Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Напредак – Црвена звезда 1:1 (0:1)

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде на гостовању Напретку у Крушевцу у оквиру 27. кола Суперлиге Србије резултатом 1:1. Једини погодак за наш тим постигао је Мирко Иванић у 38. минуту када га је Букари сјајним центаршутем пронашао, а везни фудбалер из Бачког Јарка, главом закуцао лопту у мрежу. 

 

Напредак – Црвена звезда 1:1 (0:1)
 
Стадион: “Младост”, Крушевац.
 
Судија: Милан Митић.
 
Стрелци: Матић у 85. минуту за Напредак, а Иванић у 38. минуту за Црвену звезду. 
 
Жути картони: Ђековић (Напредак), Виго (Црвена звезда). 
 
Напредак: Петрић, С. Јовановић, Ђековић, Керкез, Вукајловић (од 88. Пројић), Крстић (од 77. Пантић), Станковић, Кнежевић, Шарић, Ђ. Јовановић (од 62. Руснуп), Чечарић (од 77. Матић).
 
Резерве: Савић, Бојовић, Болха, Лабан, Љубомирац, Матић, Пантић, Пријовић, Пројић, Руснуп, Зоговић.
 
Црвена звезда: Васиљевић, Виго, Ераковић, Драговић, Азаров, В. Николић (од 22. Срнић), Кангва (од 87. Мијаиловић), Иванић (од 87. Ракоњац), Букари (од 70. Мијатовић), Митровић (од 70. Катаи), Пешић.
 
Резерве: Миладиновић, Л. Николић, Лековић, Родић, Мијаиловић, Срнић, Пруцев, Н. Митуљикић, Катаи, Ракоњац, Мијатовић.
 
Миран увод у меч и почетно опипавање снага трајало је пуних 14 минута, а неизвесност је унео Иванић ударцем са двадесетак метара, који је успео да блокира Крстић, иако се чинило да је Петрић био на “кривој” нози, те да би везиста из Бачког Јарка погодио да је лопта имала продорност до гола. Милојевић је морао принудно да мења већ у 22. минуту када се Николић после клизећег старта ухватио за задњу ложу и изашао из игре, а на терену се нашао Срнић. Наставила је Звезда да атакује превасходно по левом боку где су се добро допуњвали Азаров и Митровић, па је тако потоњи могао да погоди у 26. минуту када је са ивице казненог простора шутирао преко гола, а три минута касније је центаршут Грузина унео праву живост у петерац домаћих, премда је Пешић фаулирао Керкеза.
 
Конкретно је Звезда запретила у 31. минуту када је Пешић атрактивно – “маказицама” асистирао за Букарија, а он са неколико метара шутирао главом преко гола. Спасао је Петрић Напредак, четири минута касније, када се лопта од Крстића одбила до Букарија, а он из прве гађао и прописно намучио чувара мреже домаћих. Како је полувреме одмицало, тако је и Звезда бивала све боља и опаснија, а то се исплатило у 38. минуту када је Букари повукао лопту по десном боку и фантастично пронашао Мирка Иванића, који се сјајно кретао и потом главом матирао Петрића. Били су то минути брзоногог Гањанина који је освојио лопту и погодио спољни део мреже, искоса са десне стране, те додатно унео живост у игру нашег тима. Мало је фалило да Иванић главом, у финишу првог полувремена, поново погоди, али је Петрић био на висини задатка и избоксовао лопту. 
 
Поново је Пешић покушао “маказицама”, али овог пута да погоди, не да асистира. Играо се 50. минут када је Кангва центрирао, нападач из Ниша се заградио поред Ђековића, и атрактивно шутирао тик поред стативе. Домаћи су најопаснији били у 53. минуту када је Шарић са ивице казненог простора гађао поред стативе, премда одговорни дефанзивци Звезде нису дозвољавали да се офанзивци Напретка нађу у ситуацији да угрозе Васиљевића. Могла је Звезда да искористи несмотреност одбране домаћих када је Иванић лукаво одузео лопту у 66. минуту и упослио Пешића, а он са десетак метара гађао право у Петрића. Поново је Иванић штанцао лопте на средини терена, па је и минут касније после дриблинга само одложио додавање за Букарија, који је са ивице казненог простора, ипак гађао поред стативе. 
 
Мењао је Милојевић крила за последњих 20 минута, те су се на терен нашли Катаи и Мијатовић, уместо Букарија и Митровића. Затресао је управо Катаи стативу у 75. минуту, када је гађао из “мртвог” угла, а лопта се од руке Петрића одбила у оквир гола и спречила нашег офанзивца да се попне на врх листе стрелаца Суперлиге, барем за сад. Ипак, ни из чега, домаћи су преко Матића после гужве у петерцу дошли до изједначења у 85. минуту. Милојевић је потом убацио још једног нападача – Ракоњца, као и Мијаиловића уместо Иванића и Кангве, али нису успели фудбалери нашег тима да однесу читав плен из Крушевца.
 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама