Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda srušila neugodnu Baskoniju pred punim tribinama!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su ekipu Baskonije na svom terenu rezultatom 74:63 (21:26, 18:12, 18:11, 17:14). Crveno-beli su nešto lošije otvorili meč, ali su u drugom poluvremenu nafigrali protivnika i stigli do 13. pobede u Evroligi.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Nedović sa 20 poena, 12 je dodao Bentil, 11 Dobrić, dok je odličan meč odigrao Martin sa 10 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Baskonija je od samog starta meča pronašla svoju igru u napadu, što je krunisala serijim 0:7. Zvezda nije imala adekvatno rešenje na brzu igru gostiju, te je konstantno bila u zaostatku. Prva deonica je završena rezultatom 21:26.

Početkom druge deinice gosti su došli do dvocifrene prednosti (23:35), ali od tog momenta kreće preporod Zvezde na krilima Fakunda Kampaca. Argentinac jr svojom izuzetnom agresivnošcu u odbrani podigao energiju cele ekipe koja je zaigrala dosta bolje na oba kraja parketa. Crveno-beli su napravili seriju 14:0 kojom su stigli do prednosti 37:35. Na poluvremenu je rezultat bio 39:38.

Najefikasniji u ovom delu meča je bio Dobrić sa 9 poena, sedam je dodao Bentil.

Nastavak meča Zvezda otvara izuzetni dobro, pre svega u odbrani gde su gostima dozvolili samo dva poena za gotovo četiri minuta igre. U tom momentu su crveno-beli napravili seriju 11:2, kojom su stekli dvocifrenu prednost (50:40). U napadu su gotovo svi poentirali, a u poslednjim trenucima deonice se istakao Martin sa dva uzastopna koja su održala osetnu prednost na Zvezdinoj strani 57:49.

Naš ekipa se u poslednjih 10 minuta igre nije opuštala, te je sve vreme održavala stečenu prednost. Nemanja Nedović je obeležio ovu deonicu sa svojim deset ubačenih poena. Na kraju pobeda naše ekipe 74:63.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 3, Lazarević, Kampaco 3, Mitrović 8, Martin 10, Dobrić 11, Ilić, Nedović 20, Marković 3, Kuzmić, Petrušev 4, Bentil 12;

Baskonija: Tompson 15..

Zvezda naredni meč igra u nedelju protiv Mornara u Baru, dok se Evroliga nastavlja u sredu kada će naša ekipa dočekati Valensiju, dok će dva dana nakon toga gostovati Asvelu u okviru duplog kola.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama