа 2022. 14:21
Anonymous 28501
 Anonymous 28501
(@Anonymous 28501)
Уписи: 653
Циганштура
 

Stvarno nisam očekivao da će reći da ne ide na prvenstvo jer neće biti lider. Kao da svi nismo bili svesni da je Vasa u najboljim godinama i formi i da će on biti prvi plej. E sad mogao je Pešić da pojasni malo,  da li je možda Teodosić očekivao da zbog svog staža u reprezentaciji  bude prvi plej iako zbog godina i Vasine forme to nije zaslužio? 

 
Написано : 15. августа 2022. 18:27
ganac and ЦЗБГ reacted
bari1991
(@bari1991)
Уписи: 5232
Стара школа
 

Pešić je rekao ono što će da ugasi vatru. To što je rekao je daleko od istine.

Teo se zezao na svim pripremama ali je ginuo na mečevima. Velika greška selektora. 

 
Написано : 16. августа 2022. 09:07
Rafalinho
(@rafalinho)
Уписи: 20
Делија почетник
 

Kako vam se dopadaju novi dresovi za Katar? 😶

 
Написано : 16. августа 2022. 18:37
Sensee
(@sensee)
Уписи: 1704
Звезда ми је све
 

@rafalinho odličan je ali eventualno za reprezentaciju Albanije ili Crne Gore.

Bukvalno ni na netu ni ovako nisam naišao na jednog čoveka kome se ovo svidja.

 
Написано : 16. августа 2022. 23:52
Splinter reacted
Anonymous 28501
 Anonymous 28501
(@Anonymous 28501)
Уписи: 653
Циганштура
 

Ja razumem da je naravno igra i selektor ispred svega kad je reprezentacija u pitanju,  ali da ceo dan po fejsu gledam sprdnju na novi dres za prvenstvo, što je mnogo,  mnogo je 

Attachment removed
 
Написано : 17. августа 2022. 01:45
Splinter reacted
bari1991
(@bari1991)
Уписи: 5232
Стара школа
 

Meni se sviđa dres. 

 
Написано : 17. августа 2022. 08:38
Page 16 / 26

Who's Online

Скочи на траку са алаткама