Blog Fudbal Fudbal/Vesti CZBG

Detalji pregovora: Zvezda Baharu nudi dvogodišnji ugovor i milionsku platu

Na opšte iznenađenje jutros su se pojavile informacije o tome da je Crvena zvezda zagrizla da dovede Baraka Bahara, a u popodnevnim satima poznati su i navodi o ponudi koju je srpski šampion prezentovao perspektivnom stručnjaku.

Obavešteni izvori iz Izraela navode da je naš klub ponudio dvogodišnji ugovor sa platom oko milion evra po sezon. Pored toga, zbog Baharove silne želje da se u svakom timu u koji ode okruži trenerskim timom koji poznaje, crveno-beli su mu obećali sezonski budžet od pola miliona evra za pomoćne trenere, kondicionog trenera i trenera golmana, a nije nemoguće da će Bahar na kraju pozitivno odgovoriti na ponudu i pozvati Gaja Fransu, Droru Šimšonu i Gaja Vizingera, članove njegovog tima u Makabiju iz Haife, da mu se pridruže u Beogradu.

Dogovora još nema, štaviše, još nije upućen zvaničan zahtev Makabiju iz Haife sa kojim Bahar ima ugovor i za narednu sezonu, međutim, prema porukama, zvaničnici našeg kluba uvereni su da će za simboličnu sumu Crvena zvezda moći da izdejstvuje njegovo oslobađanje od izraelskog šampiona. Predsednik Jakov Šahar je poznat kao neko ko ne stoji na putu trenerima koji mogu da ostvare značajan finansijski napredak, tako da bi visoka plata koja se nudi Baharu mogla otvoriti put.

Četrdesettrogodišnji Bahar imenovan je za trenera Makabija iz Haife u leto 2020. i vodio ga je do dva šampionata, a Zeleni sada vode na tabeli i na putu su do treće uzastopne titule. Pored toga, uveo je klub u grupnu fazu Lige šampiona posle 13 godina. Ranije uspehe u domaćem i međunarodnom nastupu imao je i sa Hapoelom iz Berševe.

Pored Crvene zvezde, interesovanje za Baraka Bahara ima i belgijski Anderleht.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama