Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Napredak – Crvena zvezda 1:1 (0:1)

Remizirali su fudbaleri Crvene zvezde na gostovanju Napretku u Kruševcu u okviru 27. kola Superlige Srbije rezultatom 1:1. Jedini pogodak za naš tim postigao je Mirko Ivanić u 38. minutu kada ga je Bukari sjajnim centaršutem pronašao, a vezni fudbaler iz Bačkog Jarka, glavom zakucao loptu u mrežu. 

 

Napredak – Crvena zvezda 1:1 (0:1)
 
Stadion: “Mladost”, Kruševac.
 
Sudija: Milan Mitić.
 
Strelci: Matić u 85. minutu za Napredak, a Ivanić u 38. minutu za Crvenu zvezdu. 
 
Žuti kartoni: Đeković (Napredak), Vigo (Crvena zvezda). 
 
Napredak: Petrić, S. Jovanović, Đeković, Kerkez, Vukajlović (od 88. Projić), Krstić (od 77. Pantić), Stanković, Knežević, Šarić, Đ. Jovanović (od 62. Rusnup), Čečarić (od 77. Matić).
 
Rezerve: Savić, Bojović, Bolha, Laban, Ljubomirac, Matić, Pantić, Prijović, Projić, Rusnup, Zogović.
 
Crvena zvezda: Vasiljević, Vigo, Eraković, Dragović, Azarov, V. Nikolić (od 22. Srnić), Kangva (od 87. Mijailović), Ivanić (od 87. Rakonjac), Bukari (od 70. Mijatović), Mitrović (od 70. Katai), Pešić.
 
Rezerve: Miladinović, L. Nikolić, Leković, Rodić, Mijailović, Srnić, Prucev, N. Mituljikić, Katai, Rakonjac, Mijatović.
 
Miran uvod u meč i početno opipavanje snaga trajalo je punih 14 minuta, a neizvesnost je uneo Ivanić udarcem sa dvadesetak metara, koji je uspeo da blokira Krstić, iako se činilo da je Petrić bio na “krivoj” nozi, te da bi vezista iz Bačkog Jarka pogodio da je lopta imala prodornost do gola. Milojević je morao prinudno da menja već u 22. minutu kada se Nikolić posle klizećeg starta uhvatio za zadnju ložu i izašao iz igre, a na terenu se našao Srnić. Nastavila je Zvezda da atakuje prevashodno po levom boku gde su se dobro dopunjvali Azarov i Mitrović, pa je tako potonji mogao da pogodi u 26. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola, a tri minuta kasnije je centaršut Gruzina uneo pravu živost u peterac domaćih, premda je Pešić faulirao Kerkeza.
 
Konkretno je Zvezda zapretila u 31. minutu kada je Pešić atraktivno – “makazicama” asistirao za Bukarija, a on sa nekoliko metara šutirao glavom preko gola. Spasao je Petrić Napredak, četiri minuta kasnije, kada se lopta od Krstića odbila do Bukarija, a on iz prve gađao i propisno namučio čuvara mreže domaćih. Kako je poluvreme odmicalo, tako je i Zvezda bivala sve bolja i opasnija, a to se isplatilo u 38. minutu kada je Bukari povukao loptu po desnom boku i fantastično pronašao Mirka Ivanića, koji se sjajno kretao i potom glavom matirao Petrića. Bili su to minuti brzonogog Ganjanina koji je osvojio loptu i pogodio spoljni deo mreže, iskosa sa desne strane, te dodatno uneo živost u igru našeg tima. Malo je falilo da Ivanić glavom, u finišu prvog poluvremena, ponovo pogodi, ali je Petrić bio na visini zadatka i izboksovao loptu. 
 
Ponovo je Pešić pokušao “makazicama”, ali ovog puta da pogodi, ne da asistira. Igrao se 50. minut kada je Kangva centrirao, napadač iz Niša se zagradio pored Đekovića, i atraktivno šutirao tik pored stative. Domaći su najopasniji bili u 53. minutu kada je Šarić sa ivice kaznenog prostora gađao pored stative, premda odgovorni defanzivci Zvezde nisu dozvoljavali da se ofanzivci Napretka nađu u situaciji da ugroze Vasiljevića. Mogla je Zvezda da iskoristi nesmotrenost odbrane domaćih kada je Ivanić lukavo oduzeo loptu u 66. minutu i uposlio Pešića, a on sa desetak metara gađao pravo u Petrića. Ponovo je Ivanić štancao lopte na sredini terena, pa je i minut kasnije posle driblinga samo odložio dodavanje za Bukarija, koji je sa ivice kaznenog prostora, ipak gađao pored stative. 
 
Menjao je Milojević krila za poslednjih 20 minuta, te su se na teren našli Katai i Mijatović, umesto Bukarija i Mitrovića. Zatresao je upravo Katai stativu u 75. minutu, kada je gađao iz “mrtvog” ugla, a lopta se od ruke Petrića odbila u okvir gola i sprečila našeg ofanzivca da se popne na vrh liste strelaca Superlige, barem za sad. Ipak, ni iz čega, domaći su preko Matića posle gužve u petercu došli do izjednačenja u 85. minutu. Milojević je potom ubacio još jednog napadača – Rakonjca, kao i Mijailovića umesto Ivanića i Kangve, ali nisu uspeli fudbaleri našeg tima da odnesu čitav plen iz Kruševca.
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama