Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Црвено-бели славили у још једном дербију против Партизана

За само неколико дана одбојкаши Црвене звезде успели су два пута да савладају Партизан, укупно трећи пут у сезони, па ће већ у суботу на домаћем терену имати велику прилику да овере улазак у полуфинале. Претходна два међусобна дуела завршена су после пет сетова, а данашњи и то на гостујућем терену био је најкраћи и трајао је само три сета.

За разлику од прва два дербија где се водила велика борба за сваки поен, овај трећи у сваком сегменту игре припао је одбојкашима Црвене звезде, посебно је добро функционисао блок, а освојено је 14 директних поена.

Најинтересантније је било у првом сету, али су кључну разлику, одбојкаши Црвене звезде направили при резултату 21:21, када су везали три поена. Околић, Пепић и Мариновић били су концентрисани до самог краја и сет је припао црвено-белима.

Очекивао се можда већи отпор вечитог ривала, међутим изабраници Николе Матијашевића, толико су били супериорни, да једноставно ривал није имао прилику да дође у ситуацију да се бори за победу.

Душан Николић је био најефикаснији са 12 поена, Александар Околић је уписао 11, а Стефан Скакић десет.

Наредни меч игра се у суботу од 19.30 на Бањици, а Црвена звезда победом има прилику да заврши серију.

Партизан – Црвена звезда 0:3 (22:25,19:25,18:25)

ХАЛА: Мастер у Земуну. Гледалаца: 800. Судија: Александра Баланџич, Зоран Радовановић.

ПАРТИЗАН: Мандић 2, Груваеус 11, Допуђ, Батак, Мрдак 15, Тадић 10, Јанковић 2, Ђурђевић, Петровић 1, Бјелица 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 11, Кљајић, Станковић, Јовић (либеро), Пепић 2, Копривица, Мариновић 7, Николић 12, Караско, Скакић 10, Поломац 5.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама