Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Sigurna pobeda u Zadru i plasman u polufinale ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar rezultatom 74:63 u drugom meču prve runde plej-ofa ABA lige i tako se plasirali u polufinale regionalog takmičenja gde će se sastati sa ekipom Budućnosti.

ABA liga, plej-of:
Zadar – Crvena zvezda 63:74
(12:19, 21:16, 11:18, 19:21)
Hala: Dvorana Krešimir Ćosić
Sudije: Saša Pukl, Ilija Belošević, Mario Majkić

Posle ubedljive partije u prvoj utakmici, crveno-beli su uz promenljivu, ali ipak sigurnu igru stigli do druge pobede i to na vrlo neugodnom teremu na kome su u prošlosti imali dosta problema.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Meridianbet bio je Luka Mitrović sa 13 poena, 12 je imao Kampaco uz 6 skokova i 5 asistencija, 11 je ubacio Petrušev, a 9 poena Luka Vildosa.

Čvrsta utakmica u kojoj je Crvena zvezda Meridianbet obavila posao i uradila ono zbog čega je otputovala u Zadar pobedila je i to bez velike drame…

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog dve velike tragedije koje su pogodile našu Srbiju u prethodnoj nedelji, i brojnih žrtava nakon masakra u OŠ Vladislav Ribnikar i mladenovačkim selima.

Crveno-beli su odlično otvorili meč, povli 26:14, a onda stali i dozvolili domaćinu seriju 14-2. Do kraja poluvremena viđena je rezultatska klackalica, a u trećoj četvrtini crveno-beli su ubacili u višu brzinu ponovo poveli sa 10ak poena prednosti i tu razliku mirno sačuvali do kraja utakmice…

KK Crvena zvezda Meridianbet; Vildoza 9, Lazarević (3sk), Kampaco 12 (6 sk i 5as), Mitrović 13 (5sk), Lazić 1, Martin, Dobrić 9 (4sk), Ilić, nedović 7, Marković 7 (3sk), Petrušev 11 (6sk), Bentil 5;

KK Zadar: Dejvis 11 (3sk), Klarica, Sikirić, Žganec (8sk), Čampara 15, Matulina, Lakić 4 (3as), Drežnjak 7 (5sk), Božić 17 (7sk), Ramljak 6 (4ukr), Šantelj 3:

Ekipa se u utorak vraća u Beograd i počinje pripreme za start serije polufinala protiv Budućnosti u kojoj se prva utakmica igra u Beogradu.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt
 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama