Блог Фудбал Фудбал/Вести ЦЗБГ

Детаљи преговора: Звезда Бахару нуди двогодишњи уговор и милионску плату

На опште изненађење јутрос су се појавиле информације о томе да је Црвена звезда загризла да доведе Барака Бахара, а у поподневним сатима познати су и наводи о понуди коју је српски шампион презентовао перспективном стручњаку.

Обавештени извори из Израела наводе да је наш клуб понудио двогодишњи уговор са платом око милион евра по сезон. Поред тога, због Бахарове силне жеље да се у сваком тиму у који оде окружи тренерским тимом који познаје, црвено-бели су му обећали сезонски буџет од пола милиона евра за помоћне тренере, кондиционог тренера и тренера голмана, а није немогуће да ће Бахар на крају позитивно одговорити на понуду и позвати Гаја Франсу, Дрору Шимшону и Гаја Визингера, чланове његовог тима у Макабију из Хаифе, да му се придруже у Београду.

Договора још нема, штавише, још није упућен званичан захтев Макабију из Хаифе са којим Бахар има уговор и за наредну сезону, међутим, према порукама, званичници нашег клуба уверени су да ће за симболичну суму Црвена звезда моћи да издејствује његово ослобађање од израелског шампиона. Председник Јаков Шахар је познат као неко ко не стоји на путу тренерима који могу да остваре значајан финансијски напредак, тако да би висока плата која се нуди Бахару могла отворити пут.

Четрдесеттрогодишњи Бахар именован је за тренера Макабија из Хаифе у лето 2020. и водио га је до два шампионата, а Зелени сада воде на табели и на путу су до треће узастопне титуле. Поред тога, увео је клуб у групну фазу Лиге шампиона после 13 година. Раније успехе у домаћем и међународном наступу имао је и са Хапоелом из Бершеве.

Поред Црвене звезде, интересовање за Барака Бахара има и белгијски Андерлехт.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама