Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Crveno-beli slavili u još jednom derbiju protiv Partizana

Za samo nekoliko dana odbojkaši Crvene zvezde uspeli su dva puta da savladaju Partizan, ukupno treći put u sezoni, pa će već u subotu na domaćem terenu imati veliku priliku da overe ulazak u polufinale. Prethodna dva međusobna duela završena su posle pet setova, a današnji i to na gostujućem terenu bio je najkraći i trajao je samo tri seta.

Za razliku od prva dva derbija gde se vodila velika borba za svaki poen, ovaj treći u svakom segmentu igre pripao je odbojkašima Crvene zvezde, posebno je dobro funkcionisao blok, a osvojeno je 14 direktnih poena.

Najinteresantnije je bilo u prvom setu, ali su ključnu razliku, odbojkaši Crvene zvezde napravili pri rezultatu 21:21, kada su vezali tri poena. Okolić, Pepić i Marinović bili su koncentrisani do samog kraja i set je pripao crveno-belima.

Očekivao se možda veći otpor večitog rivala, međutim izabranici Nikole Matijaševića, toliko su bili superiorni, da jednostavno rival nije imao priliku da dođe u situaciju da se bori za pobedu.

Dušan Nikolić je bio najefikasniji sa 12 poena, Aleksandar Okolić je upisao 11, a Stefan Skakić deset.

Naredni meč igra se u subotu od 19.30 na Banjici, a Crvena zvezda pobedom ima priliku da završi seriju.

Partizan – Crvena zvezda 0:3 (22:25,19:25,18:25)

HALA: Master u Zemunu. Gledalaca: 800. Sudija: Aleksandra Balandžič, Zoran Radovanović.

PARTIZAN: Mandić 2, Gruvaeus 11, Dopuđ, Batak, Mrdak 15, Tadić 10, Janković 2, Đurđević, Petrović 1, Bjelica 6.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 11, Kljajić, Stanković, Jović (libero), Pepić 2, Koprivica, Marinović 7, Nikolić 12, Karasko, Skakić 10, Polomac 5.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama