Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Сигурна победа у Задру и пласман у полуфинале АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде победили су Задар резултатом 74:63 у другом мечу прве рунде плеј-офа АБА лиге и тако се пласирали у полуфинале регионалог такмичења где ће се састати са екипом Будућности.

АБА лига, плеј-оф:
Задар – Црвена звезда 63:74
(12:19, 21:16, 11:18, 19:21)
Хала: Дворана Крешимир Ћосић
Судије: Саша Пукл, Илија Белошевић, Марио Мајкић

После убедљиве партије у првој утакмици, црвено-бели су уз променљиву, али ипак сигурну игру стигли до друге победе и то на врло неугодном терему на коме су у прошлости имали доста проблема.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде Меридианбет био је Лука Митровић са 13 поена, 12 је имао Кампацо уз 6 скокова и 5 асистенција, 11 је убацио Петрушев, а 9 поена Лука Вилдоса.

Чврста утакмица у којој је Црвена звезда Меридианбет обавила посао и урадила оно због чега је отпутовала у Задар победила је и то без велике драме…

Утакмица је почела минутом ћутања због две велике трагедије које су погодиле нашу Србију у претходној недељи, и бројних жртава након масакра у ОШ Владислав Рибникар и младеновачким селима.

Црвено-бели су одлично отворили меч, повли 26:14, а онда стали и дозволили домаћину серију 14-2. До краја полувремена виђена је резултатска клацкалица, а у трећој четвртини црвено-бели су убацили у вишу брзину поново повели са 10ак поена предности и ту разлику мирно сачували до краја утакмице…

КК Црвена звезда Меридианбет; Вилдоза 9, Лазаревић (3ск), Кампацо 12 (6 ск и 5ас), Митровић 13 (5ск), Лазић 1, Мартин, Добрић 9 (4ск), Илић, недовић 7, Марковић 7 (3ск), Петрушев 11 (6ск), Бентил 5;

КК Задар: Дејвис 11 (3ск), Кларица, Сикирић, Жганец (8ск), Чампара 15, Матулина, Лакић 4 (3ас), Дрежњак 7 (5ск), Божић 17 (7ск), Рамљак 6 (4укр), Шантељ 3:

Екипа се у уторак враћа у Београд и почиње припреме за старт серије полуфинала против Будућности у којој се прва утакмица игра у Београду.

Извор: ККЦЗ, званични сајт
 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама