Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Mladost GAT 4:2 (2:2)

Savladali su fudbaleri Crvene zvezde ekipu Mladost GAT-a rezultatom 4:2 u okviru 28. kola Superlige Srbije, iako su u dva navrata imali gol zaostatka. Veliki karakter pokazali su puleni Miloša Milojevića i pogocima Aleksandra Kataija i Gelora Kange otišli na poluvreme, da bi svega pet minuta na terenu bilo dovoljno Marku Rakonjcu da se upiše u strelce, premda je konačan rezultat postavio Magiko, čime je Zvezda osvojila važna tri boda u trci za titulu. 

 

Crvena zvezda – Mladost GAT 4:2 (2:2)
 
Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 8151. 
 
Sudija: Stefan Jeknić. 
 
Strelci: Katai u 16. i 90, Kanga u 45. (iz jedanaesterca) i Rakonjac u 83. minutu za Crvenu zvezdu, a Vidakov u 11. i 32. minutu za Mladost GAT. 
 
Žuti kartoni: Kanga, Eraković (Crvena zvezda), Bjeloš, Ilić, Denić, Tanasijević (Mladost GAT). 
 
Crvena zvezda: Vasiljević, Leković (od 46. Vigo), Eraković, Dragović, Rodić, Kangva, Kanga (od 90. Mijailović), Ivanić (od 90. Mituljikić), Mitrović (od 46. Bukari), Katai, Pešić (od 78. Rakonjac). 
 
Rezerve: Miladinović, Vigo, L. Nikolić, Mijailović, Srnić, Bukari, Mituljikić, Prucev, Mijatović, Rakonjac. 
 
Mladost GAT: Knežević, Janković, Ćosić, Tanasijević, Ilić, Jočić, Marković (od 78. Hakman), Denić (od 88. Milić), Bjeloš, Babić, Vidakov (od 69. Dal Belo). 
 
Rezerve: Milojević, Dražić, Arsić, Dal Belo, Gal, Hakman, Milić, Padežanin, Savić. 
 
Milojević je odlučio da ukaže šansu trojici bonusa – Erakoviću, Mitroviću i Lekoviću, s tim da su se dvojica defanzivaca rotirali na poziciji štopera i desnog beka, kao još jedan dokaz da je polivalentnost nešto što se u modernom fudbalu, i traži, i ceni. Malo je Zvezdi falilo da dođe do vođstva u osmom minutu kada je Pešić driblao po levoj strani i uputio oštru loptu u peterac na koju je natrčao Ivanić, ali je poslao preko gola. Ipak, prvi je loptu iz mreže vadio Vasiljević. Igrao se 11. minut kada se Vidakov posle kontre gostiju, našao sam na drugoj stativi i prosledio loptu u mrežu, a dva minuta kasnije je Marković pogodio stativu, i potvrdio dobru igru gostiju.
 
Brzo izjednačenje Crvenoj zvezdi doneo je Aleksandar Katai. Igrao se 16. minut kada je Pešić prihvatio pas, zagradio se i poslao oštru loptu u peterac, gde je spremno čekao i uklizao Magiko za poravnanje rezultata. Iako je gol prvobitno bio poništen zbog navodnog ofsajda u kom se našao asistent – Pešić, posle intervencije iz VAR sobe, potvrđena je regularnost pogotka. Našao se Ivanić, još jednom, u dobroj prilici kada ga je Kanga u 29. minutu praktično spojio sa golom, ali je Knežević pravovremeno izleteo i skratio ugao, te otežao udarac našem vezisti. Kontre su se izdvojile kao glavno oružje gostiju i to je ponovo dalo rezultat. Bio je 32. minut kada se Vidakov našao ispred Vasiljevića, obišao ga i ponovo doveo svoj tim do prednosti. 
 
Zvezda je nastavila da napada, pa je umalo Katai u 35. minutu doneo izjednačenje, ali je udarac raspoloženog ofanzivca završio preko prečke. Ponovo je intervenisala VAR soba, a igrao se 45. minut kada je Pešić glavom pogodio u ruku Vidakova. Sudija je sačekao reakciju, i apsolutno zasluženo dosudio penal, a siguran izvođač sa bele tačke bio je Gelor Kanga, čime se nerešenim rezultatom otišlo na poluvreme. 
 
Napravio je Milojević dve izmene na poluvremenu, pa su se u igri našli Vigo i Bukari, a van terena Leković i Mitrović. Velike muke gostujućem timu zadavao je Katai, pa je ponovo driblao u 47. minutu, premda je pogodio spoljni deo mreže, ali je bilo primetno da, kad god je lopta kod njega u nogama, nešto konkretno se desi. Uneo je i Bukari u igru karakterističnu hitrinu, pa je dva minuta kasnije nakon pokušaja Kataija, probio po desnom boku i uposlio Kangu koji je bio markiran, ali uspeo da šutira pored gola. Udarac sa distance je oprobao Kangva u 59. minutu, bilo je to blizu, ali nedovoljno precizno.
 
Konstantno se igralo pred golom Mladosti koja se grčevito branila sa željom da sačuva nerešen rezultat. Nade su im umalo bile srušene u 73. minutu kada se Pešić zagradio i odložio loptu za Kataija, a on pogodio Kneževića u nogu. Milojević je nastavio da menja pa se na terenu našao Rakonjac umesto Pešića. Upravo se mladi napadač istakao kao Zvezdin džoker, s obzirom na to da mu je svega pet minuta u igri bilo dovoljno da se upiše u strelce. Centrirao je Kanga sa desnog boka, posle skraćenog kornera, a Rakonjac sa igračem “na leđima” uspeo da zahvati loptu i u padu matira Kneževića. U finišu je mogao i Bukari da pogodi nakon serije driblinga u 88. minutu, ali je lopta završila tik preko gola, međutim, brzonogi Ganjanin se našao u ulozi asistenta u nadoknadi vremena, a ponovo je koban po goste bio Katai koji je sa desetak metara matirao Kneževića. 
 
Pamtiće Nikola Mituljikić do kraja života današnji dan, s obzirom na to da je debitovao za naš klub u takmičarskim mečevima, a na teren se u nadoknadi našao i Mijailović, dok su igru napustili Ivanić i Kanga. 
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama