Blog Fudbal Fudbal/Vesti CZBG

Za anale – Crvena zvezda prvi poznati učesnik Lige šampiona 2023/24.

Pobedom protiv TSC-a, Crvena zvezda se oktilila 34. titulom nacionalnog šampiona i izborila direktni plasman u grupnu fazu Lige šampiona u narednoj sezoni.

Tako je Zvezda postala prvi poznati učesnik grupne faze Lige šampiona 2023/24. a na imena preostalih 31 učesnika sačekaćemo još neko vreme. Najpre do okončanja aktelne sezone u Ligi šampiona i Ligi Evrope i nacionalnih šampionata najjačih evropskih liga, a zatim i kvalifikacija koje slede na leto.

Od 32 učesnika, direktan plasman ostvariće 26 ekipa, a preostala šest mesta rezervisana su za pobednike kvalifikacionih turnira. Kvalifikacije se odvijaju u dve paralelne staze. Iz jedne, koja okuplja samo šampione, kartu za Ligu šampiona dobiće četiri tima, a još dva mesta rezervisana su za klbove najjačih liga koji dolaze iz nešampionske staze.

Prema trenutnim projekcijama, Crvena zvezda se nalazi u poslednjem, četvrtom, šeširu pred žrebanje,  ali je vrlo realno da u zavisnosti od ostalih rezultata završi u trećem šeširu i uslovno gledano dobije slabije rivale. Rasplet će biti poznat u dogledno vreme.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama