Blog Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Kakva je Pešićeva budućnost kod Bahara za kojeg je tvrdio da su mu uspesi slučajnost?

Napadač Crvene zvezde, Aleksandar Pešić, i njen novi trener Barak Bahar vuku poznanstvo iz Izraela kada su bili na suprotstavljenim stranama u sezoni 2020/21. Posredno, vreme njihovog rivalstva obeležile su trzavice koje su stizale iz “otrovnih reči” Pešića.

Četiri gola u pet utakmica – to je skor Aleksandra Pešića u susretima protiv Baharove Haife. Za vreme boravka u Makabiju iz Tel Aviva, Pešić je postigao dva gola protiv Makabija iz Haife, a njegova tradicija protiv Zelenih nastavljena je i u letošnjim kvalifikacijama. U oba susreta Nišlija je bio strelac za crveno-bele u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona, ali to Crvenoj zvezdi nije bilo od pomoći u eliminaciji od Baharovog tima.

Skor koji je sigurno urezan u sećanje Baraka Bahara. Svestan je toga i Pešić koji je nedavno izjavio da veruje da ga se Bahar seća, iako se ne poznaju lično. Međutim, po okončanju boravka u Izraelu, Aleksandar Pešić je bio više nego kritičan prema stilu igre Baharovog tima i njegovim igračima.

Pešić je bio igrač čiji je mandat u Svetoj zemlji bio turbulentan, koji je okončan jednostranim odlaskom tokom vojne operacije “Zidna straža”, a pratile su ga i tenzije sa trenerom svog tima koji je završio na drugom mestu iza ekipe Baraka Bahara.

Nakon odlaska, Pešić je mnogo pričao o odnosu sa igračima Haife tokom susreta protiv njih. Makabi Tel Aviv je nekoliko nivoa bolji od Makabija iz Haife po sastavu“, rekao je on u intervjuu za Sport Channel, “Poštujem Nikitu Rukavicu i poštujem Palanića i Netu Lavija, kapitena koji može da igra u velikim timovima u Evroli, ali mi smo bili mnogo bolji tim”.

“Neta Lavi je igrač na visokom nivou, Haziza je takođe sjajan, ali sumnjam da će dogurati daleko. Haziza je igrač koji ne poštuje svoje protivnike, ima mentalitet go*na. Ako Nik Blekmen dobije crveni karton i on viče ‘Izađi!’ njemu u lice, onda je on osoba koja ne poštuje svoje protivnike. Takođe sam shvatio da je na utakmici u Blumfildu provocirao našu klupu”.

Zatim je dodao “Budi najtalentovaniji igrač koji postoji, a on je zaista talentovan, ali sa njegovim us*anim mentalitetom neće napredovati. Neće igrati van Izraela. Da je tako vikao na mene da izađem, reagovao bih drugačije od Blekmena. Svaku utakmicu sam imao sukobe sa Palanićem, ali znali smo da se poštujemo, ali Haziza nije igrač koji ume da pokaže poštovanje”.

U sezoni kad je Mladen Krstajić provomisan za trenera u Tel Avivu, Sport Channel je opet kontaktirao Pešića. Između ostalog, rekao je da prati izraelski fudbal i dotakao se Baharove ekipe. “Makabi Haifa? Iskreno rečeno, ne razumem kako pobeđuju. Ne sviđa mi se njihov stil igre i ne razumem kako pobeđuju. Sve je to slučajno”.

Pešić ne samo da je bio oštar prema treneru najvećeg rivala, nego je osuo paljbu i po Patriku van Leuvenu, šefvu njegovog tima. A uzrok je bila baš Haifa Baraka Bahara. U prvom meču plej-ofa, holandski stručnjak ga nije uvrstio u tim, na meču koji je završen 1:1, pri jednom bodu prednosti za Makabi Haifu na tabeli. “Kako je moguće da postoji utakmica plej-ofa protiv Makabija iz Haife, odlučujuća utakmica za šampionat, a ja nisam na spisku?”, pitao se Pašić u intervjuu za pomenuti medij i nastavio “Do sada nisam dobio odgovor na ovo. Tada sam shvatio da ne mogu da igram pod ovim trenerom”.

Poslednja saga rivalstva Baharove Haife i Aleksadra Pešića bila je po okončanju revanš utakmice u Beogradu. Zvezdin napadač nije odao priznanje rivalu i na pitanje novinara šta je to falilo za prolazak, kazao je “Samo sreća. Samo to je falilo”.

Uprkos svemu, prema medijskim navodima Bahar je zainteresovan da iz aktuelnog sastava za narednu sezonu u tim budu zadrženi upravo Pešić zajedno uz Borjana, Kangu, Dragovića, Kangvu i Bukarija. Raspucani Pešić u njihovim duelima je sigurno skreno pažnju novog trenera Zvezde na sebe.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama