Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Рутинска победа Црвене звезде

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет победили су екипу СЦ Дерби резултатом 90:70 у утакмици 22.кола регионалне лиге.

Пред 2000 гледалаца најефикаснији код црвено-белих који су стигли до 19.победе у сезони био је Кампацо са 23 поена.

Тренер Црвене звезде Душко Ивановић није могао на овој утакмици да рачуна на повређене капитена Бранка Лазића који се опоравља од повреде, Немању Недовића, Огњена Добрића и Мирослава Радуљицу.

Након изједначене прве деонице, црвено-бели су на крилима Факунда Кампаца и Бена Бентила појачали ритам и стекли двоцифрену предност на полувремену, коју су рутинском игром уз неколико егзибиционих потеза најбољег играча утакмице Факунда Кампаца одржавали током другог полувремена и стигли до нових бодова.

Тренер Душко Ивановић распоредио је минутажу у екипи након врло тешке и захтевне утакмице коју је наш тим играо и изгубио у тесној завршници у Барселони, а шансу на овом мечу добили су и Холанд и Илић, док су највише минута на паркету провели Вилдоза и Кампацо.

КК Црвена звезда Меридианбет: Холанд 7, Вилдоза 9,Лазаревић 3, Кампацо 23+7ас, Митровић 7, Мартин, Ивановић 6, Илић 1, Марковић 11, Кузмић 8+8ск, Петрушев 8, Бентил 7;

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Одиграли смо добру утакмицу против талентоване екипе која игра брзу и модерну кошарку. Да нисмо имали пад концентрације и у појединим моментима жељу да играмо за публику ужитак би био комплетан. Борили смо се, хтели ову победу. Користим ову прилику да се захвалим и нашој публици која није дошла у превеликом броју, јер треба доћи и када не иде…

Кошаркаше Црвене звезде већ у четвртак очекује утакмица 30.кола Евролиге против Басконије (хала Александар Николић 19 часова), а у регионалној лиги наредног викенда следи гостовање екипи Морнара у Бару.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама