Hokej Hokej/Izveštaji

Hrabra Zvezda poražena posle kranjskog trilera

Nisu hokejaši Crvene zvezde uspeli da produže polufinalnu seriju, a bili su na korak od toga.

Naime, nakon što su izgubili prva dva meča u Kranju i Beogradu, Zvezdini oklopnici su krenuli put Kranja sa željom da naprave još jedno čudo nakon onog u četvrtfinalu sa Siskom. I zaista su bili veoma blizu toga.

Zvezda je odlično otvorila meč i na semaforu je u 13. minuti stajalo 0:1, a strelac je bio Ivan Anić. Poom je usledio rezultaski pad i Triglav je u prvoj trećini preko Enesa Grošea i Aljoše Pretnara preokrenuo rezultat, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 2:1 za domaćina.

Druga trećina nije nagoveštavala neizvesnost. Triglav je u 37. minuti vodio sa ogromnih 4:1, a golove su postigli Jan Pavlović i Aljoša Pretnar. I kada se očekivalo da meč uđe u mirniju završnicu, Zvezda je 38. i 39. minuti, golovima Pavla Podunavca i Marka Dragovića, smanjila na 4:3.

Poslednji period regularnog dela utakmice obeležila je odlična igra naših hokejaša, ali jedno je Lazar Leštarić u 52. minuti uspeo da pogodi za 4:4 i ušlo se u produžetke.

Igrana su dva produžetka, a u oba je naša Zvezda bila bolji protivnik sa više šansi za pobedom. Ali nažalost, koncentracija naših igrača je pala u 85. minuti kada je Luka Kuhar pogodio za 5:4 i prolaz Triglava u finale IHL-a.

Bez obzira na ovaj poraz, Zvezdini hokejaši zaslužuju sve čestitke za borbi i sve što su prikazali na ledenim plohama u Beogradu i regionu. Ostaje žal što dobre igre nisu krunisane boljim rezultatima, ali glavu gore momci – na redu je domaće prvenstvo gde navijači očekuju 10. titulu. 

HK triglav – SKHL Crvena zvezda 5:4* (2:1, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0)

Triglav: Plavc, Trelc, Ahačič (1 as), Grošelj, Pavc, Potočnik, Pretnar 2, Bošković (1 as), Gorše 1 (2 as), Markič (1 as), Pavlovič 1, Šlibar, Jazbec, Kuhar 1, A. Podrekar (2 as), G. Podrekar (1 as), Srpčič, Arh. Trener: Drinovec

Crvena zvezda: Ranković, Ristić, Dragović 1, Leštarić 1, U. Novaković, Podunavac 1, Španjević, Anić 1, Dinić (1 as), Gvozdenović, M. Mladenović. P. Novaković (1 as), K. Mladenović, Šaljić, Cvik. Trener: Kosović

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama