Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Каква је Пешићева будућност код Бахара за којег је тврдио да су му успеси случајност?

Нападач Црвене звезде, Александар Пешић, и њен нови тренер Барак Бахар вуку познанство из Израела када су били на супротстављеним странама у сезони 2020/21. Посредно, време њиховог ривалства обележиле су трзавице које су стизале из “отровних речи” Пешића.

Четири гола у пет утакмица – то је скор Александра Пешића у сусретима против Бахарове Хаифе. За време боравка у Макабију из Тел Авива, Пешић је постигао два гола против Макабија из Хаифе, а његова традиција против Зелених настављена је и у летошњим квалификацијама. У оба сусрета Нишлија је био стрелац за црвено-беле у плеј-офу за улазак у Лигу шампиона, али то Црвеној звезди није било од помоћи у елиминацији од Бахаровог тима.

Скор који је сигурно урезан у сећање Барака Бахара. Свестан је тога и Пешић који је недавно изјавио да верује да га се Бахар сећа, иако се не познају лично. Међутим, по окончању боравка у Израелу, Александар Пешић је био више него критичан према стилу игре Бахаровог тима и његовим играчима.

Пешић је био играч чији је мандат у Светој земљи био турбулентан, који је окончан једностраним одласком током војне операције “Зидна стража”, а пратиле су га и тензије са тренером свог тима који је завршио на другом месту иза екипе Барака Бахара.

Након одласка, Пешић је много причао о односу са играчима Хаифе током сусрета против њих. Макаби Тел Авив је неколико нивоа бољи од Макабија из Хаифе по саставу“, рекао је он у интервјуу за Sport Channel, “Поштујем Никиту Рукавицу и поштујем Паланића и Нету Лавија, капитена који може да игра у великим тимовима у Евроли, али ми смо били много бољи тим”.

“Нета Лави је играч на високом нивоу, Хазиза је такође сјајан, али сумњам да ће догурати далеко. Хазиза је играч који не поштује своје противнике, има менталитет го*на. Ако Ник Блекмен добије црвени картон и он виче ‘Изађи!’ њему у лице, онда је он особа која не поштује своје противнике. Такође сам схватио да је на утакмици у Блумфилду провоцирао нашу клупу”.

Затим је додао “Буди најталентованији играч који постоји, а он је заиста талентован, али са његовим ус*аним менталитетом неће напредовати. Неће играти ван Израела. Да је тако викао на мене да изађем, реаговао бих другачије од Блекмена. Сваку утакмицу сам имао сукобе са Паланићем, али знали смо да се поштујемо, али Хазиза није играч који уме да покаже поштовање”.

У сезони кад је Младен Крстајић провомисан за тренера у Тел Авиву, Sport Channel је опет контактирао Пешића. Између осталог, рекао је да прати израелски фудбал и дотакао се Бахарове екипе. “Макаби Хаифа? Искрено речено, не разумем како побеђују. Не свиђа ми се њихов стил игре и не разумем како побеђују. Све је то случајно”.

Пешић не само да је био оштар према тренеру највећег ривала, него је осуо паљбу и по Патрику ван Леувену, шефву његовог тима. А узрок је била баш Хаифа Барака Бахара. У првом мечу плеј-офа, холандски стручњак га није уврстио у тим, на мечу који је завршен 1:1, при једном боду предности за Макаби Хаифу на табели. “Како је могуће да постоји утакмица плеј-офа против Макабија из Хаифе, одлучујућа утакмица за шампионат, а ја нисам на списку?”, питао се Пашић у интервјуу за поменути медиј и наставио “До сада нисам добио одговор на ово. Тада сам схватио да не могу да играм под овим тренером”.

Последња сага ривалства Бахарове Хаифе и Алексадра Пешића била је по окончању реванш утакмице у Београду. Звездин нападач није одао признање ривалу и на питање новинара шта је то фалило за пролазак, казао је “Само срећа. Само то је фалило”.

Упркос свему, према медијским наводима Бахар је заинтересован да из актуелног састава за наредну сезону у тим буду задржени управо Пешић заједно уз Борјана, Кангу, Драговића, Кангву и Букарија. Распуцани Пешић у њиховим дуелима је сигурно скрено пажњу новог тренера Звезде на себе.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама