Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звезда лако укротила ТСЦ и наставила поход на хет-трик дуплих круна

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу ТСЦ-а у Бачкој Тополи уверљивим резултатом 3:0 и пласирали се у финале Купа.

Како су почели црвено-бели у првом колу плеј-офа Суперлиге у мечу за шампионску титулу, тако су наставили данас у полуфиналном мечу Купа Србије. Ново убедљиво славље против клуба са севера Србије, лансирало је Црвену звезду у финале купа, где ће покушати да освоји трећу узастопну дуплу круну. Хет-трик би значио исписивање нове странице историје, јер овај подухват још није остварен у богатој историји Звезде.

На почетку сусрета, активнију улогу имао је домаћин. Већ у другом минуту лопта је завршила у мрежи Милана Борјана, али је асистенцији претходила лопта која је била у гол-ауту, па је с правом славље домаћих прекинуто. Ипак, наставили су играчи у плавом да притишћу и дошли до златне прилике за вођство у шестом минуту. Стефан Вукић је искористио простор после лоше реакције Страхиње Ераковића, изашао у изгледну ситуацију, склонио лопту у страну и искусно принудио Милана Борјана да га сруши. Али, капитен наше екипе се искупио зауставивши лопту која је ишла уз његову леву стативу.

Врло брзо је ТСЦ дошао до нове прилике, када је шутирао Јовановић, али је његов покушај отишао више гола. Исти играч је у 16. минуту био прецизнији, сјајно погодивши мрежу, али је ВАР интевенцијом установљено да је био корак испред наше последње линије.

Црвено-бели су први пут били опасни када је Канга шутирао са двадесетак метара и погодио стативу. Као да је овај покушај био наговештај да ће играчи Милоша Милојевића преузети активнију ролу. У 36. минуту Канга је био тај који је упутио ударац, али је блокирао покушај Цветиновић, и то руком у одрученом положају. Без много сумње, судија Остраћанин је показао на белу тачку после прегледаног снимка. Врло прецизан био је Габонац у реализацији, за вођство.

Тек што је друго полувреме почело, непромишљено је стартовао на Пешића играч који је раније скривио пенал. Са другим жутим картоном, олакшао је посао Црвеној звезди. Александар Катаи нашао се у две добре прилике, посебно у 55. минут, али се испречио Крстић. Но, погодак је виђен минут након тога. После Кангиног корнера, Пешић је одиграо лопту за Мирка Иванића који је био усамљен на другој стативи и спровео лопту у мрежу. Звездин везиста је имао прелеп покушај десет минута касније, али је голман домаћина сјајно интервенисао.

У 68. минуту је могао до гола и Букари. Добио је употребљиву лопту Кангве, нашао довољно простора, али је шутирао рано и непрецизно. Ипак, Букари је био од користи тиму у наредној акцији када је изнудио пенал. Срушио га је голман Илић, а лопту је на 11 метара наместио резервиста Кангва и погодио за 3:0. До краја није било већих избуђења. Деморалисан домаћин није имао снаге да направи нешто више, а наша екипа била је и више него задовољна предношћу.

Црвена звезда је данас постала први финалиста Купа. За другог ћемо причекати, јер је меч између Војводине и Чукаричког при вођству београдског клуба са два гола предности прекинут услед временских неприлика. Уз то, сазнаћемо и место одржавања финалне утакмице.

 

 

Скочи на траку са алаткама