Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnički SM – Crvena zvezda 1:3 (1:1)

Eliminisali su fudbaleri Crvene zvezde domaći Radnički u Sremskoj Mitrovici rezultatom 1:3 i plasirali se među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije. Pitanje pobednika, golovima su rešili Mirko Ivanić, Marko Rakonjac i Kings Kangva, dok su asistentski saldo pojačali Osman Bukari i Irakli Azarov. 
 
Radnički SM – Crvena zvezda 1:3 (1:1)
 
Stadion: “FK Radnički”, Sremska Mitrovica.
 
Sudija: Pavle Ilić. 
 
Strelci: Đorđević u 38. minutu (iz jedanaesterca) za Radnički, a Ivanić u 43, Rakonjac u 56. i Kangva u 64. minutu za Crvenu zvezdu. 
 
Žuti kartoni: Ilić, Protić, Čarapić, M. Ilić (Radnički), Mijailović, Kanga (Crvena zvezda). 
 
Radnički: Ostojić, V. Ilić, Ignjatović (od 67. Milicanović), Spasojević, Protić (od 76. Miodragović), Ivić, Gajić, Đ. Petrović (od 67. Stevanović), S. Ilić (od 57. M. Ilić), Čarapić, Đorđević (od 67. V. Petrović). 
 
Rezerve: Dragićević, Miodragović, Milicanović, M. Ilić, V. Petrović, Ristović, Bačanin, Isailović, Vujić, Grbović, Stevanović. 
 
Crvena zvezda: Borjan (od 73. Vasiljević), Vigo, Eraković, Leković, Rodić (od 46. Azarov), Mijailović (od 46. Kangva), Kanga, Ivanić (od 57. Mijatović), Bukari, Katai (od 69. Mitrović), Rakonjac. 
 
Rezerve: Vasiljević, L. Nikolić, Gobeljić, Dragović, Azarov, Srnić, V. Nikolić, Kangva, Prucev, Mitrović, Mijatović. 
 
Loši vremenski uslovi u vidu kiše koja je konstantno padala, kao i teren koji je bio natopljen, otežavali su igru dveju ekipa, pa se sporije ušlo u susret. Teško se dolazilo do kaznenog prostora rivala, pa su fudbaleri Zvezde uglavnom pretili kroz kornere ili udarce sa distance. Upravo su iz dve takve situacije gađali Katai i Mijailović, potonji nešto konkretnije, ali je lopta u 13. minutu završila tik pored stative. Kako je susret odmicao, sve više je Zvezda kombinovala, pa je umalo Bukari u 19. minutu na dodavanje Kange pogodio, ali je u poslednjem trenutku Spasojević klizećim startom sprečio gol. Iz kornera koji je usledio, zapretio je Ivanić, ali gađao preko gola.
 
Najopasniji posle prekida za Zvezdu, kojih je bilo dosta, s obzirom na to da su nas domaći često faulirali, bio je mladi Leković, pa je i u 28. minutu gađao glavom preko gola, nakon centaršuta Kange. Imao je Katai zicer u 31. minutu kada ga je Bukari dodavanjem spojio sa golom, a on šutirao pored Ostojića, te je loptu sa gol linije izbacio Ignjatović i spasao domaće u situaciji iz koje je delovalo da će Zvezda doći do prednosti. Gotovo, bez konkretne prilike, domaći su došli do vođstva u 38. minutu kada je Mijailović igrao rukom u kaznenom prostoru, a Đorđević preuzeo odgovornost i pogodio sa 11 metara. Nije se dugo čekalo na Zvezdino izjednačenje, a igrao se 43. minut kada je Mirko Ivanić iskosa sa leve strane lukavo gađao, a Katai stajao taman toliko ispred Ostojića da mu zasmeta, te je lopta završila u mreži domaćina. 
 
Milojević je napravio dvostruku izmenu na poluvremenu, pa su se na terenu našli Azarov i Kangva umesto Rodića i Mijailovića. Dobro su domaći izlazili u blok u gotovo svakoj situaciji kada je Zvezda bila u prilici da zapreti, pa su Azarov i Katai pogađali defanzivce Radničkog u dva navrata. Konkretniju pretnju uputio je Kangva u 51. minutu kada se posle centaršuta sa leve strane našao u prilici i sa desetak metara šutirao, ali nije to učinio precizno, te je lopta završila pored gola. Preokrenula je Zvezda rezultat i to više nego zasluženo kada je u 56. minutu Bukari centrirao za raspoloženog Marka Rakonjca, a on nadskočio kapitena domaćih Ilića i iz peterca pogodio. Mogao je Bukari, tri minuta kasnije, da se nagradi golom, ali je gađao pored stative, a u međuvremenu je i Mijatović zaigrao umesto Ivanića. 
 
Nije tu Zvezda stala, pa je Kings Kangva pogodio u 64. minutu kada je Azarov prošao po levoj strani i u padu poslao oštru loptu za Zambijca koji je samo preusmerio u praznu mrežu iz peterca. Malo je falilo i da Kanga uz pomoć vetra iznenadi Ostojića i pogodi u 67. minutu, ali je okvir gola bio saveznik domaćina, iako bi to bio spektaklularan pogodak, s obzirom na to da je udarac bio sa gotovo 25 metara. Nastavio je Milojević da menja, pa se na terenu našao Mitrović umesto Kataija, ali i Vasiljević na golu. Umalo je Mijatović stigao do prvenca u seniorskom timu Crvene zvezde, kada je u 73. minutu iz slobodnog udarca propisno namučio Ostojića koji je morao da pošalje loptu u korner. Rastrčao se Azarov po levoj strani, pa je mogao da ponovi asistenciju u 80. minutu kada je proigrao Mitrovića koji je gađao tik pored stative, ali je rezultat ostao isti do kraja meča. 
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama