Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда силовита на старту полуфинала – 93:55!

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су екипу Будућности у првој утакмици полуфинала Аба Лиге резултатом 93:55!

Пред скоро 8000 гледалаца у фантастичној атмосфери у дворани Александар Николић кошаркаши Црвене звезде одограли чврсто у одбрани,са максималном концентрацијом, лепршаво и ефикасно од почетка до краја меча.

Црвено бели су сјајно отворили меч, и на крилима Луке Вилдозе и Филипа Петрушева направили предност од 24:11 која се касније само повећавала. Уласком Факунда Кампаца, и његовим сјајним потезима, у наставку је екипа добила додатну енергију која није мањкала ни на трибинама које су биле крцате.

У другом полувремену Звезда је остварила максималну предност од чак 37 разлике и у сјајном расположењу целе дворане уз мноштво лепих потеза привела утакмицу крају.

У редовима наше екипе истакли су се Филип Петрушев са 17 поена и 3 скока и Бендзамин Бентил са 13 поена. код гостију најефикаснији је био Ерик Грин са 13 поена.

КК Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 10 (3ас), Кампацо 11 (6ас, 3ск), Митровић 11 (10ск), Лазић 3, Мартин 6 (5ск), Добрић 5 (0/6 за три), Ивановић 5 (1/5 за три), Недовић 7 (5ас), Марковић 3 (4ск), Кузмић 2, Петрушев 17 (3ск, 2ас), Бентил 13 (3/4 за три)

Душко Ивановић:
– Кључ ове утакмице је био у изванредној енергији и доброј одбрани, могли смо да трчимо, стекли смо предност коју смо успели да задрзимо против екипе која вечерас није показала право лице.

Друга утакмица полуфиналне серије са екипом Будућности нашу кошаркаше очекује 23.маја у Подгорици у дворани “Морача”.

Извор: ККЦЗ, званични сајт
 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама