Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zvezda silovita na startu polufinala – 93:55!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su ekipu Budućnosti u prvoj utakmici polufinala Aba Lige rezultatom 93:55!

Pred skoro 8000 gledalaca u fantastičnoj atmosferi u dvorani Aleksandar Nikolić košarkaši Crvene zvezde odograli čvrsto u odbrani,sa maksimalnom koncentracijom, lepršavo i efikasno od početka do kraja meča.

Crveno beli su sjajno otvorili meč, i na krilima Luke Vildoze i Filipa Petruševa napravili prednost od 24:11 koja se kasnije samo povećavala. Ulaskom Fakunda Kampaca, i njegovim sjajnim potezima, u nastavku je ekipa dobila dodatnu energiju koja nije manjkala ni na tribinama koje su bile krcate.

U drugom poluvremenu Zvezda je ostvarila maksimalnu prednost od čak 37 razlike i u sjajnom raspoloženju cele dvorane uz mnoštvo lepih poteza privela utakmicu kraju.

U redovima naše ekipe istakli su se Filip Petrušev sa 17 poena i 3 skoka i Bendzamin Bentil sa 13 poena. kod gostiju najefikasniji je bio Erik Grin sa 13 poena.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 10 (3as), Kampaco 11 (6as, 3sk), Mitrović 11 (10sk), Lazić 3, Martin 6 (5sk), Dobrić 5 (0/6 za tri), Ivanović 5 (1/5 za tri), Nedović 7 (5as), Marković 3 (4sk), Kuzmić 2, Petrušev 17 (3sk, 2as), Bentil 13 (3/4 za tri)

Duško Ivanović:
– Ključ ove utakmice je bio u izvanrednoj energiji i dobroj odbrani, mogli smo da trčimo, stekli smo prednost koju smo uspeli da zadrzimo protiv ekipe koja večeras nije pokazala pravo lice.

Druga utakmica polufinalne serije sa ekipom Budućnosti našu košarkaše očekuje 23.maja u Podgorici u dvorani “Morača”.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt
 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama