Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Златна генерација – Трећа дупла круна у низу

Актуелна генерација фудбалера Црвене звезде успела је оно што ником у историји на овим просторима није пошло за ногом и освојила трећу дуплу круну у низу, чиме је још једном потврђено да је ово златно доба нашег клуба.

Након што смо у претходне две године у финалима купа успевали да савладамо вечитог ривала, прво након бољег извођења једанаестераца (0:0, 4:3п), а затим резултатом 2:1, када је доминирао двоструки стрелац Александар Катаи, овог пута је надигран Чукарички. Резултат на мечу износио је и овог пута 2:1, а двоструки стрелац и играч утакмице био је Александар Пешић. 
 
Интересантно је да је ово била прва утакмица Црвене звезде на домаћем терену када је реч о најмасовнијем такмичењу у актуелној сезони, али и 15. меч у низу како нисмо поражени. Све је кренло у Шапцу када смо савладали домаћу Мачву резултатом 0:2 погоцима Немање Милуновића и Кингса Кангве, да би потом такмичење наставили у календарској 2023. години и редом тријумфовали – у Сремској Митровици против Радничког (1:3, Мирко Иванић, Марко Ракоњац и Кангва), у Крушевцу против Напретка (0:0, 2:4п) и затим у полуфиналу против ТСЦ-а у Бачкој Тополи (0:3, Гелор Канга, Иванић и Кангва). Све то довело је до финалног сусрета са Чукаричким који је одигран на Маракани, а Звезда је још једном потврдила да је најбољи тим у Србији. Интересантно, најбољи стрелац у актуелној сезони када је реч о Купу Србије је Кингс Кангва са три постигнута поготка. 
 
Освајачи Купа Србије: Милан Борјан, Никола Васиљевић, Јован Миладиновић, Алекс Виго, Лазар Николић, Марко Гобељић, Александар Драговић, Страхиња Ераковић, Урош Спајић, Немања Милуновић, Стефан Лековић, Милан Родић, Иракли Азаров, Срђан Мијаиловић, Славољуб Срнић, Ненад Крстичић, Гелор Канга, Кингс Кангва, Вељко Николић, Мирко Иванић, Осман Букари, Јегор Пруцев, Александар Катаи, Стефан Митровић, Никола Митуљикић, Александар Пешић, Марко Ракоњац, Јован Мијатовић, као и Зоран Поповић, Радован Панков, Секу Саного, Немања Мотика и Калифа Кулибали који су у међувремену напустили клуб. 
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт
 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама