Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Barselona slomila otpor Kampaca, Zvezda parirala ali ostala praznih ruku

Desetkovana Crvena zvezda parirala je Barseloni dobrim delom utakmice, ali su domaći slomili otpor naše ekipe i slavili rezultatom 85-79.

Crveno-beli su imali težak zadatak pred sobom da pokušaju da iznenade favorita u okolnostima nedostatka važnih igrača (Nedović, Dobrić, Lazić). U tome nisu uspeli, ali su imali nekoliko naleta i pritisaka na protivničku stranu. Ipak, prednost je na kraju pripala domaćima.

Prvih nekoliko minuta na parketu Palau Blaugrane bili su karakteristični po tome što su obe ekipe tražile svoj ritam, a Barselona je u trećem minutu povela sa 5-2 iz ruke Šanlija. Druga trojka Abrinesa odlepila je domaćine od izjednačenja Vildose, koji je zajedno sa Bentilom držao napad Zvezde (10-7). Uprkos četiri izgubljene lopte, domaći su sjajnim šutem sa distance (3/4) u prvoj četvrtini držali prednost.

Zvezda se rezultatski držala i prvu četvrtinu zatvorila na 18-15 sa Kampacom, a na početku druge je nastavili sa četiri vezana poena Mitrovića (18-19). U 13. minutu, Petrušev je povećao vođstvo našeeg tima na +5 (20-25), a Barselona se oslanjala na svoje visoke igrače (Mirotić, Veseli) i na preciznost Abrinesa sa distance, da bi otišla na 37-29,  uz seriju 17-4. Rezultat na poluvremenu glasio je 40-36, pri čemu su oba tima imala isti broj izgubljenih lopti (5) i varljive procente u šutu za dva poena (9/22 prema 11/20), dok je odnos trojki bio 5/10 Barse prema 2/10 Zvezdinih.

Serijom od 6-0 sa dve trojke Satoranskog i Mirotića u povratku u drugom delu utakmice, Blaugrana je prvi put na utakmici došla u dvocifrenu prednost +10 (46-36). Nalet domaćih prekinuo je trojkom Fakundo Kampaco, donevši Zvezdi prve poene posle tri minuta igre. Pogoci van linije 6.75 su se u tom trenutku pretvorili u oružje crveno-belih. Kampaco i Marković su zadržali na taj način tim u meču (50-48). Bentil je pružio važne asistencije, a Vildosa je izjednačio na 57-57 za kraj trećeg perioda.

Barsin napad dao je produktivna rešenja za Jasikevičijusov tim i razlika je bila osetna preko Kalinića, koji je generalno daleko od svog dobrog meseca, formirajući +9 (68-59). Petrušev je sa pet uzastopnih poena uspeo da smanji na 75-71 na tri minuta do kraja, dok je nešto kasnije Kampaco ponovo vrati razliku na jedan posed. Jokubaitis, koji je do tada bio ograničen na ulogu kreatora, postigao je koš pod faulom (78-73), a Faku je pogodio trojku za 78-76. Kalinić je na drugoj strani svojom trojkom doneo stabilnost domaćinu, a onda su se nadovezali loši napadi Zvezde, pa je pobeda ostala u Blaugrani.

Najbolji u ekipi Zvezde bio je Kampaco sa 24 poena, četiri asistencije, dva skoka i jednom ukradenom loptom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama