Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Барселона сломила отпор Кампаца, Звезда парирала али остала празних руку

Десеткована Црвена звезда парирала је Барселони добрим делом утакмице, али су домаћи сломили отпор наше екипе и славили резултатом 85-79.

Црвено-бели су имали тежак задатак пред собом да покушају да изненаде фаворита у околностима недостатка важних играча (Недовић, Добрић, Лазић). У томе нису успели, али су имали неколико налета и притисака на противничку страну. Ипак, предност је на крају припала домаћима.

Првих неколико минута на паркету Палау Блаугране били су карактеристични по томе што су обе екипе тражиле свој ритам, а Барселона је у трећем минуту повела са 5-2 из руке Шанлија. Друга тројка Абринеса одлепила је домаћине од изједначења Вилдосе, који је заједно са Бентилом држао напад Звезде (10-7). Упркос четири изгубљене лопте, домаћи су сјајним шутем са дистанце (3/4) у првој четвртини држали предност.

Звезда се резултатски држала и прву четвртину затворила на 18-15 са Кампацом, а на почетку друге је наставили са четири везана поена Митровића (18-19). У 13. минуту, Петрушев је повећао вођство нашеег тима на +5 (20-25), а Барселона се ослањала на своје високе играче (Миротић, Весели) и на прецизност Абринеса са дистанце, да би отишла на 37-29,  уз серију 17-4. Резултат на полувремену гласио је 40-36, при чему су оба тима имала исти број изгубљених лопти (5) и варљиве проценте у шуту за два поена (9/22 према 11/20), док је однос тројки био 5/10 Барсе према 2/10 Звездиних.

Серијом од 6-0 са две тројке Саторанског и Миротића у повратку у другом делу утакмице, Блауграна је први пут на утакмици дошла у двоцифрену предност +10 (46-36). Налет домаћих прекинуо је тројком Факундо Кампацо, доневши Звезди прве поене после три минута игре. Погоци ван линије 6.75 су се у том тренутку претворили у оружје црвено-белих. Кампацо и Марковић су задржали на тај начин тим у мечу (50-48). Бентил је пружио важне асистенције, а Вилдоса је изједначио на 57-57 за крај трећег периода.

Барсин напад дао је продуктивна решења за Јасикевичијусов тим и разлика је била осетна преко Калинића, који је генерално далеко од свог доброг месеца, формирајући +9 (68-59). Петрушев је са пет узастопних поена успео да смањи на 75-71 на три минута до краја, док је нешто касније Кампацо поново врати разлику на један посед. Јокубаитис, који је до тада био ограничен на улогу креатора, постигао је кош под фаулом (78-73), а Факу је погодио тројку за 78-76. Калинић је на другој страни својом тројком донео стабилност домаћину, а онда су се надовезали лоши напади Звезде, па је победа остала у Блауграни.

Најбољи у екипи Звезде био је Кампацо са 24 поена, четири асистенције, два скока и једном украденом лоптом.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама