Хокеј Хокеј/Извештаји

Храбра Звезда поражена после крањског трилера

Нису хокејаши Црвене звезде успели да продуже полуфиналну серију, а били су на корак од тога.

Наиме, након што су изгубили прва два меча у Крању и Београду, Звездини оклопници су кренули пут Крања са жељом да направе још једно чудо након оног у четвртфиналу са Сиском. И заиста су били веома близу тога.

Звезда је одлично отворила меч и на семафору је у 13. минути стајало 0:1, а стрелац је био Иван Анић. Поом је уследио резултаски пад и Триглав је у првој трећини преко Енеса Грошеа и Аљоше Претнара преокренуо резултат, па се на одмор отишло са резултатом 2:1 за домаћина.

Друга трећина није наговештавала неизвесност. Триглав је у 37. минути водио са огромних 4:1, а голове су постигли Јан Павловић и Аљоша Претнар. И када се очекивало да меч уђе у мирнију завршницу, Звезда је 38. и 39. минути, головима Павла Подунавца и Марка Драговића, смањила на 4:3.

Последњи период регуларног дела утакмице обележила је одлична игра наших хокејаша, али једно је Лазар Лештарић у 52. минути успео да погоди за 4:4 и ушло се у продужетке.

Играна су два продужетка, а у оба је наша Звезда била бољи противник са више шанси за победом. Али нажалост, концентрација наших играча је пала у 85. минути када је Лука Кухар погодио за 5:4 и пролаз Триглава у финале ИХЛ-а.

Без обзира на овај пораз, Звездини хокејаши заслужују све честитке за борби и све што су приказали на леденим плохама у Београду и региону. Остаје жал што добре игре нису крунисане бољим резултатима, али главу горе момци – на реду је домаће првенство где навијачи очекују 10. титулу. 

ХК триглав – СКХЛ Црвена звезда 5:4* (2:1, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0)

Триглав: Плавц, Трелц, Ахачич (1 ас), Грошељ, Павц, Поточник, Претнар 2, Бошковић (1 ас), Горше 1 (2 ас), Маркич (1 ас), Павлович 1, Шлибар, Јазбец, Кухар 1, А. Подрекар (2 ас), Г. Подрекар (1 ас), Српчич, Арх. Тренер: Дриновец

Црвена звезда: Ранковић, Ристић, Драговић 1, Лештарић 1, У. Новаковић, Подунавац 1, Шпањевић, Анић 1, Динић (1 ас), Гвозденовић, М. Младеновић. П. Новаковић (1 ас), К. Младеновић, Шаљић, Цвик. Тренер: Косовић

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама